Избор на велосипед?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Избор на велосипед?

Мнениеот eng » Сря 30 май 2012 23:34

Колеги търся си колело с което да разпускам.Бюджета ми е макс 150-170 лева за чисто ново такова.От инфо от първа ръка знам че не трябва да го търся в големите вериги, а от веломагазин дори и квартален примерно.Ще ми се да е с амортисьор отзад и дискова спирачка отпред, но някъде четох в нет-а че за тези пари нито амортис. ще е истински нито дисковата спирачка ще става.Знам че бюджета е смешен за тези изисквания, а и по възможност да е с 26 инча гуми.Претенции за скоростите нямам, дали ще са 21 или 26 все тая.Мъжко колело се търси.Ще се кара 80% само по асфалт и тук таме по някоя горска пътека, но без скачания и т.н.Държа да има калници.За друго не се сещам добре е да има някаква гаранция.Давайте разни предложения, ако се сетите и съвети и препоръки, а да и катинар ще му търся че в тази криза всичко се пипа mhihi

Потребителски аватар
Special mk3
Автомобил: Vw Golf Mk3
Двигател: TDI
Контакти:

Re: Избор на велосипед?

Мнениеот Special mk3 » Сря 30 май 2012 23:44

най добре си купи хубаво марково вносно колело с калници това онова,първо че е ще е 50пъти по здраво от ново колело до 300лв това го знай и ще ти служи дълго и вярно.
Аз лично бих си взел някое от порядъка на 150лв втора ръка хубав катинар(заключвалка) 20тина лв и ще стигнеш,бюджета но ще имаш добро колело не някакъв боклук.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Сря 30 май 2012 23:54

Втора употреба малко съм скептично настроен за колело.Иначе си прав че вложените в него части ще са доста по качествени но знам ли го в какво състояние ще бъде, от колелета грам не разбирам.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 30 май 2012 23:57

За ново 150-170лв са малко. Едва ли ще имаш кой знае какъв избор :roll:

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Сря 30 май 2012 23:57

Ами аз имам от 7-8 години Спринт с амортисьори от веломагазин и съм супер доволен, като се има предвид, че преди го карах доста агресивно - скокове, слизания по стълби и др. Чак сега нещо скоростите почнаха да се сменят сами, но не ми се разправя да ги оправям. Така че не е задължително да е внос.

Потребителски аватар
Special mk3
Контакти:

Мнениеот Special mk3 » Чет 31 май 2012 0:00

ами първото което няма начин в твоя град да не се продават някъде,избиращ си дадено колело правиш един кръг с него ръчкаш всички скорости ако работят е идеално,спирачките ако влекат са супер,оглеждаш при стисната предна спирачка за луфт в вилката повдигаш колелото леко и завърташ с ръка гумата и гледаш ако бяга на ляво на дясно мята значи е крива каплата ако не всичко е ок така и с предната и ако всичко е добр плащаш и караш.
Купих си преди време ново колело марка няма да споменавам,тръгвам и няма и 200м се развърта педала в движение и ще ше да се пребия като куче много опасно с риск да ме сгази кола,след този случай продадох даденото колело и си взех 2ра ръка едно KTM-че с 24скорости планински бегач,с много леки скорости,карам още с оригиналните вътрешни и външни гуми и не съм сменявал нищо 3та година прави си изводи.
Успех в търсенето. :beer :bishop

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Чет 31 май 2012 0:08

Мерси за съветите, колеги.Някъде четох че педалите задължително трябва да са метални, а не пластмасови.Тоя педал как така се е развъртял бе колега, да не е бил недозавит някой болт?Иначе за мятането и каплите знам, ама ако има проблеми със скоростите незнам и по точно долу в самото движение незнам дали ще ги хвана.Започвам да се замислям че продават едни китайци за по 150 лева не са ли прекалено опасни за здравето?Пък на мен ми се иска да ме изкара едно 6-7 години без да пипам нищо да му правя, ама за тези парици...............
P.S. Попаднах на ей тия машини втора употреба някакво мнение - знам че по снимка нищо не става, ама предположения, тъпото е че ако го взема така по интернет трябва да е с наложен платеж и не знам дали куриера ще ми даде да го изпробвам преди да го платя за да видя какви дефекти има.
Ето го змея: http://prodavalnik.com/mzhki-velosipedi ... a-i6309169
P.S.1:Ако са читави тия колелета има бая оферти пише че са внос от Германия, а и поразгледах още оферти има бая избор и то в границата до 100 лева,ето и друга оферта http://prodavalnik.com/velosipedi-i-chasti-i6281645 , въпроса обаче с куриера и пробването остава-май няма да се съгласи да го изпробвам първо, че знам ли какъв кошер ще взема в противен случай.

Последна промяна от eng на Чет 31 май 2012 0:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Special mk3
Контакти:

Мнениеот Special mk3 » Чет 31 май 2012 0:14

както прецениш,радвам се че съм помогнал

pmidas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pmidas » Чет 31 май 2012 5:40

имай в предвид че колелата са с различни размери на рамката. Избери си първо размер рамка според височината ти.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Чет 31 май 2012 11:16

За 150лв забрави!
Виж в МТБ форума,има за към 200лв много добри втора ръка eusa

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Чет 31 май 2012 11:26

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Чет 31 май 2012 11:32

ABSOLUT написа::търсачкаа
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=60&t=323576

Извинявам се, ако искате заключете темата.Ще прочета от дадения линк, но така или иначе май ще е втора употреба от Германия или Дания.Убедих се днес с очите си че има много голяма разлика във влаганите части от тия новите за до 250 лева и тия от втората употреба.А след разговора с продавача на колелета (отявлен колоездач), тези с амортисьорите до 450 лева били само за пълнеж.Благодаря на всички дали съвет в темата. :обичам ви

Потребителски аватар
ABSOLUT
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Чет 31 май 2012 12:37

Колега, както те посъветваха и по-горе, разгледай обявите за колела в МТБ форума.
http://www.mtb-bg.com/forum/viewforum.php?f=16
Има велосипеди за всякакъв вкус и джоб.
Освен това може да се види кой го продава, с колко рейтинг и мнения е човека, така ще си сигурен че не купуваш нещо крадено. Обясняват добре какво му е правени на колелото, какви части са сменяни, подобрения.
А и мисля, че втора употреба от Европа, пак ще е със стари части (имам предвид като поколение) и не е гаранция нито за добра цена, нито за качество.
Все пак каквото и да си вземеш, успех и дано е читаво.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Чет 31 май 2012 12:57

kолега , занимавам се предимно с ретро велосипеди и ще ти кажа , че колкото по-назад в годините е колелото толкова по-качествено е направено и без пестене на материали, тъй като предполагам че все пак не искаш старинно, а някакво по-модерно колело ще ти препоръчам немската класика "Херкулес" , ако успееш да намериш такова няма да съжаляваш - моделите от 80-те години са прилични със скорости и горе-долу като за твоя бюджет, но трябва търсене и търпение.Иначе малко извън темата - имам уникален велосипед Балкан от първото производство , модела е между 1957 - 1962-ра година, толкова лек ход , ускорение ,а инерцията е доста голяма, тези със скоростите си ги изяждам както си искам, уникална антика по лиценз на немските "Диамант" - няма грам пластмаса по колелото, фара и стопа - стъклени, седалка от телешки бокс , твърда , но супер здрава за над 50 години няма скъсано.Правилно са ти казали по нагоре, че новите колела не стават , особено и при такава цена, там нещата са подобно както при автомобилите - повече екстри, но с по-ниско качество като цяло в изработката и повече дефекти и усложнения.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Чет 31 май 2012 14:01

Да, а какво прави като дойде време да смени лагер, главина, средно движение или нещо друго. :roll:
Няма да намери части никъде.
Ще дам един примерен случай на който присъствах:
правят ми моето колело във велосервиза и идва един дядка с такова старо европейско колело на поне 30 години. Оплакванията са му, че не му спират добре спирачките. Надява се да купи предни и задни колодки и да мине с 15-тина лева. Обаче се оказва, че колодки с такова захващане вече не се продават и трябва да сменя целите спирачки, обаче това включва и нови жила и нови лостчета, май също имаше и несъвместимост на каплата спрямо новите спирачки, което означава нова капла, от там и нова главина, нови спици и цената заедно с труда отиде към над 100лв.
Така че, всички части са свързани и от една зависи друга и трета и четвърта.
За това най-добре е според мене да се вземе съвременно като техника колело, пък било то и с по-базови части, които обаче да могат да се ъпгрейдват и да са заменяеми.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”