Голф 3 смяна на мотор 1.4 ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ivo_asenov
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 смяна на мотор 1.4 ?

Мнениеот ivo_asenov » Пон 28 май 2012 14:36

Моторчето ми в момента е слабо за това купе и смятам да го сменя , мислех си за 1.8 че ги има в форума и по 400лв с скоростите направо, но се оказа, че мн др неща трябва да сменя ...
Има ли начин да засиля малко колицата с др мотор без да се заигравам с генерации и тем подобни? примерно 1.6 дали няма да пасне хубаво?
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Re: Голф 3 смяна на мотор 1.4 ?

Мнениеот policevidin » Пон 28 май 2012 15:37

ivo_asenov написа:Моторчето ми в момента е слабо за това купе и смятам да го сменя , мислех си за 1.8 че ги има в форума и по 400лв с скоростите направо, но се оказа, че мн др неща трябва да сменя ...
Има ли начин да засиля малко колицата с др мотор без да се заигравам с генерации и тем подобни? примерно 1.6 дали няма да пасне хубаво?
Благодаря предварително.

То за пасване ще пасне и то с минимални преправяния по инсталацията. НО този мотор 1.6 е много скапан и не си заслужава. По-добре му набутай 1.8АБС при него не е много преправянето, трябва ти скоростен лост за 1.8АБС и лапите на мотора, както и инсталацията + ЕКУто. НЯМА ЛЕСНО Всичко е свързано с доста работа и пари.

viewtopic.php?f=11&t=271507

Потребителски аватар
Stoqnov_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stoqnov_ » Пон 28 май 2012 19:34

Колега, позволявам си да дам съвет тука- тъй като съм се заигравал преди доста години да сменям 1,4 мотор с 1,6. Та, от опит- не го прави. Щом този мотор ти е слаб, другият също ще бъде. Замисли се първо какъв мотор би ти бил на теб лично угоден, тогава търси. А смяната не е кой-знае колко трудна, все пак са стари коли, няма модерна електроника, която да спъва работата. АЗ сменях втори път мотора- с "КR" от Голф-двойка. Затова- за да не сменяш и ти два пъти мотор, реши какъв ти трябва.

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Вто 29 май 2012 23:37

Моите препоръки, щом турсиш нещо по-живичко са:
- КР
- АБФ (с доработки)
- Г40, Г60
- 1.9ТДИ 1з,АФН, ПД... (много лесно се прави доста сериозен конкурент на по-горните :deal :screwy )
- 1.9ТД+++
- има и други но .....
А-а-а в никакъв случай не слагай:
- 1.6 АБУ :banghead:
- 2.0 2Е
- 1.8АБС не е лош мотор но в сравнение с останалите от първият списък не си заслужава.

Успех и ако има нещо, пиши и ще поманаме.
-Ако можеме :) :beer :talk: :drunk

ivo_asenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_asenov » Сря 30 май 2012 8:20

Първо благодаря за всички отговори. :)
Значи колата я купих с газова уредба и си работи почти еднакво на газ и бенз, но пак си е слаба , сега гори около 7 газ.
Искам мотор който да газифицирам лесно но с малко повечко сила , да не умира в проходите затова се насочих към 1.8 абс.
Друг вариянт е просто да сложа един КР на карбове и газ :? и кеф ти сила кеф ти икономия :) няма да има много кабели и всичко ще стане лесно (или не е така ?)
Можете ли да ми кажете освен двигател, ск кутия, лапи, радиатор и ЕКУ, какво др ми трябва?
Как стоят нещата с генерацията , защото моята е с колекторите пред мотора и ми се струва тясна за КР или абс
Трябва ли да сменям полуоски ?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 30 май 2012 8:27

Всичко изброено, плю още нещо трябва да смениш. По-добре смени колата...

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Сря 30 май 2012 21:42

ivo_asenov написа:Първо благодаря за всички отговори. :)
Значи колата я купих с газова уредба и си работи почти еднакво на газ и бенз, но пак си е слаба , сега гори около 7 газ.
Искам мотор който да газифицирам лесно но с малко повечко сила , да не умира в проходите затова се насочих към 1.8 абс.
Друг вариянт е просто да сложа един КР на карбове и газ :? и кеф ти сила кеф ти икономия :) няма да има много кабели и всичко ще стане лесно (или не е така ?)
Можете ли да ми кажете освен двигател, ск кутия, лапи, радиатор и ЕКУ, какво др ми трябва?
Как стоят нещата с генерацията , защото моята е с колекторите пред мотора и ми се струва тясна за КР или абс
Трябва ли да сменям полуоски ?

-Двигател
-скоросна кутия
-инсталация + еку
-конзола с педалите
-конзола скоростен лост
-полуоски
-шенкели + спирачни апатари (различни са)
-воден радиатор
-бензиноВИ помпи
-генерация (твоята е тясна)
- за друго не се сещам но със сигърност има.

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Сря 30 май 2012 22:22

1.8 Т си заслужава само от сите 1.8 :D ма там е повече игра да се запали в твойто купе НО определено си заслужава после кефа е неуписуем (от не-личен опит :lol: )

Потребителски аватар
Stoqnov_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stoqnov_ » Сря 30 май 2012 22:43

Тук е невъзможно да няма много отговори, колега. Моето мнение не е меродавно, но,,, послушяй ме, търси KR. Иначе просто ще сбъркаш. Но все пак решението си е твое. Успех в проекта!

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Чет 31 май 2012 0:58

stiga s toq KR be кой слага в днешно време механична инжекция от Бош преди 6 години официално са спрели поддръжката за този двигател и инжекцион сега вече са кът частите а цените са космически една бензинова помпа струва 900лв проверено в унитрейд .... за този двигател ще му трябват две бензинови помпи едната е в резервоара, акумулатор компенсатор и кошница която да се чуди къде да я завре , преправяне по бензинопроводите инсталацията и ред други неща... много лесно няма що ... мога да изреждам още един куп недостатъци на този двг , това е един от най сложните двигатели за настройка ако някога му се наложи каквото и да било да забрави за качествен сервиз просто няма кой да му го направи ваг-ком също забравя за това ... и остава само надеждата да не се прецака нещо и да чука на дърво

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Чет 31 май 2012 10:07

i3v3a3n написа:stiga s toq KR be кой слага в днешно време механична инжекция от Бош преди 6 години официално са спрели поддръжката за този двигател и инжекцион сега вече са кът частите а цените са космически една бензинова помпа струва 900лв проверено в унитрейд .... за този двигател ще му трябват две бензинови помпи едната е в резервоара, акумулатор компенсатор и кошница която да се чуди къде да я завре , преправяне по бензинопроводите инсталацията и ред други неща... много лесно няма що ... мога да изреждам още един куп недостатъци на този двг , това е един от най сложните двигатели за настройка ако някога му се наложи каквото и да било да забрави за качествен сервиз просто няма кой да му го направи ваг-ком също забравя за това ... и остава само надеждата да не се прецака нещо и да чука на дърво

Кой е казал че ще е лесно :twisted: То лесно няма. Всичко е свързано с много пари защото винаги не излиза както си го планирал.За за моят проект си закупих цял ударен голф 3 и пак се наложи да закупя доста неща зада стане както трябва..... Предложи нещо, така или иначе стана част от темата. :да:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 31 май 2012 10:18

Бегъл преглед на темите на автора показва, че не е реализирал нищо от това, за което е питал. Та и тази тема ще е ялова и само празни приказки.

ivo_asenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_asenov » Чет 31 май 2012 10:42

Моите уважения колега, но точно това изказване-

Всичко изброено, плюс още нещо трябва да смениш. По-добре смени колата...

ми развали ентусиазма и в момента виж какво правя http://www.cars.bg/u696659

Моля да не бъдем хаотични в мненията си и да се подкрепяме, малко са хората в този форум които могат да отделят 3-4000лв за проект въпреки мнението на някой колеги които смятат за по вещи в тази област! Не може просто да разубеждаваш някой да свърши нещо и после да се изказваш с разочарование защото видиш ли той не иска да го направи. Някой друг ако беше написал това щеше да ме ентусиазира да го направя, но с това хаотично мислене колега не мисля, че можете да направите нещо полезно особено в тази тема.
Наистина си обичам колата и исках да направя по-мощна, но въпреки всичко колегата в първото си мнение е прав , по-добрия вариянт е да се продаде и да се закупи нова с др мотор.
Благодаря на всички за мнениеята и за помощта оценявам я.

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Чет 31 май 2012 15:43

uspeh с продажбата , мисля че това е най разумния ход от твоя страна
за да реализираш това за което си пуснал темата , трябва да си упорит като муле , да не жалиш пари и време и да имаш страшно много търпение друго което мисля проекта ти е невъзможен да бъде изпълнен наведнъж на твойта кола всичко става на части малко по малко наведнъж може да го направиш само ако имаш много дългогодишен стаж в тази сфера
надявам се преди да го продадеш да щракнеш една снимка на таблото за която те помолих

ivo_asenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_asenov » Чет 31 май 2012 16:13

Не разбрах за каква снимка говориш , на арматурното тъбло или на това с уредите?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”