.Отдушниците са под стоповете.Голф4 - Мокри прозорци
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Re: Голф4 - Мокри прозорци
Първо вдигни резервната гума и виж дали всички капачки са си на мястото.Там няма отдушници
.Отдушниците са под стоповете.
.Отдушниците са под стоповете.- GeorgiPopov
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: AGU 1998
- Контакти:
Добър вечер, тази сутрин проверих и нямаше влага след дъжда снощи...мисля, че проблема е бил разлята вода или пране до удавяне и след това не е подсушено добре, но това за отдушника в багажника...имам всички тапи с изключение на една, на нейно място има някаква пластмасова шайба, която на щипка се прикрепя към дупката в купето (в багажника), но и на самата шайба има дупка, но далеч по-малка...
- GeorgiPopov
- Контакти:
явно онази вечер дъждът не е бил на ниво, снощи валя пак и има пробив в багажника...на мястото на резервната гума имаше мини локва, а ми се стори че се е стичало от към левия стоп. Нали има едни улей по ламарината, единия беше мокър, явно някъде през багажника влиза водата...- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Сваляш стоповете и преглеждаш - друго спасение няма-ще трябва да изгубиш 1-2 часа.Под самите стопове има и отдуници - може и те нещо да са дали фира.
- GeorgiPopov
- Контакти:
"заредил" съм се с търпение, утре след работа ще залягам в багажника и един приятел ще сипва с кофа, за да видя от коя страна тече...после започва голямото разглобяване, ще правя и снимки - GeorgiPopov
- Контакти:
Проблема е почти решен!
Открих теча, оказа се че водата влиза направо през прозореца. Свалих стоповете, подобрих уплътненията им,но отново имаше теч, забелязах, че водата направо излиза зад пластмасата отстрани на прозореца на багажника...разглобих пластмасите около прозореца, свалих третия стоп и направих нов опит с кофата, водата направо зашуртя отгоре ми в багажника. Видях, че уплътнението от вътрешната страна между ламарината и прозореца има едно гумено уплътнение...на едно място то е усукано и от там влиза водата. Звъннах в "Кобра", там ми казаха, че това не подлежи на бърз ремонт със силикон. Трябвали да се демонтира прозореца, да се сложи нов силикон и да се монтира на ново - 46лв., защото това уплътнение било декоративно и не то е проблема
Все пак се чудя, дали да не пробвам с обикновен силикон за прозорци
Открих теча, оказа се че водата влиза направо през прозореца. Свалих стоповете, подобрих уплътненията им,но отново имаше теч, забелязах, че водата направо излиза зад пластмасата отстрани на прозореца на багажника...разглобих пластмасите около прозореца, свалих третия стоп и направих нов опит с кофата, водата направо зашуртя отгоре ми в багажника. Видях, че уплътнението от вътрешната страна между ламарината и прозореца има едно гумено уплътнение...на едно място то е усукано и от там влиза водата. Звъннах в "Кобра", там ми казаха, че това не подлежи на бърз ремонт със силикон. Трябвали да се демонтира прозореца, да се сложи нов силикон и да се монтира на ново - 46лв., защото това уплътнение било декоративно и не то е проблема
Все пак се чудя, дали да не пробвам с обикновен силикон за прозорци
- crank666
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвай с черен полиуретанов силикон. Залепи хартиено тиксо на стъклото и на багажника по боята и напълни фугата между 2-те. Размажи го хубаво за да стане гладко. На мен там ми задържаше прах и мръсотия и го напълних. Не съм имал течове, но предполагам, че няма да има проблем.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”