Колеги, като гледам как ни тресе напоследък, се замислих да направя една застраховка на жилището.
Много компании предлагат застраховка срещу бедствие с допълнително заплащане и срещу земетресение. Предложения колкото човек иска.
Въпросът ми е коя компания е сериозна и си заслужава човек да си даде парите там?
Помощ за избор на компания за застраховка "Земетресение"
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помощ за избор на компания за застраховка "Земетресение"
Десет години си плащам пълна застраховка в Алианц!От земетресението имам сравнително малки щети - счупени керемиди,паднали комини и пукнатини по стените,дребни но неприятни!
Веднага "сигнализирах" застрахователите и.......се почна,а днес ,а утре,ще снимаме,пък няма да снимаме и те така.Мотаят ни по български без да ми дават конкретни отговори.За съжаление не съм единственият потърпевш от услугите на Алианц в Перник!!!
Изводи си направих,но не знам кои биха били по-добри и организирани.!

Веднага "сигнализирах" застрахователите и.......се почна,а днес ,а утре,ще снимаме,пък няма да снимаме и те така.Мотаят ни по български без да ми дават конкретни отговори.За съжаление не съм единственият потърпевш от услугите на Алианц в Перник!!!

Geleto написа:Аз пък попаднах на това http://borsi.blog.bg/novini/2012/05/25/sled-zemetresenieto-zastrahovane-ili-izmama.958995
Много добре казано: "Истината е, че в България почти нито един застраховател не плаща доброволно адекватни обезщетения. На думата "доброволно" следва силно да се наблегне. Застрахователните компании у нас прилагат всевъзможни трикове само и само да не платят на пострадали клиенти".
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
nasko1978 написа:Десет години си плащам пълна застраховка в Алианц!От земетресението имам сравнително малки щети - счупени керемиди,паднали комини и пукнатини по стените,дребни но неприятни!![]()
Веднага "сигнализирах" застрахователите и.......се почна,а днес ,а утре,ще снимаме,пък няма да снимаме и те така.Мотаят ни по български без да ми дават конкретни отговори.За съжаление не съм единственият потърпевш от услугите на Алианц в Перник!!!![]()
![]()
Напиши когато имаш някакъв резултат, че ми е интересно. Няма значение какъв - демек положителен или отрицателен.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Varbona написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=44&t=119104

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
На мен ми се напука стената, хората дойдоха, снимаха и казаха, че цялата стая е за латекс + махане на мазилка около пукнатината + нова мазилка. Казаха, че като предоставим фактура, ще платят щетите.

колега hooligans,
това към коя застрахователна компания?
това към коя застрахователна компания?
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
И от Алианц ми казах подобно нещо,ама мрънкаха "под мустак" и за 2 или 5% самоучастие при плащане на щетите,така че ............
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
hooligans написа:На мен ми се напука стената, хората дойдоха, снимаха и казаха, че цялата стая е за латекс + махане на мазилка около пукнатината + нова мазилка. Казаха, че като предоставим фактура, ще платят щетите.
Aми батенце, фащай някой познат да ти пусне два пъти по-висока цифра фактура и с това да покриеш разликата от ДДС-то и почерпката за фактуриращия

П.П.: И аз не съм фен на иницаитивите "Прее*и другарче", ама много мразя да си плащам и някой хайванин да ми са прави на две и половина, че еди кво си не съм дочел, че съм си платил, ама видиш ли има и по-умни от мен.
Последна промяна от azrod на Вто 05 юни 2012 11:53, променено общо 1 път.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Уника
Такива далавери не ми се правят
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
hooligans написа:Уника
Точно тез смешници братле няма да ти платят нищо,по-големи мушенници от тез няма,УНИКА са най-най- в това отношение,не се лъжи да правиш какъвто и да било преди да ти платят или им носи проформа за одобрение и превод на пари от колкото да правиш каквото и да било,защото при застраховка от порядъка на 100000 лв. това самоучастие от 2% значи че всички ремонти до 2000лв. не ти се покриват,а всичко над тази сума,това е пример,виж си твойта заст.сума сметни си обикновенно е 2% и сам си направи сметката заслужава ли си.
Те и по ТВ-то си го казаха че за щети грубо до 2000лв. не си струва да се правят квито и да било упражнения

П.С.Преди две години такива ядове брах с тез Уника че сега и на сън да ми се привидат все ги плювам д***ба и нещасниците

Като чета днеска новините излиза, че скоро може и да ни накарат да сключваме задължителна застраховка за жилището. http://dnes.dir.bg/news/zastrahovca-zemetresenieto-11291961?nt=10
И нищо чудно да го направят. Трябва да се пълнят гушите на застрахователите за да могат да плащат на когото и където трябва в депутатските лобита.
Тогава вече ще става страшно.
И все пак няма ли някой, който се е сблъсквал я с наводнение, я с някакви други щети по имуществена застраховка и да е доволен от това, което е получил като обезщетение?
И нищо чудно да го направят. Трябва да се пълнят гушите на застрахователите за да могат да плащат на когото и където трябва в депутатските лобита.
Тогава вече ще става страшно.
И все пак няма ли някой, който се е сблъсквал я с наводнение, я с някакви други щети по имуществена застраховка и да е доволен от това, което е получил като обезщетение?
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Aneto написа:И все пак няма ли някой, който се е сблъсквал я с наводнение, я с някакви други щети по имуществена застраховка и да е доволен от това, което е получил като обезщетение?
Да споделя моя "опит" след като наводних съседите отдолу. За мазилка на таван и повреден окачен таван (който се оправи с латекс) от ДЗИ изплатиха 800 лева.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”