Колеги,искам да попитам,каква разлика дава при вас с и без климатик/климатроник?
При мене разликата е доста голяма.Явно заради слабия мотор Golf 3 1.6 75 коня.С 15,5 литра газ изминах 125км със средна скорост 100/130км/ч,от които 35градско,а останалите по магистралата Тракия към София..Пътувахме само двама човека,двамата тежим около 215 кг.Колата определено виждаше зор като стане малко високо.
Според вас това нормално ли е?
Забравих да вметна,че преди седмица изминах 200км смесено с 16,5литра газ.
Колко ви гори колата с климатик?
- boro7777777
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEA
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Колко ви гори колата с климатик?
Не е много. Ако си я карал със 130 км/ч и с климатик... тя е била почти на предела си 

-
- Автомобил:
- Двигател:
10/100 газ, при 130 км/ч, на мен ми се струват напълно нормално нещо.
Горят си бензиновите и това е.
Горят си бензиновите и това е.
- boro7777777
stefan4o написа:Не е много. Ако си я карал със 130 км/ч и с климатик... тя е била почти на предела си
През повечето време педалът на газта беше натиснат доста надоло.

И както и да го погледна,май ще е най-добре да го пускам само в крайни случаи.А и според мене гадско ще ми падне малко разхода,защото се кара леко.
Ами колега те затова климатика някои хора с 1,4/1,6 двигатели го ползват за моторна спирачка
Шегувам се, нормално е да харчи повече с климатик. При мен с тди 90к.с. и климатроник е около 1л. в повече разликата. Този мотор на газ доколкото знам си гори 8,5-9/100 без клима по магистрала с тази скорост, така че с клима си е нормално.

Шегувам се, нормално е да харчи повече с климатик. При мен с тди 90к.с. и климатроник е около 1л. в повече разликата. Този мотор на газ доколкото знам си гори 8,5-9/100 без клима по магистрала с тази скорост, така че с клима си е нормално.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Нормално е.Няма какво да се шашкаш 

- boro7777777
Тази седмица ще го засека градско колко ще лапне и ще пиша.
И да,определено слабите мотори се мъчат с тези климатици.На бензин да ви кажа върви доста по-прилично с климатика,но на газ....

И да,определено слабите мотори се мъчат с тези климатици.На бензин да ви кажа върви доста по-прилично с климатика,но на газ....

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1-2 кила газ с кеф да ги даваш в повече за климатик
преди 2 дни си говорих с един пич (пасат 2Е с обикновенна АГУ) - при него 2 литра нагоре

преди 2 дни си говорих с един пич (пасат 2Е с обикновенна АГУ) - при него 2 литра нагоре
много голям разход 
без климатик на тоя мотор му е 8-9 газ извън градско, а ти даваш горе долу двойно с климатик.
даже по-голям разход от зимата посочваш с климатик.

без климатик на тоя мотор му е 8-9 газ извън градско, а ти даваш горе долу двойно с климатик.
даже по-голям разход от зимата посочваш с климатик.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Е,компресора е само 10кW,какво толкова натоварва
.При топло време компресора консумира между 10 и 15к.с. през целия диапазон на работа от гледна точка на обороти.Точно затова има и система за принудителен празен ход (вдига п.х. с 150-200 оборота,които се компенсират от натоварването на компресора на празен ход,за да може да не изгасне двигателя
). Моят Пасатор е +3 литра в града при работещ климатик и +2 литра извън града (за 1.8 моно на газ става дума).Разхода е съвсем нормален,предвид,че вдигаш натоварването на двигателя константно с едни 10-15 к.с.,които му връзваш на шията (все едно да си натиснал педала на спирачката до някъде и да го караш да върви,ефекта върху разхода ще е същия). Колкото по-топло е навън,толкова повече ще харчи с климатик,защото компресора вдига по-високо налягане за да насмогва да охлажда и съответно товари повече двигателя (има едни графики,по които се смята конкретното натоварване в даден режим,за конкретен компресор).

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здрасти колега нормално е стария ми голф имаше същият проблем,реших го като си взех 2.0 gti 150 магарета на метан сега с климатик ми вдига разход 1-2 стотинки на километар.Макар и на метан и с климатик варви доста добре да не му е уруки 

- boro7777777
Е да,но без климатик ще минеш ли 200 км смесено каране с 16,5 л газ.
При тебе е нормално разликата да е нищожна с тея 150 магарета.
Аз сега първо го засичам,колко ще ми лапне газ градско без климатик на 100.Та после да имам по-точна база за сравнение.За още по-голяма точнос ,ще зареждам от една и съща колонка газ.

Аз сега първо го засичам,колко ще ми лапне газ градско без климатик на 100.Та после да имам по-точна база за сравнение.За още по-голяма точнос ,ще зареждам от една и съща колонка газ.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега 200км грацко ги минавам с22 лева метан 

- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
black_83 написа:Колега 200км грацко ги минавам с22 лева метан
Е и?

До автора: нормално ти е всичко. Аз знам, че като вкл. климатика разхода ми се качва с 10-15% средно.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, нямаш никакъв проблем, с колата! Проблема ти е в Джоба, защото искаш хем да върви, хем да се ладиш с климатик, хем да не харчи, що се вика хем агнето цяло и вълка сит

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”