Здравейте колеги.От 2 месеца съм собственик на Passat 1.9 TDI AFN 110 hp.От няколко дена ми направи впечатление,че като ми на през някоя по голяма дупка и стрелката показваща температурата се връща в изходна позиция,все едно току що съм запалил колата.Пробвах 2-3 пъти да загася и да запаля колата-ту се оправя,ту не...Откакто се появи проблемът показва когато си иска температурата...Иначе си загрява нормално колата,перките се включват,антифризът не е мръднал изобщо...Моля някой ако е имал такъв или подобен проблем да сподели менение,ще съм благодарен на всеки помогнал...Иначе скоро ще ходя при еладжия да я проверим да не е някой датчик или слаба връзка...Поздрави на всички и безаварийни километри...
п.с. Ще помоля модераторите да не трият темата ако има подобна такава,но 3 дена ровя форума и нищо не открих.Благодаря предварително...

Passat 1.9TDI AFN 110hp проблем с показания за температурата
- Nemiroff_Premium
- Автомобил:
- Двигател:
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Re: Passat 1.9TDI AFN 110hp проблем с показания за температурата
Не си единствен...От известно време миряса стрелката при мен и си показва както трябва
Сподели решението после

Сподели решението после

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Пробвайте тест на таблото с VAG-COM.
Вижте да не е окислена и буксата на температурния датчик.
Вижте да не е окислена и буксата на температурния датчик.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
С ВагКом може да не го хване ако е от датчика в тройника. При мен се беше скапал само половината датчик. На Вага показваше 42, а на таблото 90 и компира все си е мислел, че е студено. От читирите извода на датчика два отиват в компютъра, а другите два в таблото
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
И аз имам същия проблем от доста време със същия двигател. По едно време се успокои и показваше както си трябва, но напоследък започна отново да ми прави номера. Чел съм за тези датчици, но ме е страх да поръчвам и да купувам понеже не знам кой точно е оригинален.......имало цветове бол и ментета бол. Ако има колега, който е сменил вече и е доволен нека каже точно от къде за колко и подробности около датчика.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
Няма цветове бол, със жълт пръстен трябва да е и ако стария е оригинален си има номер на него
- Nemiroff_Premium
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за съветите,започвам да действам от днес следобед...Поздрави на всички
- MECHOKA1
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен го имаше това един път показва друг път не, има много изписано и в повечето случаи е температурния датчик. Смених го има евтини за около 10-на лева но като го махнах моя се оказа че е от по скъпите около 20 лева(по спомени карам) смених го и до сега нямам ядове,пригответе си и антифриз че изтича малко.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
нищо не изтича,а датчик се сменя след като се замери.Точно в момента който не показва слизаш и мериш.Казвам това,защото проблема може да е в самото табло и е излишно да се дават пари предварително.
пп.Ето пример
viewtopic.php?f=6&t=214070&hilit=%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%BE+%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B8
пп.Ето пример

Последна промяна от Iezekil на Вто 05 юни 2012 10:51, променено общо 1 път.
- Nemiroff_Premium
- Автомобил:
- Двигател:
Онзи ден бях при еладжия и при него замерването не показа нищо,в смисъл не намери слаба връзка,кофти датчик или нещо от сорта.Вчера пътувах до София(аз съм от Варна) и с едни малко изключения през цялото време температурата си беше залепнала на 90 градуса,не мръдна изобщо...Само в началото като тръгвах загря трудно,след това при преминаване през едни неравности се беше занулил показателя и имаше един участък около 8-9 километра надолнище-карах по инерция и тогава пак беше отишла почти до края стрелката.Та това е засега,другата седмица ще търся VAG във Варна да видим там какво ще покаже...Поздрави на всички...
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Датчик за температурата!...честа болка(замерването не помага,защото не винаги хваща промяната) ....и аз я изпитах ама като смених датчика болката мина...
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
при отчитане 0 няма как да не се хване датчика,той просто не подава нищо като инфо.Разбира се ,че Жокер може да е прав,но щом е свързано с преминаване на неравности и други такива механични въздействия,аз залагам на стабилизатора или друга слаба връзка.
- Nemiroff_Premium
- Автомобил:
- Двигател:
Проблемът излезе от уреда на таблото...Майсторът каза,че проблемът се решава с ново табло..това е засега,ако имам някакъв друг резултат ще пиша пак...Поздрави на всички...
- Nemiroff_Premium
- Автомобил:
- Двигател:
След 2100 км. за 5 дни обиколка на България не се установи проблем с показанията на температурата.Колата си загряваше нормално и стрелката не мърдаше от 90-те градуса.А съм карал през равни като писта на F1 пътища,а и през такива осеяни с дупки и неравности.Ще покарам малко из градски условия и ако излезе нещо ще пиша пак...
Поздрави на всички...
Поздрави на всички...
Върни се в “Дизелови агрегати”