passat b4.- пружини

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dobo-is
Автомобил: VW Passat b4 Variant
Двигател: ABS

Re: passat b4.- пружини

Мнениеот dobo-is » Съб 02 юни 2012 11:01

pe6kata написа:Не бих го нарекал набутвация, а нещо друго...при положение че ти бях писал, че амортисорите ти отпред са от б3. И колкото и пружини да смениш и амортисори, докато си купуваш амортисори по номера на старите, демек лт б3, ефект няма да има.

да не е набутвация а глупост,ама не е моя а на сервиза дето ме вързаха и то два пъти...
и моите уважения ама ти лично на мен не си обяснявал нищо,потърсих във форума и видях темата след като ти вече беше написал последния си постинг ... но благодарение на теб от поста ти писан преди моя,разбрах че има 2 модела аморт.

pe6kata написа:Чашката на амортисора, на която лежи пружината, при б4 е разположена доста по-високо и оттам иде и самото повдигане, нищо друго няма!

поразрових се в нета и намерих две различни дължини на аморт. явно при чашките и разликата 25мм.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 03 юни 2012 15:30

като гледаш, мери разстоянието от отвора за болтовете до самата чашка, а не до края на пълнителя на аморотисора :!: Имайки това разстояние на твоя амортисор, ще знаеш с колко точно ще ти се повдигне колата с новите
по темата съм писал още март и съм обяснил за кво иде реч. Това щеше да ти спести упражнението с пружини и амортисори. Но напоследък толкова глупости се пишат из форума че чевек не знае на какво/кого да вярва...

Потребителски аватар
dobo-is
Автомобил: VW Passat b4 Variant
Двигател: ABS

Мнениеот dobo-is » Пон 04 юни 2012 14:26

pe6kata написа:като гледаш, мери разстоянието от отвора за болтовете до самата чашка, а не до края на пълнителя на аморотисора :!: Имайки това разстояние на твоя амортисор, ще знаеш с колко точно ще ти се повдигне колата с новите
по темата съм писал още март и съм обяснил за кво иде реч. Това щеше да ти спести упражнението с пружини и амортисори. Но напоследък толкова глупости се пишат из форума че чевек не знае на какво/кого да вярва...

ясно,разбирам ...
незнам дали и при шенкела няма разлика ... да не би в жабарско да са сменили не само амортесьорите ...

аз аморт. ги смених по Нова Година ... обаче можеше да се вслушам в съвета ти и да си спестя труда и стенда ... като не си правех експерименти със пружините ...

П.С. дано темата е полезна и за другите потребители ...

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 04 сеп 2014 23:45

Едвам я открих темата отново.
Днес тръгнах да сменям пружини на моя Б4,за целта извадих амовете с пружините от един БЗ,извадих и моите и се втрещих-те еднакви.Вече 10 години си карам колицата без да подозирам,че съм с амове от БЗ/смени ги предния ми майстор като взех колата/..Карам с 195/60/15 и както съм писал преди 2 години в темата,гумите взеха да опират от време на време в калника.Та днес бях при майстора си и покрай другото реших да се занимая с пружините собственоръчно.Извиках го да види и се оплаках,че съм с амове от Б3.Той не знаеше,че имали разлика.Странно,но и колата ми не изглеждаше да е по-ниска от стандарта,между гумите и калника/веждата/ ми има 3 пръста разстояние.Отделно сега гледам онлайн магазините и ги дават еднакви за двата модела?Де ще търся квито трябва и да не ме гледат като извънземен?
пп.сложих си старите оригинални пружини,с тях нямах ядове.

Върни се в “Passat”