Фитнес на 16

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Re: Фитнес на 16

Мнениеот digo_pl » Пон 04 юни 2012 11:46

PolCot написа:
piter_96 написа:...

....

5. Извадете D от C, тогава извадете още 10: (C – D) – 10 = ___ % мазнина

Последното не го разбрах... един път вадиш D-C=? и след това 10: (C – D) – 10 = ___ %
е каква е връзката между първия и втория резултат?

Потребителски аватар
PolCot
Автомобил: Polo
Двигател: AEX

Мнениеот PolCot » Пон 04 юни 2012 12:17

"Извадете D от C" : Значи C-D . Няма разлика . Не казваме , че вадим C от D , а D от C.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Вто 05 юни 2012 14:47

Тренирай си без да се замисляш за растежа. Пък и като чета 16 години 80-тина килограма, 1.79 м висок не си малък :)))) Няма риск да станеш 1.69 :applause:
Единствено съм съгласен да не се претоварваш като килограми. Аз на 18-19 тренирах и повторенията бяха зверски 5х20 в началото докато натрупам запас от издръжливост, после 5х15. Може и да е било грешка, но не ми се отразяваше зле! Нито пък съм имал някакви контузии или проблеми. Пък и логично ако се замислиш 15 повторения на 60 кг са по-логични от 8 със 100кг...
За тренирането всеки ден също си има решение - тренираш различни мускулни групи и така циклично. По този начин като тренираш гърди не че изключиш мускулите на гърба, на раменете, бицепси и трицепси да не се натоварват, а просто натоварването им ще е по-леко и те си почиват. Зарежи ти тея теории за "един ден тренира-един ден почива". Ако пък видиш, че ти е тежко можеш да разредиш, но прави всичко умерено без тормоз колко можеш да вдигнеш от лежанка и т.н. Дето се вика дори и само за тонус да го правиш без да имаш изключителен и невероятен релеф. С времето и релефът ще се появи :)
И последно да споделя какво ми казваха дъртите бодибилдъри : Само знай, че като спреш ще продължиш да растеш, но не в посоката, в която си пораснал по време на тренировките и колкото време си тренирал, раздели го на половина и за толкова време и помен няма да има, че някога си хващал желязо :да:

Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

Мнениеот piter_96 » Вто 05 юни 2012 15:47

Благодаря ви много за мненията и съветите. След 1 час отивам да тренирам. Почвам малко да си помпя ръцете, че 3 седмици без тренировки=-1,2см :(

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 06 юни 2012 21:38

Снощи при мен почина 26 годишен фитнес-маниак..... почина от остра левостранна сърдечна недостатъчност...с красиво офомена мускулатура.Системно бе употребявал "хранителни добавки по рецепта" и стриктно спазвал "програмите" за натоварване.Това е вторият смъртен случай при нас за последните 2 години,а 2 младежи все пак се оттърваха по-леко ...ТРАГЕДИЯТА ПРОДЪЛЖАВА!!!!!!!!Кой ше спре тази дивотия наречена "Фитнес център"...колко деца трябва да умрат за да започнат проверки какво се прави там,какви съвети се дават,как се контролират натоварванията!!!
Май има нещо сбъркано и неестествено в активното спортуване!Здрав и дълголетен спортист все още не съм срещал за 30 г си лекарска практика!

Последна промяна от dobrin на Чет 07 юни 2012 20:18, променено общо 1 път.
Причина: Няма нужда да си викаме.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Чет 07 юни 2012 8:10

Колега, молим не ошашквай хората напразно. ВСЕКИ нормален и средноумен човек знае до какво водят тъй наречените добавки!!!
Ако искаш ела в Асеновград да видиш колко много спортисти в силови спортове излизат и колко не са умрели след 30г. възраст. Ако щеш гребци, щангисти, борци и т.н.
Няма полза да се правят проверки, всеки сам си решава как да тренира - с нормален растеж или с бърз растеж, но за сметка на кратък живот. А пък и постави се на мястото на собственика на такава зала - идвам аз, "Може ли да си закупя карта?", купувам, тренирам, купувам си хапове или спринцовки от друго място и ако случайно пък се случи да съм прекалил с дозата и се гътна в твойта зала и кво правим тогава. Ти веднага ще бъдеш заклеймен, че продаваш боклуци, че тласкаш подрастващите да ги ползват... Пък и ако се правят проверки ще процъфтява пък още повече нелегалната продажба на такива препарати, щото няма да ги взимат от фитнесите, където поне имат някаква опаковка, а ще ги вземат на черно в буркан от лютеница death

В тази тема момчето казва, че иска да тренира. ОК. Никой дотук не му е препоръчал вземи това или онова, даже напротив казва му се да тренира леко за да не си деформира костите. Повярвай ми, познавам хора дето взимат добавки, никой от тях нямаше да пусне такава тема, камо ли да се замисли как ще влияе тренировката на растежа му във височина... Това е най-малкото, което вълнува подобен тип хора :beat_butt2

Georgi Vutov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi Vutov » Чет 07 юни 2012 14:50

Значи когато бях на 15-16г и аз почнах фитнес.Тренирах около година без да вземам някакви добавки и тем подобни.В началото наистина много бързо порастнах (чак аз се учудих), но дойде 1 момент в който почнах да раста много бавно ( което е неизбежно ) и реших да си взема почивка 2-3 седмици обааче тя стана над година и половина... Първите 3-4 седмици след като спрях фитнеса отслабнах с 10-15кг :shock

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Чет 07 юни 2012 16:08

joker написа:....Здрав и дълголетен спортист все още не съм срещал за 30 г си лекарска практика!

имам доста познати над 40 50 г. които тренират от порядъка на 15 20 30 години дори повече. mhihi
недей плаши подрастващите :mrgreen:

Explode12
Автомобил: MK2
Двигател: RP

Мнениеот Explode12 » Чет 07 юни 2012 19:17

Правете разлика между Хранителни Добавки и Анаболни стероиди..разликата е дооста голяма.

"но дойде 1 момент в който почнах да раста много бавно " И точно в този момент програмата се сменя с друга,не може да караш на една и съща програма и да няма застой..или просто храненето куца :) .

Автора да си тренира.Нищо няма да му стане от леки тежести,да избягва тяга,клек да прави,ако иска само със собствено тегло..

Потребителски аватар
PolCot
Автомобил: Polo
Двигател: AEX

Мнениеот PolCot » Чет 07 юни 2012 20:40

Explode12 написа:,да избягва тяга,клек да прави,ако иска само със собствено тегло..

Това са едни от най-добрите упражнения за покачване на мускулна маса . Защо да се избягват , ако се изпълняват правилно и с тежести , при които се чувства напрежението в мускулите ( не големи тежести ) ?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 07 юни 2012 21:57

Аз съм длъжен да предупредя...и викам,защото още чувам виковете и писъците на близките на момчето,когато разбраха,че е починал...А всичко бе започнало с едно "невинно" сърцебиене...

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Чет 07 юни 2012 22:59

аз бих се въздържал от подобни изводи.
В сравнително кратък период знам за 2-3 случая на много млади хора, починали точно от сърце внезапно. Имали са вродени проблеми, за които не са и подозирали, се е оказало...

Почти съм сигурен че и тук се е касаело за същото, всъщност така и не разбрах каво означава написната диагноза АКо човекът се е занимавал с шах, а не с фитнес, то пак ли щяхме да заклеймим така и шаха питам?!

Съвпадение или както искаш го наречи, макар че ако е било така ккакто си мисля, за вроден проблем, то активните тренировки и то силови не са били подходящи. Но и ми се вижда неправилно от частен случай да се обобщава генерално

Върни се в “ОФФ-Топик - други”