Туарег Калояново

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Barandy
Автомобил:
Двигател:

Re: Туарег Калояново

Мнениеот Barandy » Сря 06 юни 2012 19:31

brum написа:... истински джип ако има 2 (или повече) цели моста :) ...
И поне 2-3 ръчни блокажа на диференциалите, бих добавил... :да:

POLAKA84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLAKA84 » Чет 07 юни 2012 14:11

Относно Офроуд качествата на Туарег...мога да поспоря с вас, защото не всички са го тествали в пресечени терени и на сняг. Аз като представител на марката съм присъствал на няколко демонстрации, и смея да твърдя, че те са доста над средното ниво, но в никакъв случай не може да се сравнява с тези, които са специално приспособени за тези цели. Колкото до мечтаният Офроудър мога да ви кажа само на какъв невероятен екземпляр попаднах, Defender от щатите абсолютно приспособен за офроуд, уникално спартанско изпълнение :D , по думите на човека цената му с докарването излязла към 280 000лв. Ето това за мен е истинска машина за офроуд. Нашия дебелак, е добър извън пътя, но в сравнение с този..просто не го вдига :)

nedialko_vento
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedialko_vento » Чет 07 юни 2012 14:37

POLAKA84 написа:Относно Офроуд качествата на Туарег...мога да поспоря с вас, защото не всички са го тествали в пресечени терени и на сняг. Аз като представител на марката съм присъствал на няколко демонстрации, и смея да твърдя, че те са доста над средното ниво, но в никакъв случай не може да се сравнява с тези, които са специално приспособени за тези цели. Колкото до мечтаният Офроудър мога да ви кажа само на какъв невероятен екземпляр попаднах, Defender от щатите абсолютно приспособен за офроуд, уникално спартанско изпълнение :D , по думите на човека цената му с докарването излязла към 280 000лв. Ето това за мен е истинска машина за офроуд. Нашия дебелак, е добър извън пътя, но в сравнение с този..просто не го вдига :)

Туарега е най-калпавият джип, които съм виждал. За кво изобщо го пуснахте на пистата да се излагате? Тая каруца не бих я карал даже да ми я подаряват :D :D :D Абе Мартине, кво им се обясняваш на тея разбирачи :D Още на събора ти казах, ще се смеят на джипа макар, че го правите за шоу. Е на, чети бисери сега, паркетка бил и т.н. Карай, поне не си хабете гумите вече за такива глупости :D

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Чет 07 юни 2012 14:59

nedialko_vento написа:
POLAKA84 написа:Относно Офроуд качествата на Туарег.....просто не го вдига :)

За кво изобщо го пуснахте на пистата да се излагате? Абе Мартине, кво им се обясняваш на тея разбирачи :D Още на събора ти казах, ще се смеят на джипа макар, че го правите за шоу. Е на, чети бисери сега, паркетка бил и т.н. Карай, поне не си хабете гумите вече за такива глупости :D

Имаше верни неща и в 2-та поста. mhihi
П.П. Автомобила е мн.хубав но не е нито за писта, нито за офроуд. Сигурен съм, че почти няма собственик на Туарег, който би го подложил на това, което видяхме в събота. Сигурен съмсъщо, че не са много и хората, които биха го заболи в някоя кална локва с дълбочина 1 метър насред гората. Просто не е направен за тези места - това не означава, че не е хубав.
Не ми харесва отношението на колегата, който класифицира хората от форума като едно цяло... :kissy: :wink:

POLAKA84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLAKA84 » Чет 07 юни 2012 15:07

;) Абе купон да става, живи и здрави.

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Чет 07 юни 2012 15:27

brum написа:Т'ва не е джип, а паркетник :) . Има много голяма разлика. Едно нещо се брои за джип ако има поне 1 цял мост и е истински джип ако има 2 (или повече) цели моста :) .

Иначе евала на тия дето са се престрашили да го качат на писта това нещо :) .

Колега само да вметна, че понятие като джип няма, това е марка автомобили... Този автомобил се нарича SUV.

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Чет 07 юни 2012 15:29

Купон стана и следих с интерес поведението на Туарег-а на пистата. Дори се изненадах приятно от това, което показа. Само се чудех какви ще са пораженията (освен по гумите де) след това каране. Много бързо след като излезна го махнахте от пистата. :wink:

Ilia1977
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ilia1977 » Чет 07 юни 2012 15:33

RoadRunner написа:
brum написа:Т'ва не е джип, а паркетник :) . Има много голяма разлика. Едно нещо се брои за джип ако има поне 1 цял мост и е истински джип ако има 2 (или повече) цели моста :) .

Колега само да вметна, че понятие като джип няма, това е марка автомобили... Този автомобил се нарича SUV.

Много правилна забележка :) Ааа, аз не знам паркетник ли е или не, но определено направи впечатление. На господина от Хаас мога само да му кажа, че се представиха супер с тази кола, направиха ми голям кеф, лично на мен де, за което им благодаря :)

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Чет 07 юни 2012 16:48

RoadRunner написа:

Или е SAV ?

Потребителски аватар
Barandy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Barandy » Чет 07 юни 2012 17:04

http://en.wikipedia.org/wiki/Sport_utility_vehicle А какво е SAV според теб?

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 07 юни 2012 17:39

:офф

Аз квото имах да го кажа го казах, ама щом се опитвате да обяснявате няма как да не се включа с един offtopic.

Та модерен SUV = паркетник, джип = off-road SUV. Джип не е Jeep :) . Или поне има доста широк кръг хора които ползват тези нарицателни.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 07 юни 2012 18:27

Дежурните постове от лица, които нещо са дочули-попрочели и такива на които някой е подарил кръгче. mhihi
Господа, редно е да коментирате "автомобилите" които притежавате, си мисля.
Как се добиват впечатления от "кръгче" и "обиколка" ?
Въпреки силната реклама на Пловдив, за модела mhihi , не виждам собственици да са се разписали тук.
Те колко бяха - трима, четирима от общо [117967 рег.потребители ] към текущи дата и час. :063:

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Чет 07 юни 2012 18:32

Дайте клип за тези които не са били :mrgreen: ,че доста интрига има :D

POLAKA84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLAKA84 » Чет 07 юни 2012 18:43

neon написа:Купон стана и следих с интерес поведението на Туарег-а на пистата. Дори се изненадах приятно от това, което показа. Само се чудех какви ще са пораженията (освен по гумите де) след това каране. Много бързо след като излезна го махнахте от пистата. :wink:

Приятел, нещо се бъркаш, Туарега остана последен на пистата, някои окапаха но нашия остана даже мисля не забеляза флага и покара малко повече :) После постоя извън пистата доста време около час мисля, след което си го прибрахме :)

Потребителски аватар
Barandy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Barandy » Чет 07 юни 2012 19:42

И колко обиколки навъртя Туарегът? 20-30 направи ли? Защото останалите коли направиха по толкова в събота до обяд. След обяд - още толкова. И в неделя преди обяд пак, и след обяд пак... Дали ще изкара един ендюрънс от 2-3 часа в състезателно темпо прехваленият ви Туарег? Съмнявам се!
Да не коментираме супер наглото шофиране на "пилота" на джипа, който караше, все едно е сам на пистата, засичаше и не пропускаше по-бързите от него - нали кара "жип" за 170 бона - все едно си е купил пистата :screwy И после се оглежда и услушва кой го е бил по време (а то в класовете до 150 коня и над 150 коня - кой ли не - всички!)...
А колегата neon има предвид, че бързо след като напусна пистата се изнесе напълно в неизвестна посока, за да не може да се огледа от феновете.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”