Малко повече от година съм собственик на Т3 Дока с двойна кабина. Бусчето е 90г. Някога е било 1.6 тд, но 2000г. още в Германия е сменен двигателя с 1.7. Откакто го имам съм минал около 4 х. Км без никакви проблеми. Двигателчето работи много добре, но както всички знаете е много слабичко. С буса пътувам често по АМ Люлин и по баирите ми се иска да сляза да бутам. Ей много стръмна са я направили тази магистрала:banghead:. Затова от доста време обмислям смяна на двигателя с нещо малко по-мощно. Имам желание да пооправя външния вид и интериора, но това по-нататък.
Наскоро спазарих един двигател ADZ от Голф

Другите ми питания са свързани с картера и маслената помпа. Има ли разлика в картерите на 1.7 и 1.6, т.к. на всякъде във форума пише да се търси картер от 1.6д? Ще мога ли да ползвам моя си картер? В един руски форум препоръчват маслената помпа да е нова? Вашето мнение? Ако да – откъде, марка и цена?
Четох, че ще ми трябва лагерче за маховика, където лагерува опашката на скоростната кутия. Какъв е размера на този лагер?
Ако някой е правил това упражнение ще съм благодарен да каже ще мога ли да използвам изпускателния колектор от АДЗ мотора или да търся от друг двигател?
За сега това са ми въпросите. Предварително благодаря за отговорите и обещавам сърдечната трансплантация да бъде подробно заснета и качена тук.