мнения за toyota corolla и opel meriva
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
мнения за toyota corolla и opel meriva
Здравейте на всички! Дойде време да заменя голфа ми , (голф 2, 1.3 пълна инжекция на гас, поради счупване на скорости, между другото търся скорости ако някои има да свирка, че аз не мога да намеря,трябва да са от пълна инжекция , тъй като от карбуратора не ставали, според майстора)
Нека всеки които има желание да даде мнение , не целя някакви караници в темата, защото марката на обсъжданите коли не е vw. Целта на темата е дискусия.
Сега съм се спрял на дизелова кола, а именно корола с d4d , 90 кс и мерива 1.7цдти 101кс. Коя е по - добрата кола, като се има в предвид , че опела е с около 2000лв по - евтина като първоначална цена от тойотата.Годините на тойотата е след 2003, а на опела 2004.
Как е подръжката? Често срещани проблеми?
Кара ми се тойота , но вчера се качих в опела и се почувствах доста добре. Чувал съм, че тойотите са доста здрави коли и за това клоня към тях.
Не искам vw, защото 1.9 дизела им е мн проблемен , няколко познати с такъв мотор и постоянно проблеми.
Нека всеки които има желание да даде мнение , не целя някакви караници в темата, защото марката на обсъжданите коли не е vw. Целта на темата е дискусия.
Сега съм се спрял на дизелова кола, а именно корола с d4d , 90 кс и мерива 1.7цдти 101кс. Коя е по - добрата кола, като се има в предвид , че опела е с около 2000лв по - евтина като първоначална цена от тойотата.Годините на тойотата е след 2003, а на опела 2004.
Как е подръжката? Често срещани проблеми?
Кара ми се тойота , но вчера се качих в опела и се почувствах доста добре. Чувал съм, че тойотите са доста здрави коли и за това клоня към тях.
Не искам vw, защото 1.9 дизела им е мн проблемен , няколко познати с такъв мотор и постоянно проблеми.
Последна промяна от malolitrajkata на Чет 31 май 2012 16:53, променено общо 1 път.
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: мнения за toyota corolla и opel meriva
malolitrajkata написа:...Не искам vw, защото 1.9 дизела им е мн проблемен ...
Я пак?
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
Sunny написа:malolitrajkata написа:...Не искам vw, защото 1.9 дизела им е мн проблемен ...
Я пак?
мисля, че не се нуждае от повече пояснения, видял съм карал съм и мнението ми не е мн добро, затова и питам за др марки, ако имаш някави наблюдения върху гореспоменатите марки ще се надявам да ги изкажеш, мерси!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
malolitrajkata написа:мисля, че не се нуждае от повече пояснения, видял съм карал съм и мнението ми не е мн добро, затова и питам за др марки, ако имаш някави наблюдения върху гореспоменатите марки ще се надявам да ги изкажеш, мерси!
1.9 е може би моторът с най-добра слава на марката ФВ. Не зная каква е била причината да си така скептичен към него, но това си е твоя работа. Познатите невинаги са критерий за здравина или чупливост на даден модел автомобил.
Относно питането ти за скорости - колата ти ползва кутия тип 084 (ако е с 4 скорости) и 085 (5 скорости). Майсторът ти не зная какво е имал предвид, че от карбураторна 1.3 не стават, но според мен не е прав. Всички кутии от Мк2 1.3 без значение дали карбуратор или инжекцион стават за колата ти, плюс кутиите от Мк3 за 1.4 и 1.6, както и от някои сеати, Поло-та и всички коли, които ползват двигатели "наклонени" напред.
Последна промяна от stefan4o на Чет 31 май 2012 18:06, променено общо 1 път.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Зависи какво очакваш от колата, с такъв разнобоен избор. Коя Корола имаш предвид?
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
корола след 2003, опела е след 2004година
5 степенна ми е скоростната кутия, мерси за инфото, доста полезно ще ми е.
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
корола след 2003, опела е след 2004година
а от голф 2 1.6 става ли?
а от голф 2 1.6 става ли?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Toйотата Verso ли е?
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
не тойота корола хечбег
пробвах версо , но това , че скоростния лост е на таблото хич не ми допада и затова отпадна като вариант
пробвах версо , но това , че скоростния лост е на таблото хич не ми допада и затова отпадна като вариант
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
На 1,3 CDTI скърших ос на турбото само на 52 000км пробег / набор 2006 г./ Умря насред кръстовише. Гледай да не е с ел. волан , че ....алтернатора е с баснословна цена
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Дилемата е ясна - едното е хубаво, а другото е по-скъпо...
Няма как друг да реши вместо теб, ти избираш.
Няма как друг да реши вместо теб, ти избираш.
- djankata74
- Автомобил: ford focus
- Двигател: 1.6 dtci
Опела има проблеми с електрониката,имам приятел с такава се сменя някакви платки и след няколко месеци пак същата платка гори.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
malolitrajkata написа:а от голф 2 1.6 става ли?
Не. Скоростната кутия на Голф 2 1.6/1.8 е тип 020, т.е. несъвместима е с твоя двигател.
Търси кутия или от 1.3 Поло 86ц, 9Н1, Голф 2 или от 1.4 Голф/Венто Мк3 или Поло 6н1 с 1.4 мотор.
Ако искаш да се радваш на автомобил твърдо Тойотата с две ръце пред Опела. Просто мисля че излишно се колебаеш.Тойотата е в пъти по-кола от Опела като цяло а пък дизела е в пъти по-здрав от опелския както и скоростната кутия.Само трябва да внимаваш с маслата че са капризни на качеството на маслото.Ако в книжката пише 5в40, наливаш именно такова а не 10 на 40 примерно.Спазваш всички сервизни интервали и се радваш на АВТОМОБИЛ.В меривата позицията на шофиране е по-удобна, стои малко по високо.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”