Кабели на копчето на газовата?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
SobieskIm
Автомобил:
Двигател:

Кабели на копчето на газовата?

Мнениеот SobieskIm » Съб 02 юни 2012 16:21

Колеги от 1 година насам имам проблеми с каелите и копчето на газовата... Преди година изгоря копчето, смених го след което след няколко месеца смених и кабелите понеже имаше лоша връзка някъде... и ето че след година отново същия проблем - копчето явно работи но понякога от месец на сам когато пусна на газ колата умалява и изгасва и не може да запали а на безнин върви....Когато размърдам кабела отзад и буксата където влиза кабела в копчето и тръгва... Преди малко бях излезнал и си работеше без проблем.. спрях и после се опитах да запаля но така и не успях карах на бензин и след мърдане на кабела движение около 10 минути проработи на газ..Вероятно е отново кабела но нямам мултицет под ръка да замеря дали идва ток - жиците са:

червено
синьо
черно
кафяво
жълто

Червено и синьо - съответно +/-... бихте ли ми казали ако махна копчето и кои кабели да дам на късо за да работи на газ - ако проработи значи е от копчето - ако не а търся проблема кабела :)

Колата е голф 3 - 1,8ми, газова Ловато, копчето е с 3 позиции - газ,бензин и автоматичен режим

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Re: Кабели на копчето на газовата?

Мнениеот pedalchobaba » Съб 02 юни 2012 18:44

червено - плюс след контакт
синьо - плюс за клапан газ, ламбда емулатор, симулатор дюзи, релета изискващи плюс при работа на газ и т.н. ...
черно - минус
кафяво - антена, омотава се около централния кабел на бобината или някой от кабелите ....
жълто - плюс за клапан бензин

За да байпаснеш ключа и да караш само на газ, след като го махнеш, трябва да премостиш червено и синьо на буксата му.

Върни се в “Автогазови уредби”