Помощ за избор на компания за застраховка "Земетресение"
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помощ за избор на компания за застраховка "Земетресение"
Да приемем, че в София има 500 000 жилища. Ако стане сериозно земетресение и само едни 15% от тях станат конструктивно негодни за живеене, това прави 75 000. Да ги оценим на по 40 000 евро - общата сума възлиза на 3 000 000 000 евро. Коя българска ЗК ще извади 6 милиарда лева. Ами ако вместо 15 са 30%? Наистина ли вярвате, че някой ще ви плати тези пари?
-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
nasko1978 написа:И от Алианц ми казах подобно нещо,ама мрънкаха "под мустак" и за 2 или 5% самоучастие при плащане на щетите,така че ............
Алианц няма самоучастие за земетресение има за полица ако не е в промоция, каква полица е сключена?
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
maxpayne написа:Да приемем, че в София има 500 000 жилища. Ако стане сериозно земетресение и само едни 15% от тях станат конструктивно негодни за живеене, това прави 75 000. Да ги оценим на по 40 000 евро - общата сума възлиза на 3 000 000 000 евро. Коя българска ЗК ще извади 6 милиарда лева. Ами ако вместо 15 са 30%? Наистина ли вярвате, че някой ще ви плати тези пари?

същите думи ми ги каза заст.брокер,затова новата засраховка я направих бе клауза земетресение,което ми е 2/3 от цялата застараховка

Като бях застрахован в Уника от банката от която съм теглил парите за апаратамента чрез ипотека ,според мен се оказва че те самите на да ли са правили каквито и застраховки,просто са си пребира ли едни 240лв.всяка година и като дойде време за плащане почнаха да викат ма това невлиза в застраховката,онова невлиза и ти само береш ядове и болести с тез гадова

- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Направете си там застраховката, където няма самоучастие. И по-скъпа да е пак си заслужава. Аз пък от Уника съм доволен. Имах каско и си ми платиха за седмица. Така че зависи явно в кой град си правиш застраховката. Аз съм много доволен от Габровския офис - свършиха ми работа.
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
maxpayne написа:Да приемем, че в София има 500 000 жилища. Ако стане сериозно земетресение и само едни 15% от тях станат конструктивно негодни за живеене, това прави 75 000. Да ги оценим на по 40 000 евро - общата сума възлиза на 3 000 000 000 евро. Коя българска ЗК ще извади 6 милиарда лева. Ами ако вместо 15 са 30%? Наистина ли вярвате, че някой ще ви плати тези пари?
Значи или всичко или нищо според теб. Хората, които плащат по 240 лева (да кажем) на година и получат дори 40% от стойността на жилището си ще са в много по-добра ситуация от тези, които не са дали тези 240 лева щото нямало да им платят. Вие си знаете. Носите глави на раменете.
Aneto написа:Много добре казано: "Истината е, че в България почти нито един застраховател не плаща доброволно адекватни обезщетения. На думата "доброволно" следва силно да се наблегне. Застрахователните компании у нас прилагат всевъзможни трикове само и само да не платят на пострадали клиенти".
Абсолютно правилно. Няма такова нещо като "ниска застрахователни култура на българина". Скапани са офертите на застахователите. Веднъж си бях направил всевъзможна застраховка на жилището във всяко едно отношение. Застраховката беше около 300лв годишно. Направих първа вноска и седнах да прочета договора, но ситния текст(важния), а не това, което е на повърхността и което ми казаха симпатичните застрахователки.
Втора вноста естествено не последва, нито трета. Всичко е ала-абала и всеки лъже и маже да ти взем парите. Като се вгледа обаче човек наистина се чуди дали наистина си зсалужава да си дава парите за такива работи и дали наистина някога може да се извлече полза от това което прави. Защото според мен 90% отговора е НЕ.
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Колега, я пак помисли всички жилища в София в една застрахователна компания ли ще бъдат застраховани та получаваш тези умопомрачителни цифри? Реално сигурно едва 8-10% МАКСИМУМ са затраховани и то в поне 8 различни застрахователни компании.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
neon написа:
не знаех, че има много ЗК на пазара на недвижими имоти

Или се надяваш, че ТИМ-аджии ще извадят едни 150-200 имилиона ако се наложи от любов към хората?
Освен това всички ипотеки задължително вървят със застраховка на имота, отделно данните за застраховки за имоти са 8.5% за България. Спокойно може да приемем, че има силна концентрация в големите градове и в София например не бих се учудил ако процента е над 15. Отделно, че при едно катастрофално земетресение (да не дава Господ) едва ли ще пострада само втори и пети етаж, а просто целия блок ще си замине.
Не че агитирам да не се застраховате, ама просто мислете като избирате компания.
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
На мен за същото нещо от дженерали ми преведоха 80лв
От тогава пари на такива измекяри не давам

От тогава пари на такива измекяри не давам

- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
maxpayne написа:neon написа:
..............
Не че агитирам да не се застраховате, ама просто мислете като избирате компания.
Аз цифрите ги казвам с налучкване. Нито съм проверявал, кои компании предлагат тази застраховка, нито съм търсил справка за сключени застраховки. Пак горе-долу съм уцелил.
Ясно е, че няма да идат 2 етажа. Имам предвид че, при едно средно по сила земетресение (каквото беше последното), при което щетите в 95% от случаите са напукана мазилка, паднал комин или дори срутена стена застрахователите могат да изплатят адекватно обезщетение за покриване на щетите. Това, че всеки от тях търси повод да не плати (или поне не всичко) е практика. Всеки трябва да си гони собствения интерес и да си търси правата. Отделно договорите трябва да се четат внимателно когато се подписват и съм сигурен, че няма после да има толкова изненадани и сърдити.

- popeye
- Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
- Двигател: AMX 193hp 2771cc
- Контакти:
а да си чувал нещо за презастраховане?
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Тука такива гении, най-вероятно със докторат по застраховане, пишат, че ми настръхнаха косите!
То излезе, че е абсолютно безсмислено да си застраховаш жилището, щото някой си не знае как да си защитава правата.
Пълни глупости пишете.
Колежката пита за КОЯ ЗК да избере, а не дали има смисъл
То според някои хора няма смисъл и от каско, пък аз си застраховам строшения гоуф всяка година

То излезе, че е абсолютно безсмислено да си застраховаш жилището, щото някой си не знае как да си защитава правата.
Пълни глупости пишете.
Колежката пита за КОЯ ЗК да избере, а не дали има смисъл

То според някои хора няма смисъл и от каско, пък аз си застраховам строшения гоуф всяка година

Ivailo написа:Колежката пита за КОЯ ЗК да избере, а не дали има смисъл![]()
Отрицателният резултат също е резултат

И мнението че никоя компания не си заслужава е също толкова ценно, колкото и това в коя да си дадеш парите.
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Резултат тук няма. Има чесане на пръсти. Сравняват се продукти, които нямат общо. Отделно, че не е ясно всеки един от недоволните какви точно полици в сключил и какви обезщетения е договорил.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Аз избрах Армеец,единственно по една причина,там ми беше най-изгодно финансово за най-голям пакет покриващи щети -мой и съседски при няква злополука

Върни се в “ОФФ-Топик - други”