Избор на велосипед?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
golf_td
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на велосипед?

Мнениеот golf_td » Чет 31 май 2012 16:43

има части колега , не са толкова голяма рядкост, навсякъде е пълно с велосипеди 2-ра ръка , съответно има и части за тях, а такива несъответствия - не знам, тук съм намирал и лагери и всичко за стари руски колела , за немските е малко по-сложно, но пак се намират, а основните детайли обикновено пасват.Аз пък ще ти дам пример, че наскоро смених накладка на спирачка от много стар вид - която спира директно отгоре върху гумата , а не на каплата, така че зависи ....

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Чет 31 май 2012 23:08

Днес ходих и оглеждах едни втора употреба но бяха по 150 лева , продавача каза че били изцяло прегледани от него и гарантирал че нямало да има проблем.Новите се харчеха по 280-300 лева и нагоре а помня тия модели примерно марката Cross, бяха по 220 лева, той ми вика че се били повишили от тази година рязко.Явно заради горивата знам ли.Продължавам с търсенето на сносна машинка втора ръка до 100-на лева.Влизах и в маунтинбайк форума но там няма цени като за мен.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 01 юни 2012 11:09

eng написа:Днес ходих и оглеждах едни втора употреба но бяха по 150 лева , продавача каза че били изцяло прегледани от него и гарантирал че нямало да има проблем.Новите се харчеха по 280-300 лева и нагоре а помня тия модели примерно марката Cross, бяха по 220 лева, той ми вика че се били повишили от тази година рязко.Явно заради горивата знам ли.Продължавам с търсенето на сносна машинка втора ръка до 100-на лева.Влизах и в маунтинбайк форума но там няма цени като за мен.

До 100лв и втора ръка свястно няма да намериш,на някоя археологическа находка най-много да попаднеш eusa Ще е морално остаряло 25кг желязо,поддръжката му ще е кофти работа,а ако иска и елементарни неща като нови накладки,жила,гуми и тн...парата стана дебела mhihi а за друго не ми се мисли :Mr Green Fun

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пет 01 юни 2012 11:39

Съгласен съм изцяло с вас, ама колкото толкова-тук говорим за втора ръка колело до 100 лева без амортисьори и други глезотии.Една рамка, малко скорости, калници и седалка.........а и спирачки това е.За колело дори и да ги имам няма начин да дам 400-500 лева , трябва ми за отдих и движение, а не за спорт.На лизинг не купувам нищо в Бг камо ли да се набутам с лизинг за колело. maikomila

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 01 юни 2012 11:56

Добре де аз карам едно куче вече десета година беше 170лв по спомен, не е ли по важен спорта от уреда :? Пиша защото масово се твърди че тея от под 200лв се разпадат и т.н. е почти всеки летен ден по 5км средно и още движи :talk:

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Чет 07 юни 2012 11:05

Само да дам инфо по темата.Вече съм с "ново" колело.Закупих втора употреба колело за 120 лева марката е Атланта уж е немска дори има такава фирма в Германия.Задната спирачка скърца и го оставих за подмяна , както и задната гума за подмяна (12 лева-незнам как е като цена)26 цола.Има разбити чашки отпред където контактува вилката с кормилото ще бъдат сменени и те.Общо ремонта ще легне към 30-35 лева.Няма никъде разбито по движението, скоростите са шимано и "влизат" перфектно за такова старо колело.Като цяло въпреки забележките, (има и малко козметични) мисля че съм попаднал на добър екземпляр, въпреки че само времето ще покаже.Благодаря на всички които ме насочиха какво и къде да търся.Железни сте :beer

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Чет 07 юни 2012 11:12

Сложи снимка да го видим де :beer

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Чет 07 юни 2012 11:37

BG_Golf4e написа:Сложи снимка да го видим де :beer

Ами това е звяра: http://prodavalnik.com/velosiped-ot-germaniya-i6636625
малко пенсионерски вид, но днао поне да изкара няколко годинки.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Чет 07 юни 2012 12:10

честито колега - и не казвай пенсионерски вид , не че имам нещо против пенсионерите, но все пак по-скоро класически тип звучи по на място :)

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Чет 07 юни 2012 13:21

@eng
Честито колело, за парите си е супер.
12лв. за външна гума е перфектна цена (само вътрешните са по 5лв. по принцип).

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Чет 07 юни 2012 14:39

Мерси колеги за пожеланията (все едно съм си взел Пасат вр6) mhihi , ама ми беше нужно, както и да е пенсионерския вид нямах за цел да прозвучи арогантно или обидно, просто не е толкова модерно, да класическо може би е точната дума.Но лично с очите си се убедих че новите колелета (според мен) до към 230 лева 5 пари не струват до моята стара щайга.Самите материали на пипане са други, спирачките (дръжките им) въпреки че са нови ми седят някак си като бакелитени и ако ги стисна как си требе ме съмнява да не ми останат в ръцете.Дано не е прозвучало "моето гардже най-хубавото"...................а и приказката новото си е ново важи с пълна сила , ама може би за колелелта над 400 лева.Това поне са моите изводи от 3 дена обикаляне по магазини и вехтошарници.
P.S.Сега искам да му направя малко "тунинг"- ще ми се да намеря някаква джаджа която да ми засича дневния пробег, просто информативно не държа на висока точност, от тези които се закачват на кормилото и можеш да си ги гледаш във всеки един момент.Добре би било да показва и околната температура.И най важното да може да се сваля от колелото че съм в един блок и не е ясно какво може да му се случи като е на катанеца.Та търся такова "нещо" което да върши работа, но................на най ниската цена.Съвети приемам всякакви.

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Чет 07 юни 2012 14:56

Колега аз си взех велокомпютърче китайче за 14 лв., за 1 година и над 1000 км не е мръднало (от магазина на Вивело в Младост ама предполагам че по всичките веломагазини има подобни).Показва текуща и средна скорост, общо изминато разстояние, време и тн.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Чет 07 юни 2012 15:36

Ами да някъде до тази цена, а предполагам има стойка и може да се свали когато не е под наблюдение.Как се свързва и свързва ли се към каплата да речем за да регистрира колко километра си изминал или принципа е съвсем друг?

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Чет 07 юни 2012 15:48

Да, с едно щракване се маха и слага и разбира се не губи данните. Механизмът е елементарен, с едно кабелче към каплата и метална пъпка на спиците. Стойката остава статична, махаш и слагаш компютърчето, но стойката едва ли ще я краде някой.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Чет 07 юни 2012 16:06

eddyman написа:Да, с едно щракване се маха и слага и разбира се не губи данните. Механизмът е елементарен, с едно кабелче към каплата и метална пъпка на спиците. Стойката остава статична, махаш и слагаш компютърчето, но стойката едва ли ще я краде някой.

Да такова точно ми трябва, линк някакъв дали ще се намери?Мерси предварително.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”