PC & laptop?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- CCCP_FAN
- Автомобил:
- Двигател:
PC & laptop?
Значи пробвам да свържа лаптоп и ПС в мрежа но не се получава. Какво ли не опитвах, но се получава 1 странна аномалия: пускам пинг от лаптопа към ПС-то има, но от ПС-то към лаптопа няма. Другото е, че ПС-то намира лаптопа във view workgroup computers, но няма достъп а обратно, от лаптопа към ПС-то нрможе да се намери нищо и забих до ука и моля за помощ.
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: PC & laptop?
CCCP_FAN написа:Значи пробвам да свържа лаптоп и ПС в мрежа но не се получава. Какво ли не опитвах, но се получава 1 странна аномалия: пускам пинг от лаптопа към ПС-то има, но от ПС-то към лаптопа няма. Другото е, че ПС-то намира лаптопа във view workgroup computers, но няма достъп а обратно, от лаптопа към ПС-то нрможе да се намери нищо и забих до ука и моля за помощ.
проблема е с firewall-а
ПС. С промяна на настройките може да скриеш дадена машина да не се вижда, може и при теб това да е случая...
Последна промяна от buFka на Съб 21 окт 2006 13:09, променено общо 1 път.
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
CCCP_FAN написа:ми кабела си е кръстосан няма нито 1 фаер лолл и пак неще, а настройките лисля са ОК
1. кви IP-та си дал на машините?
2. какви маски?
3. какви workgroups?
4. какви протоколи си сложил (то TCP/IP трябва да ти е достатъчен)?
5. ЛАН-Картата/картите да не се ебават, в смисъл да са прецакани нещо?
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
CCCP_FAN написа:1. кви IP-та си дал на машините?
10.0.0.1-ПЦ 1
10.0.0.2-ПЦ 2
2. какви маски?
255.255.255.0
3. какви workgroups?
workgroup
4. какви протоколи си сложил (то TCP/IP трябва да ти е достатъчен)?
TCP/IP такива са
5. ЛАН-Картата/картите да не се ебават, в смисъл да са прецакани нещо?
не не ми се вярва
не съм много наясно с IP-тата, но аз на мойте машини слагам 192.168.0.1 и 192.168.0.2....но според мен и с тези които си сложил трябва да е на 6. Нямам логично обяснение

ПС. Опита ли да стигнеш до админските шеринги? Например чрез \\name_pc1\C$ или \\name_pc2\D$
- brother_Tom
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не съм разбирач, но имах подобен проблем преди година и ето как ми помгнаха добри люде http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=
Последвах съветите и заработи
Последвах съветите и заработи

- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
И аз не съм разбирач, ма една мрежа уж моа си подкарам, обаче вкъщи си строших зъбите с вътрешната мрежа
2 машини, едната с ПРО другата на жена ми лаптопа даже лицензен Хоум, от настолното което играе ролята и на рутер ръчкам у лаптопа без грижи, лаптопа я види у нетуорка ма само като комп, секи опит да бъде отворен и да му видиш шерингите приключва с you have not access..... "
слагах - махах файреуоли, енейбвах и дисеибвах шеринги, врътках IP-та е не ще и не ще да пусне ПРО-то другия да го види и тва е
Инак си рутира без проблем, тя е доста корава машина за графични приложения и изобщо не усеща тва че го играе сървър....
Иам едни леки съмнежи че има нещо останало от преди време когато бях с един файъруол различен от уиндоуския ма как му беше името деба.....
Ма дигнал съм ръце, връзката и било писано да е едностранна - така да бъде
2 машини, едната с ПРО другата на жена ми лаптопа даже лицензен Хоум, от настолното което играе ролята и на рутер ръчкам у лаптопа без грижи, лаптопа я види у нетуорка ма само като комп, секи опит да бъде отворен и да му видиш шерингите приключва с you have not access..... "
слагах - махах файреуоли, енейбвах и дисеибвах шеринги, врътках IP-та е не ще и не ще да пусне ПРО-то другия да го види и тва е
Инак си рутира без проблем, тя е доста корава машина за графични приложения и изобщо не усеща тва че го играе сървър....
Иам едни леки съмнежи че има нещо останало от преди време когато бях с един файъруол различен от уиндоуския ма как му беше името деба.....
Ма дигнал съм ръце, връзката и било писано да е едностранна - така да бъде

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
виж тва с остатъците е възможно...чистка на registry или знам ли кво друго ше му свърши работа, имах подобен проблем след деинсталация на Norton, щото си беше оставил ръцете деинстала....всичко махах на ръка от харда и от реджистрито и накрая тръгна всичко както си му е ред.
ПС. ZoneAlarm, Norton, Bit Defender, Panda (те тва е ебати боклука) са общо взето най-популярните, има и други де...някоя от тях ли си слагал?
ПС. ZoneAlarm, Norton, Bit Defender, Panda (те тва е ебати боклука) са общо взето най-популярните, има и други де...някоя от тях ли си слагал?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”