Въпрос за тампони-за които са модифицирали окачване....

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Re: Въпрос за тампони-за които са модифицирали окачване....

Мнениеот mitko85 » Съб 02 юни 2012 11:12

kr1s0 написа:Добре ,щом минава точно на 13мм болта,при заводски размери с отвор 17 вътре болта застава хлабаво ли ? Нещо ми се губи логиката,ако греша ..моля да ме светнете къде mhihi

При заводски размер 17 мм има монтажна(или както майсторите и казват разпорна) втулка, която фиксира тампона към пр. мост. Всички изделия на VW с този тампон са с болт с резба 12х1,5, слагайте смело "спортни" тампони. mhihi

batsande
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batsande » Съб 02 юни 2012 18:29

Момчета, днес пред блока и аз си смених тампоните.Не се наложи да използвам преса за да се избият и набият тампоните.Колата е вече стабилна и спря да тропа.Е верно смених един шарнир и два тампона на стаб. щангата(които всъщност ми отнеха повече време от носачите),но вече няма, като мина през дупка и волана да се завърта сам.

batsande
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batsande » Съб 02 юни 2012 19:03

А това за вътрешния диаметър според мен е малко недомислица на VW. Този тампон го монтират на Голф-Джета-Венто,Пасат,Ибиза,Кордоба,Толедо и оригинално е с 17мм вътрешен диаметър и с болт 12х1,5мм резба.На повечето от изброените модели за да се центрира тампона идеално,преди да се навие и стегне болта се вкарва метална ламаринена втулка, която е с 10-тина мм бо висока от тампона. Но на някои модели това не се налага, зашото моста е с предвидени ограничителни фаски с формата на С и това пречи на тампона да се размести или да се подведе накриво.В случая с плътния тампон диаметъра му е 13мм и директно се стяга без да се вкарват втулки.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Съб 02 юни 2012 21:14

какъв е бил смисъла тогава да се правят такива тампони,че и втулки ? повече работа ли да има,икономия на материал в тампоните ли ? :lol:

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Съб 02 юни 2012 21:20

Ми така са го измислили умните шваби бе мен, по тая логика, какъв е смисъла изобщо да има тампони там, а не заварка за магарето mhihi

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Съб 02 юни 2012 23:58

ее не въпроса ми не е толкова нелогичен,колкото този,с който си дал пример.имам предвид,че без тези втулки е можело да се мине,но без тампони изобщо няма как :beer

Върни се в “Направи си сам!”