Ето и развръзката с малко предистория
Та вчера вечерта се бяхме уговорили с моя приятел с лексъса да ходим заедно на кръчма. Към 19 часа ми се обади, че вече се е почерпал, а е с колата и ме помоли да го закарам първо да оставим колата (аз още не бях пил). Имах удоволствието да покарам звяра около 20 км. Колата наистина е уникална, набира страшно, особенно при скорост над 160 км/ч разликата с моя голф беше очевадна. Това, което ме успокои обаче, беше че ме залепяше на седалката много по-малко от ГТИ-то
Оставихме колата и заседнахме в кръчмата, компания около 15 човека. Цяла вечер се опитваха да си правят смешки на мой гръб, че голф било диагноза, да съм си вземел пернишки номер - давал 20 коня и т.н. Аз само записвах желаещите, че като изпихме по няколко бутилки вино всички станаха големи състезатели

Единия пич е с Форд Фокус TD
CI - та той каза, че ще дойде да се пусне за да вземел второто място (лексъса по подразбиране беше победител за всички).
Днес (преди час) се срещаме на летището ни, като пристигат освен двамата кандидати за дръпка и останалта компания сеирджии
Първо се пускам с Форда, отчайващ резултат, поне 100 метра го наказах и пича се отказа от втори старт.
Застанахме на чертата със звяра (лексъса).
1-ви старт - Още на старта до края на първа скорост съм 2 коли отпред. До финала се движим със същата разлика. Подминаваме 400-те метра, но не пускаме газта. Някъде на километъра сме вече почти заедно - там спираме и се връщаме за втори опит. 1:0 за старият 16 годишен Голф2
2-ри старт - Народа се е заблял и няма кой да ни даде старт. Уговаряме се с моя човек да вдигне ръка и като я снеме - тръгваме. Тръгнахме, само че пича тръгна една иде преди мен - и ми взе на старта полвин кола. От там до 400-те метра почти се изрванихме, а на километъра беше преди мен с малко над полвин кола. Този старт му го признах и гонката завърши 1:1
Равносметката: Г2 на 16 години върви точно колкото този лексъс, буквално според мен поне до 1км разстояние няма абсолютно никакво предимство нито за единия, нито за другия - нещата са на кантар и се решават единствено от старта

Бих казал, че съм много доволен от представянето на моята машина.
Иначе немога да отрека, че японския звяр има страшна сила при висока скорост, ако аз умиарм към 160-180 км/ч, то той там започва да си показва зъбките. Вчера без никакво усилие го засилих с 230 км/ч и народа (бяхме 4 човека) даже не разбра. Попитах ги "с колко се движим според вас"

масово предполагаха около 150 км/ч - наистина страшно комфортен и бърз автомобил, не ми се мисли по-мощните версии какви изроди ще са