МПС под запор

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Re: МПС под запор

Мнениеот siso_k » Чет 31 май 2012 22:20

глобата е за регистрация - т.е. ако автомобила е без номера. в случая вече е регистриран и глоба няма.

Иначе за запора - както се казваше в един филм - лошо Седларов, лошо...

докато не плати всичко ЧСИ няма да вдигне запора. Може да искаш разваляне на договора и връщане на цената, но тогава пък ще се наредиш на опашката с другите кредитори.

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Чет 31 май 2012 22:29

pakumba написа:иначе понеделник следобяд при адвокат.

:no-no

Сега при адвокат, понеделник следобед в съда. Никаква милост. Както каза колегата по- горе- оня е знаел, взел е парите, могъл е да се оправи. Не го е направил. Не виждам смисъл да се чака.

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Чет 31 май 2012 22:34

Има го и другия момент, че мацката лесно ше направи така, че да се анулира сделката ама там колата е писана примерно 400-500лв а реално е дала 3000 и какво става тогава? Отговорете си сами.

Потребителски аватар
Enforcer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Enforcer » Чет 31 май 2012 22:38

Много е вероятно съдия-изпълнителят да открие колата и да си я прибере с паяк.

polence
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polence » Пет 01 юни 2012 10:01

Има задължения към банката, ако това има някакво значение относно възможността автомобила да ми бъде отнет. Може да прозвучи наивно, но разчитам на някаква добросъвестност. Защото в случай единствения изход, който да е добър за мен е да развалим сделката, само че пак не е сигурно дали ще си получа сумата, която съм платила.А си харесвам новопридобития автомобил :)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 01 юни 2012 12:08

Пожелавам ти успех, лично аз. Но така, както ми го описваш - човек, дето дължи пари на банки, решава да продаде кола за обявена сума по-ниска от действителната без да те предупреди, после пък щял да си покрие задълженията (сигурно с твоите пари, които си му дала??? ). Равнозначно е на това да повярваш в Дядо Коледа. Все пак надеждата идва първа и си отива последна :beer

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пет 01 юни 2012 12:51

Послушай колегите и не бъди наивна, помисли добре и прецени при положение, че този е направил всичко с умисъл да те прецака, а ти разчиташ на добросъветност? Ще бъдеш яко прецакана, да знаеш.

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Пет 01 юни 2012 13:41

На тоя му трябва мнооого бой...

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 01 юни 2012 17:19

Скрии я временно в някой гаражи само я припалвай.
Интересувай се какво става него и когато банката го добара да си плаща всичко автомобила се скрива за известно време.
Малко е неприятно това, но при тенденцията да се разделиш с нея окончателно и това вариант.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пет 01 юни 2012 17:28

Колата да се покрие някъде докато се изяснят нещата...Ако не се получат нещата-на части и това е,все ще си избие парите...

Потребителски аватар
kr1sh0
Автомобил: BMW
Двигател: 335d

Мнениеот kr1sh0 » Пет 01 юни 2012 17:54

Колежке.. не прави грешката да си искаш парите по съдебен път.. В договора предполагам е писано 500лв, да се плати 2,5% местен данък = 12,50... а не повече. В такъв случай ще ти бъдат върнати обявената сума, а не 4000лв (примерно), колкото е писана колата. Успех, дано развитието на нещата завърши с happy end!

polence
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polence » Пет 01 юни 2012 22:38

kr1sh0 написа:Колежке.. не прави грешката да си искаш парите по съдебен път.. В договора предполагам е писано 500лв, да се плати 2,5% местен данък = 12,50... а не повече. В такъв случай ще ти бъдат върнати обявената сума, а не 4000лв (примерно), колкото е писана колата. Успех, дано развитието на нещата завърши с happy end!

Не съм си и помисляла за съд, въпреки че го заслужават и лъжливия продавач и нотариуса. Но ще бъде доста неприятна ситуация за мен. Дано не ми се налага да си крия колата. Днес разбрах, че запора може да бъде свален, ако си плати 3 вноски по заема. Ако е запориран автомобила дали е възможно да се свали въпросния запор, ако не се изплати цялото задължение?

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Съб 02 юни 2012 15:10

Виж от кой ЧСИ е наложен запора и говори директно с него. Ако не се лъжа, щом има запор, значи кредита е станал изискуем, което пък означава, че трябва да се погаси цялата сума по него. Или в най- тънкия случай- до сумата на запора. Освен в случай, че оня бастун вече няма друга договорка със съдебния изпълнител.

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Вто 05 юни 2012 18:22

polence написа:лъжливия продавач и нотариуса

А Вие, колежке, като сте писали друга сума, сте вода ненапита.
Спестили сте 10-20лв такси, а ще загубите много.
Както писаха колегите, този продавач още със сключването на договора, е искал да Ви преебе. Така, че търсете консултацията на адвокат.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Вто 05 юни 2012 18:54

[/quote] Спестили сте 10-20лв такси [/quote]

Ко рече? Имаш ли представа колко пари събира тая държава НАПРАЗНО(едно отиване при нотариус е минимум 100 лв и то при нереална стойност писана),пълно безобразие,това с нотариусите е пълна безсмислица и лесно можа да бъде избегнато! Ами номерата,смяна на номера със смяна на общината и собственика(пълно безобразие единствената цел на която е събиране на 50 лв за две ламаринки дето струват общо 5 лв). И колко ПРОЦЕНТА от стойността на возилото отиват за тая крадлива държава? Една стотинка не се дава при покупка или продажба на МПС по белия свят(тук ти говоря от личен опит),нито пък номера се сменяват... Само в бг нали сме много богати... Пък и тръгнал да критикува... maikomila
Понеже и купих и продадох няколко коли за една година,та да си кажа и аз...
Как се процедира по белия свят?
Колко искаш за тази кола?
10000 евро,(примерно).
Ето ти ги.-Давам му ги на ръка.
Пиша си данните в талона,който има две секции и е подготвен да се скъса при направата му (удобно а).
Взимам си моята част-тази на новия собственик. И си заминавам с новата ми кола.
Старата част с моите данни остава у стария собственик,който я праща по пощата,до кат,безплатно за него..
След няколко дни ми пристига новия БЕЗПЛАТЕН талон с две части,по пощата от кат(за да мога и аз да я продам)безпроблемно и безплатно в 7 часа вечерта в неделя примерно а не да ходя да търся нотариуси...Както се случи да продам кола точно тази неделя 7 вечерта... Удобно а ?
И никой не го интересува за колко съм я купил тая кола,нито за колко съм продал старата...Коя е държавата в случая да прибира част от парите,от МОЯТА СДЕЛКА??? И с недвижимите имоти се процедира ЧЕСТО по този начин! Изводите са за вас... А колко са българските заплати... :не: :не: :не:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”