Друг разпределителен вал и всмук.колектор за 1.9TDI 1Z+++HP

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Друг разпределителен вал и всмук.колектор за 1.9TDI 1Z+++HP

Мнениеот policevidin » Пет 18 май 2012 23:44

Коелги от доста време ми се върти в главата, дали има възможност да се смени моят разпределителен вал на голфетката която е 1.9ТДИ 1з + чип надъващ турбото на 1.45 + АХФ дюзи + лек маховик... Преди време с един приятел сложихме вал който той твърдеше че е от 1.9ТД мисля. Незнам дали имат фабрично разлика но Въпросният вал беше с 1мм и нещо по големи гърбици (мерих го с шублер) от оригиналният на 1з.
Сега ми се върти в главата да пробвам с вал от 2Е мотор 115коня но незнам дали е удачно и дали има разлика.
Кажете вие!

Да допълня темата, какъв и защо всмукателен колектор. Както и как да го полирам отвътре??

Благодаря и ако някъде съм сбъркал кажете.

Последна промяна от policevidin на Нед 10 юни 2012 23:16, променено общо 2 пъти.

nkod
Автомобил:
Двигател:

Re: Друг разпределителен вал за 1.9TDI 1Z+++HP

Мнениеот nkod » Пон 21 май 2012 22:08

колега точно такова нещо пробвах , и после сменях глава с вал и клапани комплект.макар 4е известно време покарах така.вала от бензинката доста трябва да се преправя докато стане на дизела-тои е с един лагер по малко от бензина и запчатката за ангр.ремък се захваща по друг начин.иначе наи добри са валовете дбилас, но са много скъпи.мисля че вече има подобни валове при нас.даже мисля че са почти същите като дбилас, но на половин цена.тази тема е разисквана и в дизел клуба.

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Пон 21 май 2012 23:11

nkod написа:колега точно такова нещо пробвах , и после сменях глава с вал и клапани комплект.макар 4е известно време покарах така.вала от бензинката доста трябва да се преправя докато стане на дизела-тои е с един лагер по малко от бензина и запчатката за ангр.ремък се захваща по друг начин.иначе наи добри са валовете дбилас, но са много скъпи.мисля че вече има подобни валове при нас.даже мисля че са почти същите като дбилас, но на половин цена.тази тема е разисквана и в дизел клуба.

Ами ще съм ти много благодарен ако дадеш линк ким подобна тема че си подпалих търсачката от търсене НО без резултат. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
al_van
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот al_van » Вто 22 май 2012 0:38

колега казваш че моторът ти е 1з .. това е не е атмосверен мотор кажи ми ползата от лекият маховик????

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Вто 22 май 2012 15:10

al_van написа:колега казваш че моторът ти е 1з .. това е не е атмосверен мотор кажи ми ползата от лекият маховик????

Ползата е че много по бързо преодолява оборотите м/у 1000/2200об тоест колата става по - пъргава и по бързо набира. Няма лаг. тези митове за менене на обороти няма как да се появят поради причината че ЕКУто постоянно следи оборотите, както и че във високите обороти губела мощност ,ГЛУПОСТИ' на изкачване си има мощност достатъчно че да се опре на по-големите си батковци, :twisted:

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Вто 22 май 2012 15:21

policevidin написа:
al_van написа:колега казваш че моторът ти е 1з .. това е не е атмосверен мотор кажи ми ползата от лекият маховик????

Ползата е че много по бързо преодолява оборотите м/у 1000/2200об тоест колата става по - пъргава и по бързо набира. Няма лаг. тези митове за менене на обороти няма как да се появят поради причината че ЕКУто постоянно следи оборотите, както и че във високите обороти губела мощност ,ГЛУПОСТИ' на изкачване си има мощност достатъчно че да се опре на по-големите си батковци, :twisted:

ако искаш се свържи с Пламен "Дреата" да ти даде телефона на Байов от Враца и да ти обясни какво да направиш преди да си счупиш колата. Лекия маховик ще го коментираме като мине малко време. :да:

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Вто 22 май 2012 16:54

leonardo_vd написа:
policevidin написа:

ако искаш се свържи с Пламен "Дреата" да ти даде телефона на Байов от Враца и да ти обясни какво да направиш преди да си счупиш колата. Лекия маховик ще го коментираме като мине малко време. :да:

Едва ли ще ми каже нещо което ще ми е от полза, защото имаме различни цели. Аз си използвам колата като ежедневка докато колегата (байов) е доста по-напред с материала от мен и доста други хора във форума.На мен целта ми е да постигна максимум ефект с минимум средства. Имам една максима .... Акъл не ми давайте, дайте ми пари..... Много добре знам какво трябва да си купя зада вдигна кончетата но тези "играчки" са диста скъпи (поне за мен) защото не смятам за правелно да влагам всичките си пари в една кола и после да мизерувам. :012: Всичко това е едно хоби което ме кара да се чувствам добре докато го правя.

п.п. Ванка, аз в Неделя те видях на летището но ти май не множеше да гледаш. :beer

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Вто 22 май 2012 17:41

Еми братле щом целта ти е минимум средсрта, най-последното нещо ти е разпределителния вал. Ама ти си знаеш. За твойта кола има доста по-евтини начини да тръгне по-добре и да си остане читава ежедневка.
Относно "Акъл не ми давайте пари ми дайте" ---- Тук ме караш да се срамувам че си ми приятел. :oops: Акъл никога не е излишен. Дори и от 2-ма глупави. (като мен)

ПП. На летището не че не можех да гледам, а не можех да говоря от викане..... БИМБО ... БИМБО... БИМБООО. Моя брат Бимбо им показа какво е да си истински дрифтър и любимец на публиката. Ама това е друга тема.... Само за протокола" не бях употребил алкохол" Просто адреналина ми дойде много и ако не съм те забелязал се извинявам. :beer

Потребителски аватар
tekowar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tekowar » Вто 22 май 2012 18:47

policevidin написа:
nkod написа:колега точно такова нещо пробвах , и после сменях глава с вал и клапани комплект.макар 4е известно време покарах така.вала от бензинката доста трябва да се преправя докато стане на дизела-тои е с един лагер по малко от бензина и запчатката за ангр.ремък се захваща по друг начин.иначе наи добри са валовете дбилас, но са много скъпи.мисля че вече има подобни валове при нас.даже мисля че са почти същите като дбилас, но на половин цена.тази тема е разисквана и в дизел клуба.

Ами ще съм ти много благодарен ако дадеш линк ким подобна тема че си подпалих търсачката от търсене НО без резултат. :Mr Green Fun

Ето това е темата в дизел форума:http://www.diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=15&t=5678

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Вто 22 май 2012 19:03

leonardo_vd написа:Еми братле щом целта ти е минимум средсрта, най-последното нещо ти е разпределителния вал. Ама ти си знаеш. За твойта кола има доста по-евтини начини да тръгне по-добре и да си остане читава ежедневка.
Относно "Акъл не ми давайте пари ми дайте" ---- Тук ме караш да се срамувам че си ми приятел. :oops: Акъл никога не е излишен.
Прави каквото искаш :roll:
leonardo_vd написа:Дори и от 2-ма глупави. (като мен)

Никъде не съм казал че си глупав и че неискам съвети от никого.Просто неискам съвети от рода ...Купи си еди какви си валове за 800лв и еди каква си Турбина за 2000лв и отиди при еди кои си да ти я настрои че няма друг който да разбира повече от него за сумата от 500лв минимум....... Ето такива съвети не желая да ми дават защото ако аз има финансовата възможност да си ги позволя тези части нямаше да се ровя из всички форуми на ВАГ и да търся вариянти просто ще си ги поръчам те хората са измислили интерне за това.

leonardo_vd написа: ПП. На летището не че не можех да гледам, а не можех да говоря от викане..... БИМБО ... БИМБО... БИМБООО. Моя брат Бимбо им показа какво е да си истински дрифтър и любимец на публиката. Ама това е друга тема.... Само за протокола" не бях употребил алкохол" Просто адреналина ми дойде много и ако не съм те забелязал се извинявам. :beer

Бимбо найстина се представи добре но явно уредите отчитащи телеметричните данни са си свършили работа. Иначе от двамата той караше много по-добре и по-майсторски от колегата си с БМВто. Но победата не е най-важна,ако питаш мен той спечели много повече от победителя в състезанието. :banana :applause:

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пет 01 юни 2012 13:48

Валовете не са по 800лв, има и за 360лв (престъргани), и за 620лв нови (че и по-агресивни от престърганите) на dbilas. Не съм чувал до сега някой да е намерил по-добър OEM вал за 1.9 TDI от тоя с който си идва.

Пък и валовете са последното което трябва да хванеш да чоплиш. Дават прекалено малко подобрения за парите си. Като ги попитах какво биха ми препоръчали казаха:

"We suggest the 260° cam. The power increase 12-15hp. You don`t need machine the head."

А т'ва им е най-агресивният вал и тия коне се очаква да са за доволно направена кола. Мисля си, че 15кс за 600лв някак си са малко :) . А като се има в предвид, че те гледат да си продават валовете предполагам, че и по-малко от 15кс ще се появят. Другото е, че за тия валове в по-добре да се сложат по-здрави повдигачи, тия от PD мотора. Лошото е, че са над 2 пъти по-скъпи от тия за мотора с роторна помпа. Още един минус на валовете ...

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Пет 01 юни 2012 21:40

brum написа:Валовете не са по 800лв, има и за 360лв (престъргани), и за 620лв нови (че и по-агресивни от престърганите) на dbilas. Не съм чувал до сега някой да е намерил по-добър OEM вал за 1.9 TDI от тоя с който си идва.

Пък и валовете са последното което трябва да хванеш да чоплиш. Дават прекалено малко подобрения за парите си. Като ги попитах какво биха ми препоръчали казаха:

"We suggest the 260° cam. The power increase 12-15hp. You don`t need machine the head."

А т'ва им е най-агресивният вал и тия коне се очаква да са за доволно направена кола. Мисля си, че 15кс за 600лв някак си са малко :) . А като се има в предвид, че те гледат да си продават валовете предполагам, че и по-малко от 15кс ще се появят. Другото е, че за тия валове в по-добре да се сложат по-здрави повдигачи, тия от PD мотора. Лошото е, че са над 2 пъти по-скъпи от тия за мотора с роторна помпа. Още един минус на валовете ...

Ето едно компетентно мнение. Благодаря колега. :beer

nkod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nkod » Съб 09 юни 2012 10:43

аз бих казал ето едно не компетентно мнение.не всичко се измерва в к.с. и с колко пари колко коня дава.оригиналния вал на ваг е много спънат.това си проличава едва като покараш с някои друг с по големи градуси и лифт.колегата брум предполагам не е карал и за това не може да даде компетентно мнение.ако сложиш 250 или 260гр. вал, още след парвото палене колата много по лесно се форсира,на място като и дадеш гас и веднага вдига обороти.после колата прави буст с около 200 оборота по рано от преди, без значение с каква турбина си.освен това примерно на 1200-1300 оборота когато още нама налягане от турбото колата има повече сила-дърпа повече. да не говорим за високите обороти , там разликата е в повишаването на максималната скорост с около 5 км в час и намалянето в пушека.интересното в случая е това , че всичко става без да сме увеличили горивото-това показва че колата е станала по икономична.с едно и същто гориво имаме между 10-20 к.с. повече,по добър респонт на газта, по-малко пушек и по-висока максимална скорост.отделно от тези всички нещта, които писах тука това може да се направи след като се направят всички други неща като тунинг- големи дюзи,голям елемент на помпата,голямо турбо други колектори и т.н., тогава дори ефекта е по голям.примерно на тди само с чип ще качи 10к.с. , а на тди което е над 200 к.с. ще качи 20к.с.може да се говори още много много по темата,но мисля това е достатъчно за сега.

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Съб 09 юни 2012 19:46

nkod написа:аз бих казал ето едно не компетентно мнение.не всичко се измерва в к.с. и с колко пари колко коня дава.оригиналния вал на ваг е много спънат.това си проличава едва като покараш с някои друг с по големи градуси и лифт.колегата брум предполагам не е карал и за това не може да даде компетентно мнение.ако сложиш 250 или 260гр. вал, още след парвото палене колата много по лесно се форсира,на място като и дадеш гас и веднага вдига обороти.после колата прави буст с около 200 оборота по рано от преди, без значение с каква турбина си.освен това примерно на 1200-1300 оборота когато още нама налягане от турбото колата има повече сила-дърпа повече. да не говорим за високите обороти , там разликата е в повишаването на максималната скорост с около 5 км в час и намалянето в пушека.интересното в случая е това , че всичко става без да сме увеличили горивото-това показва че колата е станала по икономична.с едно и същто гориво имаме между 10-20 к.с. повече,по добър респонт на газта, по-малко пушек и по-висока максимална скорост.отделно от тези всички нещта, които писах тука това може да се направи след като се направят всички други неща като тунинг- големи дюзи,голям елемент на помпата,голямо турбо други колектори и т.н., тогава дори ефекта е по голям.примерно на тди само с чип ще качи 10к.с. , а на тди което е над 200 к.с. ще качи 20к.с.може да се говори още много много по темата,но мисля това е достатъчно за сега.

Ами защо слюагат колектори от ТДИ 130к.с.ПД???!??!?

Потребителски аватар
judasss
Автомобил: neshto nezakonno
Двигател: 2.9 VR6
Контакти:

Мнениеот judasss » Съб 09 юни 2012 19:48

Обарнати са , и са с по голям обем , мисля за това ? и по лесно се изграждат пътищата за централен кулер

Върни се в “Силов тунинг”