Знам, че темата е разисквана много пъти, но за да пиша отново значи не съм намерил нужната ми информация. От няколко дни чета като луд и е пълна каша. Всеки казва различно. Става дума за смяната на демпфера с едномасов маховик. Интересува ме на АФН Пасат 99г. как става работата. В нета има една камара изписани глупости и нищо конкретно. Едни казват става, други казват, че не става. Какъв маховик трябва ад търся? Има в една морга един AJM Пасат който е с едномасов маховик. Ще пасне ли на AFN и как да разбера дали ще стане? Знам, че има колеги които са го правили това и такива които наистина могат да ми дадат информация. Ще съм много благодарен ако някой помогне, че съеденителя доста вибрира вече.
Поздрави
Колеги извинявам се. Този маховик се оказа демпферен. В моргата го напъвахме и ръчкахме като идиоти но не показа че е демпферен. Явно ръждичката го е позапекла. Няма значение, аз все още събирам информация по въпроса. Ако е правена конверсията моля кажете си. Трябва ли преправяне на маховика или не? Маховика от 1Z с надлъжен мотор разбрах че става.
За маховик на Пасат АФН 99г.
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
За маховик на Пасат АФН 99г.
Последна промяна от penko_pulev на Сря 30 май 2012 13:05, променено общо 1 път.
-
Re: За маховик на Пасат АФН 99г.
Колеги намерих това което ме интересуваше. Купих твърд маховик втора употреба който го свалиха от Пасат 1998г. AFN мотор. Излезе ми малко солена цената понеже може и на половина да се намери но поне съм сигурен, че пасва на AFN без никакви интервенции и преправяния по него. По номера на маховика разбрах, че се вгажда оригинално на ABF двигатели 150 коня. На електронна везна ми показа 9,600 кг. Маховика е в перфектно състояние. Остана да се купи съеденител. Въпроса сега ми е дали може 240мм съеденител да се вмъкне в маховика или да си взимам 228мм. Ето и снимки.
Поздрави!
Поздрави!
- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Колега като го сложиш кажи как зацепва скоростите , и с какъв съединител е паснал , че на бащата AFN-а на а4 зацепва скоростите с лек удар (не е като на пасата а някак си по рязко ) и имам съмнения че е цял маховик а не демпфер !
-
Градски нямаш грижи. Само, че не знам дали ще успея да го сложа близката седмица. Зависи каква заплата ще преведат на 10-ти, че и на майстори трябва да се плаща. Макар, че се чудя дали няма да успея и сам. Днес говорих с колегата ACE_castrol за съединител който също трябва да се купи. При мен симптомите са: Сложих полиуретанови тампони по цялото окачване и от там стегнатоста в окачването е осезаема и всички вибрации от маховика и съединителя се предават на купето. Маховика ми почва да хлопа още при 1500 оборота особено когато колата е по-загряла и е карана доста. Дори когато е на едно място и включвам на 1-ва предавка и се чува и усеща едно хлоп. И не само на първа предавка, и на други в движение се чува и усеща
Ще пиша когато има развитие. Дано да има такова само, ако не ще остане за другия месец.
Поздрави!

Поздрави!
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
колега, мисля че си писахме с теб на лично, но не си приел съветите ми.маховика от снимката може да го пуснеш в раздел -продава.той е за напречен мотор.няма как да стане на твоята кола.свален е от пасат, ама Б4.някой с голф4 много ще му се радва.
дано да греша от това което се вижда от снимката, ама надали.
дано да греша от това което се вижда от снимката, ама надали.
-
Колега Ifidik приех съветите ти и много уважавам твоето мнение, за това се допитах до теб. Продавача ме увери, че маховика е свален от Пасат Б5 98г. с АФН мотор и за това го купих. Допълнително ходих в магазин на Ауто 1 и поисках ако може да сравним маховика с комплекта на Валео който го продават за моя двигател. Уж казаха, че маховика който съм купил е същия и зъбния венец е от правилната страна мамка му. Надявам се продавача да не ме лъже за цялата тази работа, както и ти да бъркаш но ти сам каза, че едва ли. Ще си покаже като свалим кутията и ако не стане ще отива в раздел продава или ще говоря с човека да му го върна и ще почне отново търсене за друг
Поздрави
Утре сутринта ще погледнем колата, дали по разположението на стартера ще успеем да разберем дали става?
Оф запали ми се главата днес. Намерих и маховик от надлъжен 1з който може би в понеделнил ще го свалят и ще го взема. Дано той да е че само се набутвам последмо време.

Поздрави
Утре сутринта ще погледнем колата, дали по разположението на стартера ще успеем да разберем дали става?
Оф запали ми се главата днес. Намерих и маховик от надлъжен 1з който може би в понеделнил ще го свалят и ще го взема. Дано той да е че само се набутвам последмо време.
Явно не си търсил достатъчно в нета. Трябва ти обикновен маховик, който се слага на доста надлъжни мотори на ауди ABK, AHL, 1Z, AHU, AFF, ADP, ACE 50лв от някоя морга. Купуваш си й нови болтове за тоя маховик, понеже са по-къси от оригиналните, работата е plug & play. Аз съм с такъв и няма никви дертове, само че съединителя ми е 240мм и маховика ми е преработван. При теб няма никви грижи маховика си е за 228мм заводско, колкото и оригиналния ти съединител.
-
Маховика е пуснат за продажба понеже "коректният" продавач не си изпълнява уговорката
viewtopic.php?f=45&t=331735
В понеделник може би ще взема друг маховик от 1Z и ще постна снимки на правилният маховик ако всичко е наред.
viewtopic.php?f=45&t=331735
В понеделник може би ще взема друг маховик от 1Z и ще постна снимки на правилният маховик ако всичко е наред.
-
Владо, ти ся кво, дразниш ли ме?
Ако в понеделник свалят скоростите на едно ауди, ще се сдобия с маховик. Ако не няма да има. А онова желязо което ми хартиса на снимките по-горе. Пуснах го за продажба ама някой ако може да ми каже дали за всички Голфчета става ще е супер. Рабрах, че става за Пасат Б4, Голф 3, Голф 4 ТДИ и бензиновите. С една дума за напречен мотор. Относно НЕ коректния търговец. Казва се Митко и се занимавал много време с това. От Първомай до Сандански е. Хората който ми били казали, че маховика не става за колата ми (Пасат Б5) по думите на този Митко, били некадърници и си нямали понятие за какво става дума. До последно се кълнеше, че става за Пасата и, че не ми вярва и поиска да му изпратя неговия и МОЯ демпферен маховик за да се увери с очите си. Ако ли не нямало да ми върне парите. Е не ми ги върна защото днес не си вдига цял ден телефона а и аз не му ги изпратих. Трябва да съм луд за да го направя! Та пазете се от такива хора. За мен те не са коректни и компетентни за това което продават. Ама и аз съм си виновен, че вместо ifidik и останалите колеги да слушам аз вярвам на някой си.
Поздрави от мен

Поздрави от мен

Последна промяна от penko_pulev на Пон 04 юни 2012 17:14, променено общо 4 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
От Митко съм доста доволен за сега.Не мога да се оплача .за сега ми дава читави части на сностни цени.Ако искаш колега мога да говоря с него за да видим какво мога да съм ти полезен и ако мога да го помоля да ти върне парите или поне ще опитам.Не работи от доста време-работи от около 2-3 години и работи сам-няма работници(то и повечето хора в околието не го познават,но на мен ми е удобенн ,защото ми е най-близката морга, но повечето коли са му англичанки и рейки салони и тем подобни не стават и трябав да ходя до Петрич.Пуснал ли ти беше опция да видиш маховика преди да го платиш в Спиди? Ако ти е пуснал опция и си го видял че не е такъв единствения когото може да се обвиняваш си самия ти.Скоро виждах един пасат 5 но незнам дали е дизел или бензин.В понеделник ще ида да видя какво мога да направя за да ти върне парите все пак ми взима парите често и дамо да се съгласи.Но ако съм аз лично няма как да разглобя една кола и след това да ти върна парите.
миналото лято беше се опарил и от тогава е малко по опърничев.Оплаква ми се че пратил скорости за мерцедес Е класа автомат за Плевен и след това илзезнали различни,а преди това били същите като техните и познайте какво е станало по неговите думи.Пратили му други скоросто-не неговите,но ги видял след като ги разопаковал в тях и от тогава много много не му се връщат.Частите били втора ръка и гаранция докато ги платиш.Явно затова ти иска и двата маховика за да види разликата между дватано незнам какво да кажа Пробвай в понеделник да му звъннеш пак да го питаш и ако не иска и на теб и на мен да ни свърши работа успех с продажбата
миналото лято беше се опарил и от тогава е малко по опърничев.Оплаква ми се че пратил скорости за мерцедес Е класа автомат за Плевен и след това илзезнали различни,а преди това били същите като техните и познайте какво е станало по неговите думи.Пратили му други скоросто-не неговите,но ги видял след като ги разопаковал в тях и от тогава много много не му се връщат.Частите били втора ръка и гаранция докато ги платиш.Явно затова ти иска и двата маховика за да види разликата между дватано незнам какво да кажа Пробвай в понеделник да му звъннеш пак да го питаш и ако не иска и на теб и на мен да ни свърши работа успех с продажбата

-
Не се занимавай колега моля те, няма смисъл. Чух се с него и сме се разбрали. Колата му била в движение разправя и само заради мен е свалил маховика. ИЛи му ги пращам двата или отивам да му сглобя колата. Имаше опция за преглед и при прегледа му се обадих понеже виждам, че има разлики с този от 1Z. Последваха 10 минути овещаване, че маховика е свален от Пасат Б5 1,9 98г. дизел с AFN мотор и , че явно в Англия са го напаснали и ще станел. Чак едва ли не ми караше по телефона , че не съм си знаел колата каква е. Викам айде няма да се правя на циганин взимам го щом си сигурен, че пасва. Отивам на другия ден при колегата ACE_Castrol за съединител и разбираме, че не става, звъним на Венци RS-MAD и той потвърждава, че не става, отивам да сваляме кутията и момчетата потвърждават, че не става. Звъня му и му казвам какво става и от целия разговор какво излезе? Че всичките тези хора били некадърници
и ме правели на луд и, че без да му пратя двата маховика да се убеди с очите си никакви пари. Какво сега, аз да си разглобя колата пак за да сваля маховика и да плащам за сваляне и качване на кутии само и да ми излезе цялата интервенция два пъти по-скъпа. Айде няма нужда. Каквото с тези пари такова и без тях. Платил съм му 150лв. за този маховик след една камара увещания, че е за Б5. Да ама друг път. Вика ми по телефона че Пасат Б5 нямало нито един с надлъжен мотор и всички били с напречни.
Здраве да е. Не се занимавй с дивотии и недей да ходиш. Няма смисъл. Да е жив и здрав човека да се почерпи за моя сметка и ние да сме живи и здрави. Аз маховик си намерих за колата и да зъбния венец е от другата стана за Пасата ама на, той не вярва 
Явно аз съм си виновен, че му повярвах въпреки, че колегите ме предупредиха за какво да гледам. Смятам темата за приключена. Няма какво повече да се каже а и не искам да коментирам повече каквото и да било. Маховика е пуснат за продажба и даже ще му сваля и цената още.
Ако някой се интересува го давам за 50 лева и една гумена бутилка бира
Поздрави от мен.

Явно аз съм си виновен, че му повярвах въпреки, че колегите ме предупредиха за какво да гледам. Смятам темата за приключена. Няма какво повече да се каже а и не искам да коментирам повече каквото и да било. Маховика е пуснат за продажба и даже ще му сваля и цената още.
Ако някой се интересува го давам за 50 лева и една гумена бутилка бира

Поздрави от мен.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,мисля че е коректно да ти върнат парите!
Аз такъв маховик от ABF взех с болтовете от колега от форума.40лв+ 7-8лв доставка.
Общо 50лв всичко,стой ми в багажника на колата и даже не съм го отварял да го огледам.
Та при цена 150лв,мисля че трябва да си ги изискваш а не да го продаваш на загуба!
Не трябва да се толерират мошенници в този форум!
Наскоро изгорях с един прецакан скоростен лост за голф 4 като си сменях скоростната кутия!
Аз такъв маховик от ABF взех с болтовете от колега от форума.40лв+ 7-8лв доставка.
Общо 50лв всичко,стой ми в багажника на колата и даже не съм го отварял да го огледам.
Та при цена 150лв,мисля че трябва да си ги изискваш а не да го продаваш на загуба!
Наскоро изгорях с един прецакан скоростен лост за голф 4 като си сменях скоростната кутия!
- Supawiza
- Автомобил:
- Двигател:
deversant написа:Колега,мисля че е коректно да ти върнат парите!
Той колегата малко и от главата си пати ама както и да е.
Както разбирам от тази тема не съм единствения който му казва какво да си вземе но в крайна сметка той избира друго.
Върни се в “Дизелови агрегати”