Прекъсва на ниски обороти 9А 2.0 16v
- passat_for_life
- Автомобил: Vw Passat B3 GT
- Двигател: 9A 1992
Прекъсва на ниски обороти 9А 2.0 16v
Здравейте колеги преди няколко седмици сменях гарнитура на главата и от тогава колата на ниски обороти прекъсва,ниските обороти на газ са 500-600 а на бензин директно гасне,когато пък се опитам да поддържам някаква скорост колата прехълцва и е много дразнещо.Ангренажа го проверявах,както и зацепването на валовете и няма проблем там.Мислех да не смуче въздух отнякъде пръсках на местата от където си мислех че може да смуче, и пак нищо не излезе.Ако имате някакви идеи помагайте.Предварително благодаря.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Прекъсва на ниски обороти 9А 2.0 16v
Кабели, свещи на първо четене, иначе на какво караш? Една диагностиката му е майката.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Хммм... на 9А ако знаеш как се прави диагностика...
Аз знам, де!
Вземаш един, дето всичко му работи и почваш едно по едно да сменяш!

Аз знам, де!

Вземаш един, дето всичко му работи и почваш едно по едно да сменяш!

- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
radotom написа:...
И тва е вариант

1.Провери регулатора на бензина - ел. връзки, настройка.
2. Провери всички вакумни и електрически връзки около десния калник и разпределителя на бензина, както и стъпковото моторче.
3. Ако всичко е наред, прегледай положението и състоянието на мембраната на дебитомера.
4.И последно - увеличи оборотите, както на бензин, така и на газ. Има начини, нали?
2. Провери всички вакумни и електрически връзки около десния калник и разпределителя на бензина, както и стъпковото моторче.
3. Ако всичко е наред, прегледай положението и състоянието на мембраната на дебитомера.
4.И последно - увеличи оборотите, както на бензин, така и на газ. Има начини, нали?
- passat_for_life
Начини наистина има, просто колата като я взех работеше перфектно и след разглабянето почна да прекъсва,нещо съм сговнил при сглабянето и се опитвам да си открия грешката преди да разчовъркам настройките.Днеска ще се опитам да проверя тези неща благодаря за съветите.Ще информирам ако открия нещо.
- passat_for_life
И така вече има развитие даже почти мога да кажа решение.Колата смучеше въздух от снадката на двете половини на колектора,днеска оправихме нещата и колата заработи прилично,останаха ниски оборотите ама няма да се вманиачавам засега,бях проверявал да не смуче въздух но аз не открих нищо изпръсках един флакон спрей и нищо,закарах я на диагностика в тукашния BOSH сервиз и намериха проблема,просто хората имат апаратура. И така,Благодаря на колегите които помогнаха със съвети бяхте ми полезни Благодаря