Странно скърцане - Passat B3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
trace
Автомобил:
Двигател:

Странно скърцане - Passat B3

Мнениеот trace » Сря 06 юни 2012 15:18

Здравейте колеги!
От едно известно време имам проблем с Passata /1.8 90-коня 1990г. RP-мотор/, появи се едно много неприятно и стряскащо скърцане в предната част на автомобила, когато правя някаква маневра на едно място. Когато е в движение и минавам през някакви неравности /се чува някакво пукане/ и имам усещането, че нещо всеки момент ще излезе през предния капак и ще ме нахока :beat_butt2 .
Сменил съм няколко неща по предницата като: биалетки, шарнири, накрайници външни, маншони на полуоските, маншони на рейката, тампони на носачите, лагери и тампони на амортесьорите, накладки предни.
Ще съм много благодарен ако някой помогне със съвет.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Re: Странно скърцане - Passat B3

Мнениеот Теодор » Сря 06 юни 2012 15:48

Това най-често се появява от тампоните амортисьорите горе :idea: Кога си ги сменял понеже се продават такива боклуци че изкарват наймного 2месеца.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Сря 06 юни 2012 16:28

Може да са тампоните на макферсона, може да са накрайниците ... общо взето от всичко, което се движи може да е и това, че са сменяни не означава, че не може да е от тях. Има тампони, които след смяната и пускането на колата на гумите до минута-две вече са сплескани, та ... Отваряш капака и слушаш от къде ще проскърца. :)

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 06 юни 2012 19:49

гадно скърцат шарнири и накрайници,които са сухи.При дъждовно време би трябвало да не скърца?

Потребителски аватар
trace
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trace » Сря 06 юни 2012 20:20

След като пуснах темата, слезнах при колата и с един приятел умуваме какво може да е и какво да направим. Гледахме, гледахме и свалихме двата макферсона след което им сменихме местата ..... но за съжаление нищо не стана. :( Там от където си скърцаше преди си остана /от дясната страна при пасажера/, и тропането по същия начин. Сега седя и се чудя дали нещо не е изкривено по шенкела или стабилизиращата щанга нещо да са издали багажа .... видях се в приключение с тази автомобил. scare

Пропуснах да кажа, че всичко съм сменял на куп именно заради това тропане и скърцане преди 3 месеца ...

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Сря 06 юни 2012 20:26

е като сте двама не може ли да се ослушва единия другия докато върти?Поне скърцането да хванете,може да е от гумените детайли.Тропането ако е от доло е от втулки на носача или супорт,а скърцането шарнир или накрайник.Предполагам ако вдигнеш колата на крик и въртиш геврека,скърцането ще изчезне...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 07 юни 2012 6:54

За пукането през неравност, провери дали са стегнати болтовете на големите тампони на носача, сайлент тампони май се водят. Не ми ги беше стегнала тиквата която ми сменя тампоните и ми регулира предницата. Единия болт го навих в последствие близо 3 оборота. Хванахме го обаче като мърдах напред - назад на канал, а отдолу колегата гледаше какво мърда по предницата.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 07 юни 2012 8:04

а пък как лопат тея селенови втулки,ще кажеш удря нещо по купето.Моя единия болт въобще не го беше сложил,в последствие като остана лопането се оказа,че не сложил допълнителните втулки на самите втулки.
А скърцане имах от накрайника,накрая макар и здрав го смених,че яко дразни...

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Съб 09 юни 2012 18:07

Колегата да си провери магарето - заварките му да не са скъсани....

Потребителски аватар
spoocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spoocky » Сря 13 юни 2012 13:54

Излезли пружини от леглата си при амортисьорите?!? При мен го имаше проблема и се оказа че като съм сменял разни работи по предницата се е разместила пружината и е изскочила от леглото си в горната част!!! Провери...

Върни се в “Passat”