Здравейте колеги,
от две седмици притежавам колата ,никога не съм карал дизел до сега ,а имам вече проблем!
При отпускане на газта и натискане на спирачката шума на двигателя се промена започва да "тепе"
и тресе повече от нормалното ,не го прави всеки път ,забелязъл съм че и при пускане на педала на газта без натискане на спирачката се получава по някой път? Незнам как са вакумите на този двигател ,вакум помпата ли оказва влияние или смуче въздух системата от някъде ,незнам дали съм се насочи в правилната посока за локализиране на проблема?
Моля помагайте ако сте срещали този проблем.
Поздрави!!!

VW Polo 1.9 TDI-ALH
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Re: VW Polo 1.9 TDI-ALH
Честито !
Я кажи сега не го ли прави това тресене на празен ход при 0 предавка, демек като изключиш от скорост дали не ти притреперва и притриса... да те пращаме за съединител
п.с Вземи поразрови в търсачката за двумасови ( демпферни) маховици и почети ..полезно ще ти е... даже и да не е този случая
Я кажи сега не го ли прави това тресене на празен ход при 0 предавка, демек като изключиш от скорост дали не ти притреперва и притриса... да те пращаме за съединител

п.с Вземи поразрови в търсачката за двумасови ( демпферни) маховици и почети ..полезно ще ти е... даже и да не е този случая

-
- Автомобил:
- Двигател:
Точно така колега като изключа от скорост ,но като подам леко газ нещата се нормализират!!!
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
това за газта го зарежи... моето мнение е, че ако ти подържа 903 оборота, обаче при нулева се появяват тресения и т.н, и ако си се погрижил за нафтови филтри и т.н , няма да е зле да прочетеш за демпфера и да видиш дали пък няма да разпознаеш себе си там.....дано не можеш, че ще бъркаш дълбоко в задния джоб 
като за добър ден не е зле и да я закачиш на vagcom и да прегледаш за грешки

като за добър ден не е зле и да я закачиш на vagcom и да прегледаш за грешки

- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Закачи на ваг-ком, виж дали какво е положението там, разрови се из другите теми, диагностицирай си проблема, ако не е маховик, най-вероятно можеш да си решиш проблема със смяна на софтуера, това с диагностицирането на проблема го казвам, защото доста хора от форума си смениха на маховика, а проблема с претрисането им остана.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Има вероятност помпата да е разбутана, при този мотор често го правят, закачи я на Ваг-ком при човек, който разбира да види на първи канал на загрят мотор при изключени консуматори колко показва. Ако е по-малко от 2.2 мг. трябва да се дигне на 2.6 примерно, ако пак тресе на 3 мг.
-
- Автомобил:
- Двигател:
На ваг-ком я закачих още като я купих нямаше никакви грешки ,вече и навъртях около хилядарка и снощи пак я закачвахме пак беше чисто. Човекът при който ходя каза че е нещо от ГНП-то но не запомних точно какво,препоръча ми да не я пипам ,а разхода ми е перфектен .Струва ми се че предния тампон на двигателя е разбит може ли да го свържа с проблема трябва да проверя колко струва и да го сменя/когато имам възможност / и ще пиша дали има промяна.Маркучлетата на вакуумите ми се виждат зле мисля да ги сменя и тях-има ли някаква особеност.
Благодаря на всички отзовали се!!!
Благодаря на всички отзовали се!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Човека ти е казал най-вероятно къде е проблема, аз ти го казах същото с допълнителна информация, която изобщо не си прочел явно, но ти си знаеш твоето, като смениш за 1000 лева части и пак резултата не е задоволителен ще се сетиш за мен!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ще проверим и тези данни за които говориш колега Zinoto и ще напиша резултата!!!
Върни се в “Дизелови агрегати”