п.с PagocmuH мисля,че ще останеш доволен от избора си
Continental Sport Contact 2 - летни гуми - отзиви
- joro^
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Continental Sport Contact 2 - летни гуми - отзиви
Мойта бричка , като я купих беше с 4 броя Continental Sport Contact 2, гумите са супер и на мокро се преставят повече от добре, жалко само че за 20 000 км ги сломих 
А някой знае ли каква е разликата между CSC2 и CSC3? Аз искам да сложа гуми размер 215х40х16 и за този размер не мога да намеря CSC3... Как се представят CSC2, колегите, които се сдобиха с такива, могат ли да споделят малко впечатления? 
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Slavyan написа:А някой знае ли каква е разликата между CSC2 и CSC3? Аз искам да сложа гуми размер 215х40х16 и за този размер не мога да намеря CSC3... Как се представят CSC2, колегите, които се сдобиха с такива, могат ли да споделят малко впечатления?
Колега вече месец и на горе ги карам,за сега добре се справят CSC2 са моите 205/55/16
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
http://diana-ltd.com/ линията спорт са малко по-големички и широчки и скъпички.Но определено са си супер надеждни.
За СSC2 забелязах нещо много странно - като беше по-хладно Април, Май не можех да въртя гуми. Сега като стана горещо само малко да я настъпя и свирят.
А иначе по същество - с тях я взех от AUTOTRADE и съм много доволен. Много добро сцепление имат. Един колега беше писал, че свирят по завоите - на мен това първо ми харесва, второ тогава разбирам, че съм на границата на сцеплението и ми е индикатор кога да върна газта.
А иначе по същество - с тях я взех от AUTOTRADE и съм много доволен. Много добро сцепление имат. Един колега беше писал, че свирят по завоите - на мен това първо ми харесва, второ тогава разбирам, че съм на границата на сцеплението и ми е индикатор кога да върна газта.
Това да ти свирят така не ми се струва много нормално.С колко караш като свирят и с колко в завойте се появява свиренето?
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мен свирене няма...
На мен ми е важно да спира супер добре, и да има много добро сцепление при маневри с по-висока скорост... Тези неща така ли са? Звуците, до колкото не индикират липса на сцепление, не ме интересуват особено.
Въобще трябва ми най-добрата гума за 215*40*16 и четох че това е тя...надявам се да е така...
Въобще трябва ми най-добрата гума за 215*40*16 и четох че това е тя...надявам се да е така...
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Slavyan написа:На мен ми е важно да спира супер добре, и да има много добро сцепление при маневри с по-висока скорост... Тези неща така ли са? Звуците, до колкото не индикират липса на сцепление, не ме интересуват особено.

Това да ти свирят така не ми се струва много нормално.С колко караш като свирят и с колко в завойте се появява свиренето?
На Ришкия проход се правих на рейсър - със 50~70 зависи от завоя.
- buller
- Автомобил: Audi_Q5 FY
- Двигател: DJYA 2020
Малко да повдигна тази тема 
Понеже Континентал нямат много пари за нови смеси и шарки (информация от първа ръка), залагат на изпитаните във времето модели/смеси.
Continental Sport Contact 2 е един от тях. В продажба почти 10 години, което смятам е показателно.
Ето детайлно обяснение какво са вложили в тази гума инженерите в Германия:
http://www.conti-online.com/generator/w ... bNr=3.html
Вече 2 месеца търкалям 4 броя Continental Sport Contact 2 205/55/16. Купени нови.
Досега не бях карал с толкова тиха гума.
За разлика от Dunlop, сякаш широките канали не улавят чак толкова много камъчета.
Не забелязвам и значителна разлика между суха и мокра настилка.
Единственият им недостатък на този етап е, че са доста меки отстрани и ме е страх да не ги балонирам по бордюрите и някоя родна дупка...
С две думи - който се насочи към Continental няма да сбърка, пък било и към по-новите модели

Понеже Континентал нямат много пари за нови смеси и шарки (информация от първа ръка), залагат на изпитаните във времето модели/смеси.
Continental Sport Contact 2 е един от тях. В продажба почти 10 години, което смятам е показателно.
Ето детайлно обяснение какво са вложили в тази гума инженерите в Германия:
http://www.conti-online.com/generator/w ... bNr=3.html
Вече 2 месеца търкалям 4 броя Continental Sport Contact 2 205/55/16. Купени нови.
Досега не бях карал с толкова тиха гума.
За разлика от Dunlop, сякаш широките канали не улавят чак толкова много камъчета.
Не забелязвам и значителна разлика между суха и мокра настилка.
Единственият им недостатък на този етап е, че са доста меки отстрани и ме е страх да не ги балонирам по бордюрите и някоя родна дупка...
С две думи - който се насочи към Continental няма да сбърка, пък било и към по-новите модели

- brabus
- R-циклопедист на VW

- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Тъй като съм писал в тази тема преди две години, сега да споделя малко опит.
CSC3 е наистина много добра гума. Тиха и много добро поведение на мокро.
Предполагам същото може да се каже и за "двойката".
Сместа е доста мека. От моя гледна точка това е много добре. От моя, защото карам много малко и реално вече започнах да сменям гуми, които имат протектор над 7 мм, но в същото време са на по 6-7 години.
За борда не съм останал с впечатление, че е мек. Две пълни лета. Кривих и джанта в дупка, но балон нямам. Продължавам да ги карам на 2.8 атмосфери. Размерът е 235/45 R17.
CSC3 е наистина много добра гума. Тиха и много добро поведение на мокро.
Предполагам същото може да се каже и за "двойката".
Сместа е доста мека. От моя гледна точка това е много добре. От моя, защото карам много малко и реално вече започнах да сменям гуми, които имат протектор над 7 мм, но в същото време са на по 6-7 години.
За борда не съм останал с впечатление, че е мек. Две пълни лета. Кривих и джанта в дупка, но балон нямам. Продължавам да ги карам на 2.8 атмосфери. Размерът е 235/45 R17.
- niki79
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP
Continental Sport Contact 2,преди 5г.взех ги нови,вече 98хилки ги търкалям и съм много доволен,безшумна страхотно сцепление на сухо и на мокро,за мен това е най добрата летна гума 

Аз съм много доволен от Sport Contact 2,като се има предвид че съм ги купувал втора употреба с дот от 2010 как държат,представям си ако са чисто нови за какво ще става на въпрос
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”