мнения за toyota corolla и opel meriva

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: мнения за toyota corolla и opel meriva

Мнениеот vasstop » Пет 01 юни 2012 8:56

malolitrajkata написа:тойота корола хечбег
Имам лични впечатления от този автомобил.
За 7 години и 100К км бяха сменени само водна помпа и нормалните консумативи - масло, накладки, спирачни дискове отпред.
Върви доста прилично за 1.4 двигател (90кс) дизел и разходът е много приятен - падал съм до 3.8/100, като среден за междуградско е давала 4.5-5.3/100км в зависимост от типа каране.
Лек за управление и сравнително лесен за поддръжка.
Слабо място - кормилната рейка започна да притропва леко на около 90К км.
Добро изпълнение по интериора, а модификацията хечбек събира доста багаж, аналог на МК4.
Лично аз бих предпочел Тойотата.
Успех!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 01 юни 2012 11:25

Не съм карал Мерива но комбинацията Опел и дизел винаги ми е била леко съмнителна докато Тойота и дизел си е друга работа ! Да дам отчет и аз като колегата преди мен за Корола 1.4 D4D на 93 000км беше първия непредвиден ремонт-електронния блок на алтернатора се предаде,цена за ремонта /с нов такъв/ 80лв което не ми се вижда скъпо ! Нищо друго не е пипано освен комплект накладки ! За разхода и аз потвърждавам че с лежерно каране се постигат чудеса :да:

Потребителски аватар
KyD
Автомобил: SEAT Leon 2008
Двигател: 1.6i BSE

Мнениеот KyD » Пет 01 юни 2012 11:26

Аз имам наблюдение в/у Мерива, но по стария вариант 2003, 1.7 ДТИ/75 к.с.
Слабо място е кормилната кутия мисля, че е взета директно от Корса без да е усилена и по-тежкото купе на Меривата я троши. Започва да се чува се много отчетливо тропане при преминаване през релси и дупки, кутията подлежи на рециклиране в ТУ но дори то е скъпо-около 350лв. излиза всичко.
По нагоре колега беше писал за проблем с електрониката, най-вероятно става въпрос за електрониката за управление на горивната помпа. Платката гори изведнъж без никакви признаци и по закона на Мърфи винаги става по средата на кръстовище :D. От Булвария предлагат 3 варианта - 500 лв. без гаранция, 1600 лв. и три месеца гаранция и нова около 2500лв с една година гаранция. Естествено аз първо пробвах първия, издържа два дни след което след доста разправии се договорихме на варианта 1600 и да си приспаднат 400 лв. от предния ремонт. Вече около година нямам проблем.
Общо взето това са проблемите за около 60000км и 5 години експлоатация. Другите разходи са за консумативи и веднъж са сменени биалетки (около 60лв.) Разхода в града е 8-8.5. Извънградско последно сега около 24.05 ходихме до Гърция, 4 човека и багаж среден разход 5.5л.
поздрави,

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пет 01 юни 2012 11:32

:офф Горните две мнения само потвърждават моето.
Версото е невероятно здрав и удобен автомобил, нищо че скоростния лост е така разположен, поне за мен няма проблем.

Quottzot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Quottzot » Пет 01 юни 2012 16:35

За Тойота, като цяло, нищо лошо не мога да кажа. Това е една марка с адски стабилен имидж на производител, предлагащ едни от най-здравите автомобили на света. Имахме за служебна Тойота Авенсис D-Cat, която се караше от всеки на принципа - сварил-тръгнал, та тази тойота изкара над 620 000км, без особени проблеми на фона на общия пробег и начина, по който беше карана. Който иска, нека ми обяснява цял ден, че Тойота произвежда ненадеждни автомобили, и че е привиквала милиони автомобили за отстраняване на дефекти, но поне си е признала, а не както сега всички TSi-та на ФауВе с проблеми с ангренажите, като се мъчат да лъжат и прикриват нещата(добре че нямам кола с TSi). Друг е въпроса, че аз никога не бих си купил Тойота за личен автомобил, поради причината, че не е нищо повече от това, за което е предназначена. Ако за теб колата е само средство за придвижване от т.А до т.Б, то Тойота е перфектната марка за теб, независимо от модела.
За Опела, може би, и аз като доста хора, имам предразсъдъци, които са почти 100% неоснователни, но какво да ги правиш. Някои казват че 1.7CDTi е надежден мотор, други твърдят точно обратното, така че да се чудиш на кои да вярваш. Аз, лично, бих погледнал Мазда, която също се слави с надеждност и здравина, но не съм наясно с моделите от тези години.
Между двете коли, на които си се спрял, аз бих избрал Тойотата, ако ще се пътува повече извънградско, понеже има по-малка челна площ и би трябвало да гори по-малко. Опела е по-добър за повече градско шофиране, благодарение на по-високата си позиция на шофиране и по-добрият обзор.

Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот empaher » Съб 02 юни 2012 7:52

Карам кола на която лоста и е високо(ксарапикасо) като на версото и съм много доволен.В градски условия е много удобно,високата позиция на шофиране също е много удобна.Реално като габарити е почти като тройката която карах само дето е по-висока.С паркиране нямам никакви проблеми.Единтвеното дето тия мини ванове са си малко така да го кажа (чичкарски) а аз съм на има няма 25 ,но колата съм я взел да ми помага в искарването на пари ,а и също за дълъг път си е много удобно.Аз лично ако имах възможност бих си купил тойотата,но за момента съм доволен от избора си.Карал съм японска кола (хонда 92-3г) и за една година никакъв сериозен ремонт ,моторите са много здрави и икономични в същото време.А за цените на някой части на колите след 2002-3-4 който са по 300-400-500 лв според мен са нещо нормално.Не може да караш кола на има няма 10 години и да очакваш части като на голф 2.ПО-важно е да случих на читава и по-рядко да се налага да влиза в сервиз.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 02 юни 2012 10:48

Твърдо за тойотата, имам роднина с такава, за близо 80к само две крушки е сменил. Меривата на платформата на Корсата, съответно малко, малко...

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Чет 18 апр 2013 9:32

Забравил съм да пиша, Дилемата приключи преди 4-5 месеца, купих си Тойота Корола 2.0 д4д 90 к.с, 2003г.До момента нямам оплаквания, предстой ми смяна на спирачни дискове и накладки.Сега чета мнения за различни марки.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”