jetta 2 1.6 карбуратор (проблем)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
bobbydigital
Автомобил:
Двигател:

jetta 2 1.6 карбуратор (проблем)

Мнениеот bobbydigital » Пет 20 окт 2006 20:40

Здравейте, надявам се тука някой запознат с материяата да ме светне за решаването на моя проблем. проблемът е следния, имам jetta 2 - 1.6 карбуратор от половин година някуде почнаха мойте проблеми, паля колата и почва да гасне, паля гасне паля, гасне, като загрее пък, почва да се форсира изродски, обаче само в вдижение.
водих я на няколко майстора, половината само като видяха карбуратора и казаха това е много гаден карбуратор не мога да се занимавам оправяй се .

имам сложена и газ на колата пробелам е еднакъв и на бензин и на газ.

далече съм от миселта, че единствено моята джета има такъв пробелем , затова поля за помощ.

п.с
търсих подобни теми но за съжаления не можах да намеря.

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пет 20 окт 2006 20:59

Колега дай код на мотора,модел на карбуратора :roll:

bobbydigital
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobbydigital » Пет 20 окт 2006 21:13

PN e мотора, а за модела на карбуратоа си нямам идея, 89 е колата + автоматичен смукач.

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пет 20 окт 2006 23:22

Ми колега какво да ти кажа :roll: щом си с PN значи и карба ти е 2ее,което значи че е с компютър .Моят също е такъв,но да чукам на дърво досега нямам проблеми с него.Във форума го имат за голяма пръчка този карб,твърде сложен и скъп за ремонтиране,препоръчват да се замени 2е2 или 2е3 които са механични.По принцип съм много доволен от 2ее -то стига да си работи де!Пали от раз,и независимо дали е топъл или студен винаги държи 900 об. :wink:

Потребителски аватар
Angeljordan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Angeljordan » Съб 21 окт 2006 10:36

Мой познат имаше подобен на твоя проблем. Подобен, защото неговата не гаснеше, обаче като загрее и повишава значително оборотите на празен ход, че дори и на скорост. Можеше спокойно да си я кара без да подава газ. Оборотите са стигали и до 4000 об. на празен ход...
Та мисълта ми е - При него се оказа скъсан тампон на карбуратора. Защо не провериш тампона, предполагам е оригиналният, може да си е заминал с времето...

bobbydigital
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobbydigital » Съб 21 окт 2006 13:49

ок, мерси за отгорите, ще видя какво мога да направя.

п.с.
и аз мога да я карам без да давам газ :) като автоматик е .

Потребителски аватар
WASP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WASP » Нед 22 окт 2006 0:20

Angeljordan написа:Мой познат имаше подобен на твоя проблем. Подобен, защото неговата не гаснеше, обаче като загрее и повишава значително оборотите на празен ход, че дори и на скорост. Можеше спокойно да си я кара без да подава газ. Оборотите са стигали и до 4000 об. на празен ход...
Та мисълта ми е - При него се оказа скъсан тампон на карбуратора. Защо не провериш тампона, предполагам е оригиналният, може да си е заминал с времето...

здрасти пич
виж следната тема http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 02&start=0

временно реших въпроса със смяна на мембраната, но вчера отново усетих същите признаци!!!:::(((

Решението е или смяна с друг карб или труд и творчество като мен, подмяна на въпросната мембрана!Играчка е, но 4 месеца ме изкара!!:::)))

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”