Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Re: Бутон за вратата на Пасата B5.5, Микроключета

Мнениеот dlug » Чет 10 май 2012 21:25

Аз бях със същият проблем, шофьорската врата отчиташе постоянно отворена (разбрах го по светлината в долната част на врата) и естествено ми светеше знака за отворена врата и на таблото. Причината беше че самото бутонче на микрето се беше счупило и се беше заклещило в положение отворено (т.е. натиснато). При разглобяването бутончето падна и освободи ключето. Решението (както е съвсем ясно) смяна на микрето и всичко си дойде на място

Потребителски аватар
Steels
Автомобил: Arteon SB 280hp
Двигател: DNFE

Мнениеот Steels » Пет 11 май 2012 7:48

achodemo написа:Здравейте колеги , изчетох темата с интерес . Никъде в нея обаче не срешнах "обратния" проблем с въпросните ключета. При мен се случва това ,че една нощ ми се налага да слизам до колата и да изключвам алармата , защото спонтанно се активира , и фабричната и допълнителната ,която имам . Проблема както се досещате идва от там ,че на една от вратите ключето подава сигнал за отворена врата . Както повечето от вас знаят при затворена врата ключето е освободено от натиск на палеца и прекъсва връзката , та изхождайки от това по-логичното е при износено ключе то да не дава контакт при натиск и съответно да не отчита отварянето на вратата , Но обратното не ми е понятно още защо се получава . Идва така ,че все едно се получава отечка в самото ключе и то подава маса към контролния кабел или незнам .

Някой с подобен проблем и евентуално опит в решението на проблема ??! :)

Аз мисля че понякога за този проблем са виновни и студените спойки, но една диагностика да видиш коя врата дава грешка. И направо да разглобяваш ако не е микрето, отваряш бравата и презапояваш :012:

manev88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот manev88 » Пет 11 май 2012 21:23

Колега диагностиката може ли да се направи с вагком или трябва друг специализиран софтуер.
При мен 2 от вратите се отключват сами при заключена кола.Много е неприятно като стана сутрин и колата половината отключена ,дали ще излезе някаква греша от бравите,или проблема е от комфорт модула?

Потребителски аватар
Steels
Автомобил: Arteon SB 280hp
Двигател: DNFE

Мнениеот Steels » Пет 11 май 2012 23:14

Да с Ваг Ком направи диагностика и виж къде е проблема.При мен при заключване веднага се отключваха вратите, мислих че са микро ключетата, защото на едната врата не отчиташе че е отворена дори. Правих диагностика виждаш къде дава грешка и разглобяваш и оправяш.

Потребителски аватар
lightfire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lightfire » Нед 13 май 2012 9:31

http://www.c-noxx.com/vagparts24/manual_doorlock_vw.pdf Ето нещо полезно за тези, които са решили да сменят микрета

Потребителски аватар
graver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот graver » Чет 24 май 2012 11:14

Аз реших проблема си като взех 2 ключета от ето тук:
http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dl ... OU:US:1123
Доставката дойде за точно 3 дни. Ключетата се монтират с минимални преправяния- все пак който е чел темата от начало знае че абсолютно точно копие няма. Ползвам ги вече повече от месец и всичко е както трябва.

Проблема при мен беше във външните на бравата микрета- не светеше плафона. Едното от старите ключета се беше пречупило, а на друго гумената част се беше спукала и е влизало прах/вода. Опитах се да ги сменя аз, но за задните врати си е кофти приключение и се обърнах към човек който се занимава с това.
/ Няма да правя реклама- ако някой иска повече информация може да ми драсне на л.с. за да му дам координати на човек който да му направи замяната за гр. Русе /

Проблем ми правеше и микрето на 5-тата врата (колата пасат б5 комби)- там всичко се оказа просто зацапани писти и след почистването им всичко е ОК.

Потребителски аватар
mircho82
Автомобил: Golf IV TDI GTI
Двигател: ARL 2001

Мнениеот mircho82 » Чет 24 май 2012 12:14

Какво беше преправянето при теб колега? Дупките за болчетата ли също не отговарят при този модел? И от тук ли ги взе точно, че гледам този доставя само до Германия или си му се примолил. :) И ако е така, колко излезе доставка?

Потребителски аватар
graver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот graver » Чет 24 май 2012 19:46

Да, извинявам се- забравих да отбележа колко е транспорта.
Попитах търговеца на л.с. колко струва транспорта до Бг и той отговори че е 1,45Евро.
Така две микрета излизат 8,75 + 1,45 Евро.
Не успях да си ги сменя сам и се обърнах към майстор жичкаджия. По неговите думи не са идентични със заводските, но лесно се преправят и ще са надеждни. Уви да- именно дупките се преправят. Беше изненадан че съм взел само 2, тъй като са чест проблем и ми каза че е трябвало да вземе поне още 1-2 за всеки случай или за някой приятел.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 24 май 2012 19:54

И защо при все, че можеш да си ги вземеш със поръчка за следващия ден и цената е <5лв/бр. Че даже микроключетата са по-близки до заводските от това дето ти си взел. Потърси назад по темата, писал съм и има линкове.

allfena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот allfena » Чет 24 май 2012 22:56

имам един проблем с осветлението в купето !!! колата е VW Passat B5
проблема е когато отворя вратата лампите в купето си святкат обаче някой път изведнъж изгасват (предния плафон, двата задни, в багажника, и под вратите) и като се кача на седалката на шофьора и тропна с крак по пода леко не много силно и лампите святкат.
всички ключета по вратите ми са наред проверих всяка врата по отделно и багажника иии не знам от какво ще е помогнете...

Последна промяна от allfena на Пет 25 май 2012 8:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
graver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот graver » Пет 25 май 2012 0:08

brum написа:И защо при все, че можеш да си ги вземеш със поръчка за следващия ден и цената е <5лв/бр. Че даже микроключетата са по-близки до заводските от това дето ти си взел. Потърси назад по темата, писал съм и има линкове.

Аз не съм от Сф, предполага се че е ще плащам и за транспорт...
Въпросният търговец пт и-бей е продал над 700 такива микрета- за мен това не случайно.
10 лв излиза на ключе което си работи чудесно.
Аз не казвам че това е най-добрия начин, а този по който аз съм се справил с проблема :beer

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пет 25 май 2012 10:46

allfena написа:имам един проблем с осветлението в купето !!! колата е VW Passat B5
проблема е когато отворя вратата лампите в купето си святкат обаче някой път изведнъж изгасват (предния плафон, двата задни, в багажника, и под вратите) и като се кача на седалката на шофьора и тропна с крак по пода леко не много силно и лампите святкат.
всички ключета по вратите ми са наред проверих всяка врата по отделно и багажника иии не знам от какво ще е помогнете...

Проблема ти явно е в комфорт модула. Потърси с търсачката, има много писано за него

Потребителски аватар
REDPOWER
Автомобил: vw touran
Двигател: BLF

Мнениеот REDPOWER » Пон 04 юни 2012 23:45

Здравейте колеги.
Прочетох цялата тема и искам да попитам каде да търся проблема при мен,защото не срещнах подобен на моя.Алармата фабричната на колата си работи перфектно и заключва и отключва,но проблема е че всички плафони в колата си светят постоянно без значение дали е отворена или не някоя врата,единствено плафона на шоф.врата долу на кората не свети,а лампата е здрава.Зумерите за фаровете и горивото никога не съм ги чувал-имам колата от месец.Преди като изгасях колата плафоните в купето светваха,а сега не и съм ги изключил ръчно.Единствено този на пасажерската брата долу на кората свети постоянно и го откачих от буксата.От днес спря да се отваря багажника.Колата е Голф 4 2000г.АКЛ 3 врати.
Моля ви насочете ме къде да търся проблема.Дали е ключето в шоф.брава или нещо друго.

Потребителски аватар
vlad0o
Автомобил: Golf IV
Двигател: AJM 2001

Мнениеот vlad0o » Вто 05 юни 2012 23:22

REDPOWER написа:...но проблема е че всички плафони в колата си светят постоянно без значение дали е отворена или не някоя врата...

Според мен си си отговорил на въпроса
REDPOWER написа:Единствено този на пасажерската брата долу на кората свети постоянно и го откачих от буксата.
- микроключето дава информация на комфорт модула, че вратата е отворена и за това ти светят плафоните.

За багажника - аз имах същият проблем (отключваше се когато си поиска). Отворих кората на 3/5 врата, почистих и смазах патрона и лостовата система, която е свързана с дръжката на багажника. Пръсках с ВД-40 и някаква силиконова смазка, за сега (вече 6-7 месеца) не ми се е случвало да остане заключен.

П.С Поправете ме ако греша за плафоните.

tremors68
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tremors68 » Сря 13 юни 2012 16:15

Ако искате скромното ми лично мнение, по-добре е да извършим една рационализация или побългаряване както му викаме. Отнема доста по-малко време от колкото традиционното разглобяване на една врата, съвсем малко съобразителност и почти никакви разходи. Ето какво имам предвид:
1. Купуваме автобутон ASW 18-3 http://elimex.bg/product/26522/switch-asw18-3.html (60 стотинки) и го монтираме в гредата на вратата откъм пантите й. Височината е около 1/3 или 1/4 от височината отдолу нагоре, като съблюдаваме да не засегнем снопа с кабели който идва във вратата. Кабелните куплунзи се намират в гумените защитни гофрирани тръби, които са между вратата и гредата. Отварят се се лесно и така имаме достъп до кабелите и куплузите.
2. Пробиваме една дупка за да минава тялото на бутона и да се движи по оста си и една по-малка дупчица за закрепване към маса със саморез. Преди това сме запоили кабел на клемата на бутона, който влиза в основния пакет с кабели през гредата, която е куха. Целта е през отворите, които минават оригиналните кабели да се промуши и побългарения кабел.
3. При предварително свалена кора на вратата търсим кабелът който отива към микроключето, обикновено е кавяво-черен. Тук е мястото да се обясни, че оригиналният бутон е ключ към маса, единият му край е към масата на автомобила, а другият към съответния консуматор. Чрез новия бутон ние просто елиминираме ненужното повредило се бутонче.
Накрая искам да кажа, че съм монтирал такива на 4-те си врати. Затварянето и отварянето на вратите е безпроблемно.
Успех на всички

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”