Шум ... не мога да разбера от къде.Поло 1.4 тди
Шум ... не мога да разбера от къде.Поло 1.4 тди
Колеги колата е Поло 1.4 тди. Проблема е следния - когато карам в ниски обороти и подам газ се чува едно "тракане" за момент, докато колата не ускори дотолкова, че да изчезне - над 1600 оборота. Чува се на моменти.Понякога го чувам и на първа дори. Какво може да е? Държа да подчертая, че съединителя е сменян преди около 15 хиляди и ремонта на скоростите също е на толкова.Другото което не споменах е , че когато е студена пак трака на место, но като натисна съединителя спира ( едва ли има връзка, но... знам ли ). Когато загрее изчезва, но това другото си го има от известно време в ниските обороти и е много дразнещо - бих казал, че ми развали деня 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Шум ... не мога да разбера от къде.Помощ
A когато караш на ниски натисни съединителя и се заслушай дали се чува пробвай го на всички предавки на ниски обороти и пиши какво става

Последна промяна от gr_kanev на Пет 08 юни 2012 9:39, променено общо 1 път.
Причина: ненужно цитиране - прочети http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=11939 (особено последният пост на dobrin)
Причина: ненужно цитиране - прочети http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=11939 (особено последният пост на dobrin)
Re: Шум ... не мога да разбера от къде.Поло 1.4 тди
Ок ще го пробвам вечерта, макар че пак казвам чува се само когато подавам газ.Нормално е като натисна съединителя да спре 

Точно както писах дрънчи само когато ускорявам на много ниски обороти- аз принципно не я карам в такива и може би затова не съм забелязал.Някой няма ли да си каже мнението?
демпферния маховик сменяхте ли го когато сменяхте съединителя?
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Маховика не е демпферен. От кутията ли се чува шума или от двигателя? Ако е от мотора, заслушай под картера - може веригата да мре.Ако е тя- сменяй веднага!
Значи както колегата отбеляза това поло е без демпфер.Шума не мога с точност да определя, но съм почти сигурен, че не е от двигателя.Според мен е или от скоростите, или от съединителя.Което е странно, като се има предвид че преди около 15 хиляди са правени.... когато я карам нормално няма грижи. :/ П.п. колкото до веригата в картера и тя преди долу-горе 15 хиляди отваряхме да я гледаме.Няма проблеми там, няма шумове...
Такаа.. проблема е лагери на първичен вал на скорости.Човека който ми прави скоростите е обрал луфта, но ги е направил колкото може и тоя лагер май не е сменян (един лагер ли е или са повече?) .Та - кой е човека в София за скоростите да ги оправи? Има ли опасност да я карам така колата?
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Ще я оправиме ,ако искаш пиши на л.с.
Върни се в “Дизелови агрегати”