VW Събор Калояново 2012 - отзиви

Организация и провеждане на клубните сбирки!
Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

VW Събор Калояново 2012 - отзиви

Мнениеот Exell » Пон 04 юни 2012 20:03

Това ли е най-слабо посещаемият събор на Калояново?
Въпроса ми е породен от факта , че последният път , когато бях там имаше много автомобили и още повече народ. А също така искам да подчертая , че не съм присъствал последните 2 години на този събор /тоест наблюденията са ми от 2009/.

Искам също така да поздравя организаторите за добрата работа , карането , таксито , напитките , тоалетните , зоните , паркинг за отделни модели ФВ и т.н. Събора ми хареса , както на мен така и на жена ми , която сподели , че си е изкарала забавно :) Успех и занапред :beer :beer

Потребителски аватар
ChronoS
Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
Двигател: 2_9 Syncro
Контакти:

Re: VIII Национален VW Събор Калояново 2012

Мнениеот ChronoS » Пон 04 юни 2012 20:53

И аз останах със същото впечатление доста слаб събор.От доста време посещавам VW мероприятията и това беше най-слабото до този момент. :(

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пон 04 юни 2012 21:02

Мойто мнение не е , че събора беше слаб , а че имаше малка посещаемост. Идеята тази година беше малко по-различна , което е хубаво . Повечето хора , които го посетиха , покараха на пистата. Лично мен ме е яд , че не успях , защото просто колата ми не е в състояние да измине 2-3 обиколки без технически проблем . Естествено , ако следващата година слогана е същият , ще се разходя до Пловдив отново , за да покарам на писта :)

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 04 юни 2012 21:05

Мисля,че 2008-ма имаше най-много коли,но тогава още нямаше тая беднотия.Според мен това е един от основните фактори за малкото коли по съборите :(

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Пон 04 юни 2012 21:45

Според мен не е от беднотията, защото другите събори с хапка-пийка са си с доста добра посещаемост - визирам Рожен и Крушуна.
Не ми се влиза в размишления защо така се получава с Калояново, но нещата постепенно станаха така. Със всеки изминал събор там все по-малък интерес. Преди няколко години ми се пълнеше душата като видех колко много коли имаше на пистата. :cry:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 04 юни 2012 22:06

Не смея да давам категорични оценки, но според мен грешиш ;)
Просто съборите са 2 типа - автомобилни и релаксиращи.
Тази година нямаше абсолютно никакви ограничения, включително и наложени от времето (имам предвид часовете за каране).
И всеки, който искаше - излезе на пистата и кара.
Даже двама излязоха 'на сила', защото поискаха номерца, че да се хвалят, ама за да им дам номера - ги прекарах през преглед и... 'Ти си виновен! Нямаше да карам, ама като покрих изискванията и реших, че що не?! ' :lol:
Всъщност на пистата си имаше достатъчно автомобили ;)
Не бяха много по-малко от всеки друг път.
По-малко беше публиката - хората, които предпочитат съборите на полянка за релакс.
А иначе колко точно човека са присъствали ще има информация по-късно - аз в мен нямам точни данни :?

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 04 юни 2012 22:46

Аз не дойдох защото бях в чужбина. Като нищо може да се окажа, че просто събора е съвпаднал с други неотложни планове на доста народ, които при други обстоятелства биха дошли. Можем само да гадаем или да пуснем анкета "Защо не дойдохте на Калояново?".

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пон 04 юни 2012 23:21

До колкото знам когато се провеждаше събора имаше и Тунинг изложение в експо центъра и това може да е една от причините.

Потребителски аватар
TempoTeam
Автомобил: VW Jetta Mk2
Двигател: AFT 1984

Мнениеот TempoTeam » Пон 04 юни 2012 23:32

Съгласен съм с radotom. Всяка от тези сбирки има собствен чар, просто на едни им харесва едно, а на други, друго. Истината е, че посещаемостта не беше чак толкова малка, като се има предвид, че мнозинството работят в някакви измислени дни, само и само да закърпят положението, да не говорим, че същия този уикенд имаше още един вагон автомобилни мероприятия, включително това в EXPO CENTER.

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Пон 04 юни 2012 23:41

Ходих на събора само първия ден. Наистина по-малко хора, може би и коли в сравнение с други години или съборите на други марки. Но нали идеята всъщност бе да се направи нещо достъпно за повече хора, в което да може да вземе участие всеки, който има желание, а не комерсиално събитие, на което всеки да си мери колко каучук е оставил на асфалта, на кой турбото е по-голямо и с колко заварки е шпера, и в крайна сметка хиляди зяпачи, едни и същи правят сеир... Наистина чудесно свършена работа от страна на организаторите и хората, които се грижиха всичко да протича нормално. Благодаря и за възможността всеки да покара на пистата, дано и другите колеги го оценяват, защото не се отдава често такава възможност :да: Аз съм доволен, че присъствах, макар и само първия ден :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Вто 05 юни 2012 0:53

Аз на по-слаб събор не съм присъствал. В събота се задържах 2-3 часа предимно в халето, в неделя около 1 час и си тръгнах. :roll: Организацията беше прилична (но по-слаба от миналата година), посещаемостта изключително слаба - атмосфера никаква.

Това никога не е било на Калояново или където и да е. Може би много събори се насъбраха и се усеща някакво пренасищане или заради съвпадането с тунинг шоуто в София. Друго обяснение нямам.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Вто 05 юни 2012 6:24

Доволен съм от това, че карах много - около 25 обиколки... Но все пак щях да съм по-доволен ако имаше повече хора. Според мен освен съвпадението с другите авто-мото и музикални мероприятия лош номер изигра слабата реклама - нямаше от тези големите стикери като други години, нямаше като миналата година рекламни винили по кръстовищата, където хората са свикнали да виждат какво има на Калояново (Сточна гара, Мария Луиза - Източен, след тунела...).
А за тия дето си мислят да пускат коментари от рода на " Ами ти като мрънкаш защо не направи ти реклама?" ще им кажа предварително, че няма да им отделям време. Каквото съм преценил на ниво юзър съм направил, аз не мога да поръчам рекламните винили и да платя в общината за да ги закача :deal

Потребителски аватар
Shakez
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBAB

Мнениеот Shakez » Вто 05 юни 2012 9:13

Лично аз не отидох, защото ми се бяха насъбрали доста ангажименти, които не успях да отменя. Отделно съм съгласен и за това, че съвпадаше с тунинг изложение в ЕКСПО центъра. Бях миналата година и то само за 1 ден.

Нещото, което ми направи впечатление е, че миналата година за събора се споменаваше още от месец Февруари или Март, ако не греша. Тази година през май месец /началото/ започнах да търся информация и се оказа, че почти няма налична. Както и колегата преди мен каза освен във форума май на друго място нямаше информация за събора тази година.

В никакъв случай, не желая да обвинявам организаторите. Така са решили да го правят и така са го направили. Работата по подобни мероприятия никак не е малко и евала правя на хората, които се занимават! :applause:

Потребителски аватар
SlaB
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SlaB » Вто 05 юни 2012 10:58

Идеята за анкета "Защо не дойдохте на Калояново?" не е лоша, ако не друго може да даде малко информация иначе всички си оставаме с въпроса "Защо?" :012:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 05 юни 2012 11:06

Като цяло идеята тази година беше съвсем друга, а именно - Газ до дупка! Най-вече каране на писта, без кой знае какви допълнителни събития извън нея. Както видяхте, и рекламата не беше кой знае каква, банер беше пуснат в последните седмици преди събитието.
Основната идея беше да се види нагласата на феновете за два типа събития - изцяло ориентирано към каране на писта и към масово рекламирано събиране от типа, който беше миналата година.
Ще бъдат направени изводи и се надяваме с общите усилия на клуба и феновете Калояново 2013 да бъде най-доброто.

Върни се в “Организационен”