Фитнес на 16

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Re: Фитнес на 16

Мнениеот Vizor » Нед 03 юни 2012 23:32

Между другото.. аз не бих спорил с Пешо особено след като не беше тренирал сумалъка години заради контузия и пак имаше 3 пъти по-добро тяло от моето, когато аз тренирах и което аз ще направя в близките няколко стотин години mhihi

Тренирай си умерено. В момента тестостерона при теб бушува. Аз бутам по 120кг на лежанка, което не ми пречи да си тренирам в къщи с 80 безгрижо и с малките 10кг дъмпелчета

Културизма и фитнеса са различни неща.. не ги смесвайте в едно :)

Потребителски аватар
cobra86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cobra86 » Нед 03 юни 2012 23:36

pe6kata написа:а ти каккъв си, че ще ме вкарваш в категорията мързеливи :beat_butt2 :beat_butt2 .

Освен че се изказваш крайно неуважително, пишеш и пълни глупости. Изясни си каква е целта на бодибилдинга и каква е на борбата примерно.

Дефинирай ми и понятието силен(корав)- ще те попитам така- кой е по-корав- един боксьор, борец, силов трибоец, културист, щангист...?

Колегата ако искаше гъвкавост, не мислиш ли че щеше да се занимава с нещо друго :!:

подобно изказване е толкова абсурдно и не на място, че ...

Не съм говорил за тебе ясно,казвам по принцип,много си докачлив нещо.
Имам предвид,че един културист никога неможе да има силата,на трибоец,просто защото неговата работа,е да позира (пропорции,маса,релеф и тн.)Трибоиците търсят силата не красотата и пропорциите на тялото.Аз имах предвид,че е по-добре да се занимава с борба,защото няма да е само напомпан,и да ходи като робокоп,сигурно си виждал такива във фитнесите,ами ще има сериозна сила,и ще знае това онова.
Без лоши чувства пич,поздрави!

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 03 юни 2012 23:47

борба нещо не ми се връзва с изграждане на красиво тяло, както и сила
хватки и умения да, както и гъвкавост и издържливост до някаквоа степен, но не и първите две

пак казвам- хубаво е човек да си изясни целите които гони. Ако ти е кеф да се бориш- ок нека е борба, но ако ще градиш тяло като мускули, единствения начин е бодидилдинга, то и самото име това си значи.

А ако толкова държиш на шпагатите, прави си разтягания, никакъв проблем не е.

Потребителски аватар
cobra86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cobra86 » Нед 03 юни 2012 23:52

Ми виж,в момента най-известните ни борци дали са дебели свине.По въпроса за шпагатите,там не се практикуват,това не е художествена гимнастика.Виждам че имаш симпатия към бодибилдинга,няма да споря с тебе,кое е по-добро ,ти си знаеш.Момчето,което пита също ,ще си направи изводите ,кое е най-доброто за него.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пон 04 юни 2012 0:09

Пешка чета всички твои постове по тези теми с интерес, защото макар да не разбирам от този спорт, мога да преценя кой говори тъпотии и кой не!

Искам да ти обърна внимание обаче, че хората пишещи по тези теми (поне повечето), са много далеч от този бодибилдинг, за който ти говориш и не виждам причина да се влиза в спорове за нищо :idea:

Както и заглавията показват - става дума за 'фитнес'.
Едни го използват за да добият самочувствие, други за помощ в друг спорт и т.н.
Тези, които го възприемат като сериозен спорт - задават въпросите си другаде и четат съвсем различни неща.
Ще се радвам да продължиш с полезните съвети и ще ги чета с интерес, но не се пали ;)

Да спорите дали борба или бодибилдинг е също толкова тъпо, колкото дали футбол или фехтовка :idea:
Каквото го кефи - това е.
Всеки си уважава неговия спорт и те така ;)

---------------------

Темата е ясна - придържайте се ;)

п.с. за да не съм офф, към всичко изписано ще добавя, че растежа на височина ще се повлияе, когато се бъзикаш с хормоните си, което е привично за този спорт. Но четейки постовете на автора, оставам с убеждение, че няма такава опасност ;)
Както се писа много - внимавай с травмите, че на тази възраст (16) това е последното за което се мисли, но първото за което се сещаш, когато си чичка :lol:
Не съм навътре, колкото Пешката, но от прочетеното по разни списания, оставам с убеждение, че времената на големите тежести са минали и все повече се набляга на 'правилно' (каквото и да значи това :lol: ) изпълнение и психосоматично блъскане.
Аз го разбирам да вдигаш 60 на лежанка и да накараш мускулите си да мислят, че вдигат 160 :Mr Green Fun
Може и да греша ;)

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Пон 04 юни 2012 0:30

какво значи симпатия към бодибилдинга?!

просто процедирам така: изяснявам целта която гоня и намирам точното решение
ако искам мускули- бодибилдинг
ако искам бързина на 100м- спринт, а не маратон
ако ще са биткаджийски истории- някакъв боен спорт

да не говорим че в повечето силови спортове, тренировките с тежести са много силно застъпени

защитаваш някаква асурдна теза, ако гониш красиво тяло- да се тренира борба. Борците нямат красиви тела, нито имат пропорциоанлно развита мускулатура, нито имат обем, нито някакъв релеф. Говоря в масовия случай, частни не визирам.
Обикновено си личи че спортувал нещо, но неможеш да кажеш какво, освен по походката и начупените уши :lol:

Дори щангистите, които са наистина много силни, обикновено изглеждат много скромно откъм мускулатура

А относно сила-не бива да се подценява силата при културистите, в никакъв случай. Пак повторям- всичко опира до поставената цел,а за такава човек трябва да е наясно какво точно иска!

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Пон 04 юни 2012 0:52

group® написа:Пешка ..Искам да ти обърна внимание обаче, че хората пишещи по тези теми (поне повечето), са много далеч от този бодибилдинг, за който ти говориш и не виждам причина да се влиза в спорове за нищо :idea:

Както и заглавията показват - става дума за 'фитнес'.

на мен лично винаги ми е било малко странно разделянето междуу фитнес и бодибилдинг. Какво представлява едното и какво другото?

Често в тия две думи се вкарва един и същ смисъл- често казват "отивам на фитнес", 'отивам в залата", "да тренирам" и т.н.

Когато имаш идея за това как искаш да изглеждаш и полагаш необходимите услия, средства и време за изграждане на желаното тяло, говорим бодибилдинг. Няма значение от нивото което гониш- леко спортен и стегнат тип, или доста напомпан, или вече на състезателнно ниво, все изграждаш тяло и принципите за изграждането му са едни и същи.
Няма спорт, който да ти даде възможност да натовариш всеки един желан мускул прецизно като движение и с точното натоварване. Отделно и че не всяко натоварване гради мускули като обем, още повече че за изграждането им е необходимо не само натоварване...

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пон 04 юни 2012 1:03

pe6kata написа:Няма спорт, който да ти даде възможност да натовариш всеки един желан мускул прецизно като движение и с точното натоварване.

Точно така.
Затова във всеки спорт (дори и шах мат, колкото и да е странно за някои) фитнеса се използва и има много важна роля,
И не виждам някой да го отрича ;)
Това, което искам да кажа е, че тази цел не всеки я има и е редно да се уважават желанията и целите на всеки спортуващ.

п.с. мисля става ясно, какво влагам аз поне в думите 'фитнес' и 'бодибилдинг'
Сакън да става спор и за това :lol:

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Пон 04 юни 2012 10:29

Не съм прочел всички мнения. Ще коментирам от собствен опит. На 14 години тръгнах на фитнес (ся съм на 26) и нямаше кой да ми обяснява какво и как. Бях 184см и тъкмо бях почнал, но се метнах на тежестите и останах 188 още от тогава. А като знам мама 180 и вуйчо (брат й) 196... някак си си мисля, че ми спря ръстежа твърде рано. Това е!

Потребителски аватар
PolCot
Автомобил: Polo
Двигател: AEX

Мнениеот PolCot » Пон 04 юни 2012 10:42

Растежа си е заложен в гена на всеки човек . Той не може да го промени драстично . За да успее да го промени , то ще са нужни големи тежести и всекидневни тренировки . Тренирането по 3 - 4 дена в седмицата , като се тренират всички мускулни групи ( и краката ) е добре за организма , като в същото време се развива и мускулатурата . Яденето е също от голямо значение , и сънят също , защото мускулите приемат протеините , въглехидратите и мазнините от храната , а докато човек спи мускулите растат и се освобождават някои хормони ( като хормон на растежа ) . Към фитнес тренировките може да се прибавят т.н. кардио тренировки .

http://www.bb-team.org/articles/2801_fi ... -visochina . Ето тема за растежа в bb-team :)

Потребителски аватар
kr1sh0
Автомобил: BMW
Двигател: 335d

Мнениеот kr1sh0 » Пон 04 юни 2012 10:53

Аз пък ще кажа на автора да помисли за box+лостове .. Съчетанието между боен спорт и тренировка със собствено тегло е най-доброто.

Разбира се дали фитнеса, дали боен спорт, дали квото и да е при всичко трябват години постоянство до изграждане на желания ефект. Говорим, като се тренира чисто, с помощни средства е друго.. дали е правилно е въпроса. :)

Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

Мнениеот piter_96 » Пон 04 юни 2012 11:16

Аз тренирам още в зала, защото съм доста тежък и ми е трудно още тренирането по лостове и искам да стана по-силен за да мога да тренирам street fitnes :)

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Пон 04 юни 2012 11:33

piter_96 написа:Аз тренирам още в зала, защото съм доста тежък и ми е трудно още тренирането по лостове и искам да стана по-силен за да мога да тренирам street fitnes :)

Докът не почнеш няма да успееш... аз след 6 години в залата не можах да се набера 6 пъти, когато реших да го направя!

Потребителски аватар
PolCot
Автомобил: Polo
Двигател: AEX

Мнениеот PolCot » Пон 04 юни 2012 11:37

piter_96 написа:Аз тренирам още в зала, защото съм доста тежък и ми е трудно още тренирането по лостове и искам да стана по-силен за да мога да тренирам street fitnes :)

Ако искаш да свалиш килограми трябва да правиш и кардио тренировки ,
дали ще тичаш , ще караш колело , ще скачаш на въже . Може и да ги редуваш .

Ето и формула , по която можеш да си изчислиш подкожните мазнини .
Мерки:

1. Височина в см ___

2. Ханш в см ___

3. Талия в см ___

4. Тегло в кг ___

Определяне на % подкожна мазнина

1. Умножете ханша (см) х 0.55 = ___ минус 2 = ___ (A)

2. Умножете талията (см) x 0.29 = ___ минус 4 = ___ (B)

3. Съберете A + B = ___ (C)

4. Умножете височината (см) x 0.24 = ___ (D)

5. Извадете D от C, тогава извадете още 10: (C – D) – 10 = ___ % мазнина

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Пон 04 юни 2012 11:46

пиша последно мнение по темата. Без да ми се сърди group, но няма как да не се паля и този път ще си позволя да напиша какво мисля. Тренирането е нещо сериозно, може да е и доста опасно,зададен е доста сериозен въпрос, а в крайна сметка си позволява да пише сульо и пульо, дето хал хабер си няма в материята. Да форум е и всеки може да изрази мнение, но когато отговаряш на конкретен въпрос и си позволяваш да даваш съвети за такова нещо, може много сериозно да навредиш на даден човек :!:

Растежа се забавя, костите на един мъж растат докъм 25-тата година, Плътността им при тийнейджър и при зрял мъж е различна. Има зони на растежа на костите в крайщата към ставите, докато растат имат разлчина плътност точно в тези зони. Тренировките с тежести, говорим за сериозни тренировки, карат тялото да се адаптира към този краен и неспецифичен за тялото стрес- целия опрорно двигателн апарат става по-здрав, целия, не само мускулите, а и сухожилия и кости, изменя се хормоналния баланс, въобще в тялото настъпват доста промени.
Тренировките карат костите да заздравяват, стават плътни и растежа им се забавя доста. Това е най-елементарно и ламерско обяснение, за да се разбере

kr1sh0 написа:Аз пък ще кажа на автора да помисли за box+лостове .. Съчетанието между боен спорт и тренировка със собствено тегло е най-доброто.

И как кришо, разбра какво цели момчето, че да му кажеш кое е най-добро за него?! Най-добро в какво отношение?!
Малко мозък в тия глави имате ли?

Правил съм режими не само на хора занимаващи се с бодибилдинг, а с такива които имат нужда от физическа и силова част в спорта който практикуват- било то борба, бокс, мотори и т.н.. Отнема ми известно време докато уточним обема натоварване, схемата на тренировки, режима... така че да се съчетае и да помогне в основното направление.

Мисля си че ако има входно ниво по интелигентност, членовете на форума ще намалеят многократно...

Крайно време да ми забраните офф-топика, когато и да взема отношение, все бера ядове, че и предупреждения :?

п.п. бодидилдинга или фитнеса кой както иска да го нарича, не е цифри- нито като сила, нито като килограми, нито проценти, те са само някакъв ориентир. Важно е как изглеждаш- оформено, симтрично. Голям е едно, голям и красив съвсем друго. Културистът е скулптор, който моделира.

Това е от мен.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”