Търся TV LCD 40-42
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Търся TV LCD 40-42
Да има предимства LED ама са други.
На пример бялото като, че ли го докарват по-бяло.
На повечето LCD монитори (LED и CCFL) яркостта на подсветката се регулира с ШИМ и понеже диодите са малко по-латентни по-трудно се получава стробоскопичния ефект дори и с по-евтино управление. При CCFL ако не е реализирано управлението на подсветката с качествен ШИМ контролер на по-ниски нива на яркостта направо се вижда как мига лампата.
има възможност да се направи активна подсветката, което да вдигне контраста, но това го има само при някой много скъпи телевизори
За бялото си прав, че или розовее, или кафенее.Отам идва и стремежа за по тъмно помещение ( и не само). При Pioneer KURO дори и този "ефект" (дефект) е изчистен, но едва ли питащия има финансовата възможност за тези "произведения на изкуството". Консумацията също вече е доста спорен момент, тъй като консумации от порядъка на 600W за плазма не се срещат. Търкаме клавиатури и накрая се взимат LG-та за по 1000 лв. и питащия е доволен
.
.- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
pensiq написа:накрая се взимат LG-та за по 1000 лв. и питащия е доволен.
Което значи, че целта е постигната и всичко е наред
- radi_nrj
pensiq написа:При Pioneer KURO дори и този "ефект" (дефект) е изчистен, но едва ли питащия има финансовата възможност за тези "произведения на изкуството".
Точно панелите от тази серия на Pioneer еволюираха във V серията на Panasonic (Panasonic купиха цялото подразделение заедно с лабораториите за развитие на технологията). Ама вчера гледах TX-P 42VT30 беше 2600 и нещо си леФФа. При положение, че за тя пари са взимат 2 телевизора и само човек, който или имам твърде много пари или знае точно какво иска би си го взел.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Haralampi написа:pensiq написа:накрая се взимат LG-та за по 1000 лв. и питащия е доволен.
Което значи, че целта е постигната и всичко е наредИдеята е потребителя да е задоволен максимално, а не да се води на хартия, че има най-доброто на теория
Тогава защо се пита и защо търкаме клавиатури?
Нали идеята е да видим кое какво дава за цената си... Щото ако Сашко верно не го бъркат парите - Loewe.
Ако пък е "все тая" - бегом в първия Технополис/маркет и по външен вид, което му хване окото.
Последна промяна от escrime на Сря 06 юни 2012 15:40, променено общо 1 път.
- Haralampi
pensiq написа:Аз не пиша теории.
Не е въпроса ти/ние какво пишем, а дали обонянието ти е достатъчно изострено (по воля или неволя) за да виждаш на практика разликата от приложената теория
И за мен една немалка част от допълнителните екстри и технологии приложени в high-end техниката като цяло остават на практика невидими!
И дали искам да дам още ХХХХ лева, само за да пише някъде, че нам кво си не било 100Hz ами 150Hz, което за мен е в реалността абсолютно незабележимо? Разбира се, че не!
Щастлив потребител = правилен избор!
Което не значи, че подкрепям избора без проучване и липсата на ориентация за най-доброто цена/качество съотношение!
Ако беше така нямаше да отделя и аз седмици/месеци в проучване преди да взема ТВ.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Е, това е прекалено много офтопик вече... И тоя въпрос не е само за техника, ами по принцип!
Bg mama much?
Bg mama much?
- Haralampi
Така е.
Просто исках да кажа, че индивидуалния фактор не е без значение и няма абсолютно лошо в "LG за 1000 лв.". Единия Филипс, който препоръчах на колегата, също е от подобна ценова категория, но според мен би задоволил напълно много дори от по-взискателните потребители!
А си мисля, че разума подксазва, че за да хвърлиш 5 или 10 000 лв за телевизор, трябва всичко да ти е на съответното ниво.... а ние караме само VW
Някак не е нормално телевизорът ти да струва повече от колата ти... поне в неориенталския свят не е 
Просто исках да кажа, че индивидуалния фактор не е без значение и няма абсолютно лошо в "LG за 1000 лв.". Единия Филипс, който препоръчах на колегата, също е от подобна ценова категория, но според мен би задоволил напълно много дори от по-взискателните потребители!
А си мисля, че разума подксазва, че за да хвърлиш 5 или 10 000 лв за телевизор, трябва всичко да ти е на съответното ниво.... а ние караме само VW
radi_nrj написа:pensiq написа:При Pioneer KURO дори и този "ефект" (дефект) е изчистен, но едва ли питащия има финансовата възможност за тези "произведения на изкуството".
Точно панелите от тази серия на Pioneer еволюираха във V серията на Panasonic (Panasonic купиха цялото подразделение заедно с лабораториите за развитие на технологията). Ама вчера гледах TX-P 42VT30 беше 2600 и нещо си леФФа. При положение, че за тя пари са взимат 2 телевизора и само човек, който или имам твърде много пари или знае точно какво иска би си го взел.
От там тръгна и покупката на Panasonic - желанието им да се изкачат едно стъпало нагоре.За незапознатия човек, щом сони струва 3000 лева, значи е върха на сладоледа- независимо дали е така.KURO си бяха телевизори от топ класа и единствения шанс да надвиеш инженерите им е да ги купиш.В момента и дръпнатите правят така с Филипс.
Haralampi и след твоя пост пак те питам, защо търкаме клавиатури!? Не ми отговаряй, че наистина стана бгмама.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Последно кои са ви 3те предложения за ТВ ???
Благодаря предварително.

Благодаря предварително.

http://www.technomarket.bg/products/091 ... tx-l42et5e - има хора които го харесват, за мен е на кантар.
http://www.technomarket.bg/products/091 ... 40pfl8505h - дано не съм прав, но скоро тая марка може и да я избягваме
http://www.technomarket.bg/products/091 ... x-p42vt30e - това е избора цена - качество.
http://www.technomarket.bg/products/091 ... 40pfl8505h - дано не съм прав, но скоро тая марка може и да я избягваме
http://www.technomarket.bg/products/091 ... x-p42vt30e - това е избора цена - качество.
- radi_nrj
След като Плазмения TX-P42VT30 вече беше предложен мога само да добавя течнокристалния му брат:
http://www.technomarket.bg/products/09119681/panasonic-tx-l42et50e
radi_nrj написа:След като Плазмения TX-P42VT30 вече беше предложен мога само да добавя течнокристалния му брат:
Съгласен съм, че е добро попадение, но за мен цената му в момента е леко завишена.Затова и му предложих 5е а не 50е.
П.С.Ако си ги виждал един до друг моля сподели разликите (личностно усещане), защото нещо съм зарязал материята.
- radi_nrj
И аз съм я зарязал, но съм виждал е3е и е30е и определено имат разлика в полза на 30-ката.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”