Трябват ми съвети за бензинови голф 4-ки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Re: Трябват ми съвети за бензинови голф 4-ки

Мнениеот Sashko_Trg » Пон 28 май 2012 19:22

Като е поддържана, какво и има? Моята беше карана 1 година тук !

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 28 май 2012 20:25

passat19911800 написа:По-добре от частна обява, отколкото от джамбазин. Джамбазина все ще гледа да те прекара. Хората си гледат колиците да им вършат работа, тъй че малко вероятно е да вземеш кола от някой и тя да е пълна развалина. Търси си кола от лични обяви и тук от форума, и ще спечелиш. Повечето коли са поддържани и в тях са вложени доста пари, които не могат да се избият от продажбата. Този, който си продава колата, особено ако я е карал няколко годинки, ще ти даде доста информация за нея. Всеки иска да стигне жив и здрав там, за където е тръгнал, а затова пари не се пестят. Не, че всички коли в автокъщите са трошки, но определено ще се наложи по-сериозно обслужване и ще има доста питанки. Избери си поне двама помощници, като ходиш на оглед. Успех!

Защо по презумпция смяташ, че някой собственик на кола е по-почтен от джамбазин? И защо си мислиш, че задължително я е поддържал колата? Мошеници под път и над път, не вярвай на такива приказки за лека нощ.

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Пон 28 май 2012 22:02

Е поне има малко надежда горе долу, ама то като е така в България никой на никой НЕ трябва да вярва !

Другото което не се сетихме са тея турбини, предполагам че не са като дизела в смисъл не се зацапват геометрий и т.н. единствено клапана Н75 и вакум пътищата.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 29 май 2012 11:37

Sashko_Trg написа:Е поне има малко надежда горе долу, ама то като е така в България никой на никой НЕ трябва да вярва !

Другото което не се сетихме са тея турбини, предполагам че не са като дизела в смисъл не се зацапват геометрий и т.н. единствено клапана Н75 и вакум пътищата.

Както се казва око да види и ръка да пипне, причините за продажбата на една кола може да са много и най различни, не е задължително да има някаква сериозна повреда и за това да се продава.
На някой им умръзват, на други им трябва спешно кеш, трети отиват по-чужбина и т.н.
Аз до момента съм сменил 4 автомобила и никога не съм продавал кола защото е със сериозна повреда и гледам да се отърва от нея.А съм такъв че винаги нещо като тропне или хлопне бегом марш в магазина и се сменя с възможно най качествената част :)
Та така, отиваш гледаш, пробваш и като ти хареса броиш и си тръгваш с нея, има хора които си гледат колите по-добре от жените mhihi
Турбината е консуматив и рано или късно ще се предаде, не можеш да знаеш предишния собственик как си е карал колата, а и 1.8Т не е мотор който се жали, хората го купуват за да си правят кефа с него.
За това колегите ти казват че е по-добре да търсите атмосферен двигател, просто собственика ще спести едни 800-1000лв. още с покупката защото няма да мисли кога ще му изпуши турбото :)

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Вто 29 май 2012 11:43

И ти си прав хора сякви, а мотивите за продажбата на тази кола е че момчето отива да живее в София и друго което, че не можел да я нахрани и затова. А за турбото си прав веднага отпадат едни 1000 лева, ама пък моя човек такова си е харесал и не е някъв джелатин. Ще видим в Петък отиваме да я гледаме и на място ще преценим дали колата ще се вземе или не. То като започнеш да гледаш обяви направо те заболява главата от гледане !

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 29 май 2012 11:52

лесно нема, успех :да:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 29 май 2012 11:59

Уф, мотиви... Един приятел постоянно продава по някоя кола и все обяснява, че я взел за дъщеря си, обслужил я, ама тя не искала да кара, било я страх да шофира! :lol:

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Вто 29 май 2012 12:41

muns61 написа:Уф, мотиви... Един приятел постоянно продава по някоя кола и все обяснява, че я взел за дъщеря си, обслужил я, ама тя не искала да кара, било я страх да шофира! :lol:

:063: :063: тос чак сам си вярва май :)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 29 май 2012 12:44

Sashko_Trg написа::063: :063: тос чак сам си вярва май :)

Сигурно не само той си вярва, а и продава :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Сря 30 май 2012 11:39

Weezy написа:Само, че 1.8Т в комбинация с 4х4 в купе на Golf 4 - няма. Може да погледнете Audi А3, те имат 1.8T Quattro. :idea:

http://www.cars.bg/u679773

Май имало :) или човека лъже :)

Потребителски аватар
calidad
Автомобил: Golf 4
Двигател: 2.0 AZH 4motion
Контакти:

Мнениеот calidad » Сря 30 май 2012 18:28

или не е 1,8т или не ЩАР ПО ЩАР (4x4) в превод от цигански :)

Последна промяна от calidad на Съб 09 юни 2012 10:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kristian18t
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian18t » Съб 09 юни 2012 9:49

Какво стана? Намерихте ли това, което търсите?

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 10 юни 2012 15:29

Да намерих ме в Стара Загора една кола оставена в авто къща от човек :) още мин. седмица май беше в събота :) не казах нищо защото не можах да намеря обявата и да ви покажа. Взехме 1.8 Т с кожа, подрев на седалките, ал. джанти 17 цола(имитация на subaru impreza WRC), има някво сложено спортно окачване и Blow Off клапан. Момчето я вкара тея дни в сервиза за смяна на консумативи и за сега не му се създавала проблеми, единственото нещо което не направи е да смени водната помпа.

Сега иска да и слага газ, защото му прави 15 разход в града и един майстор газаджия му каза че имало такива специални ГУ за мотори с турбо.

П.П Забравих да кажа че колата е 99-та за 5 хилки :) паднаха с 600 лева :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”