Сменям а проблема си остава голф 3 1.6 i мотор АЕЕ 1996г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Сменям а проблема си остава голф 3 1.6 i мотор АЕЕ 1996г.
Да не би да има два вида дюзи? само това остава.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Етка казва:
два вида дюзи:
1.AEE AHS - 032 906 031A
2.AEX, AER, AKV, APQ, ANX - 032 906 031E
два вида дюзи:
1.AEE AHS - 032 906 031A
2.AEX, AER, AKV, APQ, ANX - 032 906 031E
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи за АЕЕ само 1 вид дюзи. Утре като отида в сервиза ще им видя номерата. Остава да са сменяни или голфа да е АЕХ и да му е сменян двигателя с АЕЕ или .........
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
За АЕЕ са само един вид колектори и дюзи. Само АЕЕ е с МАП и ЕКУ Магнети Марели. АЕХ е с Бош ЕКУ и МАП и различни колектори и дюзи. Табелка отпред на гредата над фаровете или етикет в багажника няма ли за да видиш кода на мотора с който е излязла тази кола? Ти как позна че си купуваш АЕЕ, а не АЕХ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами АЕЕ пише отпред над фаровете а в багажника я няма табелката. Утре ще видя пак ама...Вече взех да се замислям колектора различен, дюзите различни компа Bosh за 1.4 АЕХ аиде той е сменен в България защото има етикет от моргата вече незнам утре ще им кажа да видят ама един майстор ми беше гледал двигателя и каза АЕЕ незнам от двигателя или от рамата ли го видя някъде покрай мотора гледа. Съвсем се обърках колкото повече го правя повече се разваля. Или да са събрали от АЕХ и АЕЕ да са направили някоя мошенгия незнам.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Виж за някакви номерца на дросел, на блок, на глава, колектор и т.н. Всяко нещо е от полза, за да се разбере истината 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Утре ще запиша.
- Каспър
Отстрани на блока на двигателя пише кода и номера на мотора, но въпроса е дали тази кола е излязла от завода с този мотор. В КАТ го гледат за да го впишат в талона при първоначална регистрация в БГ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мда в Кат го гледаха като я регистрирах. Ама дали е излязла от завода с него незнам. И на талона пише АЕЕ 55 kwv. Утре ще ги накарам да видят а аз ще запиша номерата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте на всички, днес свалихме колекторите бяха от Seat Ibiza и както казва Каспър с мап на Бош ако това е мапа което е в колектора Освен това на АЕЕ колекторите са с кръгли дупки откъм двигателя а от Сеата бяха едни такива като капки. Дюзите бяха както казва Стефчо с номер 032 906 031E. Сложихме дюзите и колектора от АЕЕ. Смениха и о-пръстените и смея да кажа че колата работи доста добре. Мотора вече не се задъхва и работи равномерно на празен ход не клати обороти, има мощност не прекъсва, не придърпва, и пали от раз, не се налага да помпя газта и педала е чувствителен не съска нищо, нищо не реве. Отстана едно претрисане и вибрации в купето но може и да е от центровката на делкото която не направих, незнам а и засега повече не ми се пипа щом го докарах до това състояние съм повече от доволен. Ще го закача когато имам възмойност на комп. да видя сместа. Благодаря на всички които ми писаха в темата и особено на Каспър и Стефчо за съветите и помощта. Нека да мине малко време и ще видим дали ще пишем Решено

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако някой се сеща още нещо което да е било подменено с комплекта компютър, колектор, дюзи да пише.
- Каспър
При АЕЕ на Г3 като работи на 650 об. на ПХ има една лека, но дразнеща вибрация и тя е нормална заради твърде ниските обороти. Ти обаче си с комп от Поло АЕЕ и на 850 об. на ПХ не бива да има осезаема вибрация.
Хубаво, че си я закрепил. Сега остава една хубава центровка и си шампион
Сега с какъв МАП си? Боша стана ли на колектора от АЕЕ?
Хубаво, че си я закрепил. Сега остава една хубава центровка и си шампион

Сега с какъв МАП си? Боша стана ли на колектора от АЕЕ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колекторът беше с мап, мисля че на Магнет Марели и си сложиха него. Ще го проверя утре, за да съм сигурен и ще пиша.
- Каспър
На Магнети Марели трябва да е, друг там не пасва.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здрасти на всички видях мапа на Марели е и всичко там си е точно. Днес като я запалих студена вдигна оборотите до 2000 и ги задържа така около 3-4 секунди след което пропаднаха отново до към 500 и после се нормализираха бяха към 1000-1200 което, мисля че е нормално за студен двигател като загря си държи 900 без да трепва стрелката все още има вибрации в купето но по слаби от вчера мисля си че е от дюзите които не са работили от доста време и са седяли в гаража (тъй се надявам де). Утре ще видя дали пак ще направи същото студена сутринта, при следващите паления няма тези симптоми всичко си е нормално. Съмнява ме че сместа на място на празен ход пак е бедна заради тези вибрации които идват някъде отдоло по тръбите откъм педалите все едно минава кълбенце въздух така си го представям.
Също бих искал да споделя още един проблем който имах на автомобила с тропане отзад гледам че има доста теми "Тропа отзад" тъй че за някой може да е полезно. Така преди няколко дена смених тампоните горе на амортисиора понеже тропаше зверски отзад и някъде горе. Смених ги но продължи да тропа и проблема се оказа, че втората гайка от доло, която е на втулката не можеше да обере докрай резбата явно самата резба се беше скапала. Отдоло и подложихме една шайба и сега вече няма тропане няма нищо.
Също бих искал да споделя още един проблем който имах на автомобила с тропане отзад гледам че има доста теми "Тропа отзад" тъй че за някой може да е полезно. Така преди няколко дена смених тампоните горе на амортисиора понеже тропаше зверски отзад и някъде горе. Смених ги но продължи да тропа и проблема се оказа, че втората гайка от доло, която е на втулката не можеше да обере докрай резбата явно самата резба се беше скапала. Отдоло и подложихме една шайба и сега вече няма тропане няма нищо.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”