Колко антифриз?

Техническа и сервизна информация за Passat
4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Пет 20 окт 2006 21:26

[quote="vladtod"]Аз пък не съм го разреждал,само концентрат.

Това не е добре ако антифриза ти е истински! Особенно лятно време. Освен това може и да протече напролет Изпробвано е за съжаление не го прави! :twisted:

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пет 20 окт 2006 21:28

4ep написа:
Това не е добре ако антифриза ти е истински! Особенно лятно време. Освен това може и да протече напролет Изпробвано е за съжаление не го прави! :twisted:

:да:

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Пет 20 окт 2006 22:35

Имаше тема за използването само на концентрат.Може да се намери с търсачката.На дълго и на широко е обяснено защо НЕ трябва да се кара с концентрат.

За промивката: само с вода пак става много добре.Точиш антифриза.Сипваш водата, палиш, пуска се перката и източваш.

ПП: миналата зима като си сменях термостата и точих антифриза беше чист => този метод е подходящ. :)

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Съб 21 окт 2006 12:08

Точно така промиване само вода. Аз лично разкачих маркучите преди и след термостата и този дето излиза от главата за парното и с маркуча от чешмата направих едно хубавичко промиване на системата.Когато започна да тече чиста вода започнах да затапвам с ръка там откъдето изтичаше водата да се понапълни двигатела , респ. радиатора и пак пусках да се оттича водата.Пак започваше да изкарва мърсотии.И тока докато системата се изчисти.После атифриз (концентрат) и вода -50/50 , хубаво е водата да е дестилирана.Системата се обедвъздушава сама , поне на моят мотор ABS.

Потребителски аватар
Styx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Styx » Нед 22 окт 2006 17:51

Колеги на колко време сменявате антифриза; моя е на 2 години, дали вече му е време :???

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Нед 22 окт 2006 18:03

По дебелите книги на му дават 2 години живот.Може да изкара доста повече, но .....

Потребителски аватар
blackpearl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blackpearl » Нед 22 окт 2006 19:55

И аз знам и го сменям на 2 години :Щ

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Пон 23 окт 2006 9:38

Ханс е написал че в Пасата се смена само маслото на двигателя и спирачната течност , колкото до антифриза само се замерва и долива при необходимост.В Германия може да и да е така , но ти си го сменяй на 2-3 години.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пон 23 окт 2006 12:41

До сега съм карал четири автомобила и никога не съв сменял антифриз, а пък за спирачна течност не смея и да си помисля като се сетя за обезвъздушаването на Жигулката :horror:

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Пон 23 окт 2006 13:34

kaloyan22 написа:До сега съм карал четири автомобила и никога не съв сменял антифриз, а пък за спирачна течност не смея и да си помисля като се сетя за обезвъздушаването на Жигулката :horror:

Отдалечавам се от темата , но спирачната течност трябва да се подменя щото разяждала уплътненията по системата :shock
Скоро си сменях антифриза с промиване на двигателя в един сервиз (това дето съм го писал по-горе го правих на Голфа собственоръчно че въпросното сервизче ми беше в случая далечко ) , та за тази услуга платих 3 (три) лева . Веднага ги попитах колко ще ми струва смяна на спирачни маркучета със смяна на спирачна течнаст и промиване на системата , отговора беше 5-6 лева , само за труда разбира се.Защо трябва да се мъча при тези цени ? И защо да не сменя течноста щом Ханс казва.

radi4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radi4 » Сря 25 окт 2006 16:03

Оцет му е майката. Сипваш едно шише оцет и добавяш вода догоре. Оставяш го да пренощува и след това точиш. Изплакваш с чиста вода и си сиптавш антифриза. Проверено е-действа, но много смърди. Ако протече отнякъде е по-добре за теб, защото така или иначе мястото е било много слабо и му е дошло времето. Поне ще отстраниш подготвен проблема, а няма да те свари някъде на дълъг път.

Върни се в “Passat”