Защо е така ? Не трябва ли нещо студен ?Или трябва да пускам климатроника за да е студен
Съжалявам ама сигурно е много идиотски въпроса ми
Колата е Голф 4 ГТИ 1.8т
feniksgod написа:Като форсираш повече мотора, да влиза доста горещ въздух, ако клапите не затварят добре. V5-така на баща ми имам чувството, че като натиснеш педала на газта, включваш печка в купето.
Ако можеш да си позволиш по натам си сложи духалки от бора. Моите са такива и ги държа в затворено положение, като не ми работи климатроника. Като пък го пусна отварям само там където искам да духа, и тъй като на другите места е затворено, духа доста по-силно.
Колега да те питам, малко извън темата може би, ама сме с еднакви коли почти, затова се сетих. Като включиш климатроника педала на газта какво ти прави ? При мен имам чувството, че потъва леко ?
feniksgod написа: При мен имам чувството, че потъва леко ?

Petyoffy написа:Би трябвало да има значение в какво положение си изгасил климатика - т.е. ако е духал топло, клапите са останали в това положение и от движението на колата въздуха който влиза да е топъл (понеже минава през питата на парното) и обратно, ако си изгасил климатика в положение "студено" въздуха който влиза да е по-студен.
Поне при мен е така.

Rabbit_TDI написа:Понеже колегата S_T_I_N_G ме пита на ЛС как да кара без да изключва климатроника ,а гледам доста хора имат същия проблем ще напиша няколко реда какво съм открил като най-оптимален режим на работа:
Най-важното е ,че винаги карам на режим Auto - тогава климатроникът сам решава къде ,как и по-колко да духа като отчита скоростта на колата,външна/вътрешна температура,слънчево греене(има датчик пред стъклото).....Включително работи и въпросната клапа на входящия въздух която намалява/увеличава притока му спрямо скоростта.Всеки който е пътувал по-дълго в кола без климатроник знае каква е мъка:отвори/затвори прозорците,увеличи/намали внтилатора,увеличи/намали температурата......
При климатроника това е решено - давам си на авто и температура 22-23 градуса и компа се грижи за всичко - скорост на вентилатора ,температура и място на духане.Включително зимата следи кога течноста е достигнала необходимата температура да топли![]()
Копчетата за скорост на вентилатора/място на духане на моя климатроник сигурно са заклинили.Ако случайно лятото се е напекла колата и искам по-бързо да стане студено просто свалям температурата надолу (но си оставам в режим Авто) и скорста на вентилатора + хладния въздух се увеличават.След няколко минути връщам на 22 градуса и забравям да пипам.Преди на Аудито ми понеже беше черно и с черен кожен салон се налагаше да включвам и клапата за рециркулация понеже ставаше адска печка вътре - после просто трябваше да натисна пак Ауто.
Копчето ЕКОН.С копчето ЕКОН се изключва компресорът на климатика.Това не означава ,че непременно трябва да губим чудесните функции на климатроника.Аз карам на ЕКОН в повече от 80% от времето.Климатроника на Г4 има една тъпа особенност - на дисплея има само едно място за режима (ръчен,АУТО,ЕКОН,ЕКОН+АУТО).За да си останем в автоматичен режим без компресор трябва да натиснем Ауто и след това ЕКОН.Накрая на екрана пише обаче само ЕКОН (на Ауди приемрно пише и АУТО и ЕКОН)- това обаче не означава ,че сме отменили предишната команда.Проблемът е ,че ако натиснеш копчето за скорост на вентилатроа или място на духане отменяш "Ауто" режима и няма как да разбереш за това.
Включително "Дефрост функцията"(копчето за обдухване на прозореца) може да се ползва в режим ЕКОН и върши работа.
Повечето хора за да изключат компресора минават в ръчен режим ,или по-лошо гасят целия климатик.Шефа ми е голям фен на тоя номер с изключването и няма да ви казвам каква сауна му става в джипа
от мен
благодаря много Rabbit_TDI написа: най-оптимален режим на работа:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 79 госта