Здравейте, надявам се тука някой запознат с материяата да ме светне за решаването на моя проблем. проблемът е следния, имам jetta 2 - 1.6 карбуратор от половин година някуде почнаха мойте проблеми, паля колата и почва да гасне, паля гасне паля, гасне, като загрее пък, почва да се форсира изродски, обаче само в вдижение.
водих я на няколко майстора, половината само като видяха карбуратора и казаха това е много гаден карбуратор не мога да се занимавам оправяй се .
имам сложена и газ на колата пробелам е еднакъв и на бензин и на газ.
далече съм от миселта, че единствено моята джета има такъв пробелем , затова поля за помощ.
п.с
търсих подобни теми но за съжаления не можах да намеря.

jetta 2 1.6 карбуратор (проблем)
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Ми колега какво да ти кажа
щом си с PN значи и карба ти е 2ее,което значи че е с компютър .Моят също е такъв,но да чукам на дърво досега нямам проблеми с него.Във форума го имат за голяма пръчка този карб,твърде сложен и скъп за ремонтиране,препоръчват да се замени 2е2 или 2е3 които са механични.По принцип съм много доволен от 2ее -то стига да си работи де!Пали от раз,и независимо дали е топъл или студен винаги държи 900 об. 

- Angeljordan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мой познат имаше подобен на твоя проблем. Подобен, защото неговата не гаснеше, обаче като загрее и повишава значително оборотите на празен ход, че дори и на скорост. Можеше спокойно да си я кара без да подава газ. Оборотите са стигали и до 4000 об. на празен ход...
Та мисълта ми е - При него се оказа скъсан тампон на карбуратора. Защо не провериш тампона, предполагам е оригиналният, може да си е заминал с времето...
Та мисълта ми е - При него се оказа скъсан тампон на карбуратора. Защо не провериш тампона, предполагам е оригиналният, може да си е заминал с времето...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Angeljordan написа:Мой познат имаше подобен на твоя проблем. Подобен, защото неговата не гаснеше, обаче като загрее и повишава значително оборотите на празен ход, че дори и на скорост. Можеше спокойно да си я кара без да подава газ. Оборотите са стигали и до 4000 об. на празен ход...
здрасти пич
виж следната тема http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 02&start=0
временно реших въпроса със смяна на мембраната, но вчера отново усетих същите признаци!!!:::(((
Решението е или смяна с друг карб или труд и творчество като мен, подмяна на въпросната мембрана!Играчка е, но 4 месеца ме изкара!!:::)))
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”