Фиш за скорост в Румъния ?
Фиш за скорост в Румъния ?
Здравейте, написаха ми фишче за +32км в час в Румъния. Ако го платя до 48 часа е 210 лей - 100лв, ако го платя след това е 420 лей - 200лв. Искам да разбера ако изобщо не го платя какво става. Колата е с Български номер на фирма. Благодаря предварително
Re: Фиш за скорост в Румъния ?
СПоред мен ако не го платиш няма да имаш проблем до следващото посещение в Румъния.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Мдам! ОбъркА го раздела
И да - ако 'забравиш' да я платиш - забравяш тази кола да влезе след това в Румъния (може би около 5 г.)
Не, че не може да влезе, ама направи ли го - водача ще поседи някой и друг час на самотно местенце със зарешетени прозорчета, докато някой румънски офицер се смили да го викне да си поговорят що така, бе Миме, тая кола се издирва за извършени престъпления?

И да - ако 'забравиш' да я платиш - забравяш тази кола да влезе след това в Румъния (може би около 5 г.)
Не, че не може да влезе, ама направи ли го - водача ще поседи някой и друг час на самотно местенце със зарешетени прозорчета, докато някой румънски офицер се смили да го викне да си поговорят що така, бе Миме, тая кола се издирва за извършени престъпления?

- villi78
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нищо подобно,фиша не е на колата,а на лицето водач.Ако не го платиш и евентуално,ако те проверят при някоя следваща визита,ще те накарат да си го платиш на границата преди да те пуснат,но това рядко се случва.Има голяма доза шанс дори да не те вкарат в компютъра.Благодари се,че на са ти взели книжката,защото е голяма разправия.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
villi78 написа:Нищо подобно,фиша не е на колата,а на лицето водач.

Просто шефа ми преди години, като го хванаха в македония с превишена скорост - полицаите това обясниха - 'Ясно е, че можете да избягате, но следващите 5 години Вие или колата не можете да влезнете на територията на Македония'
- villi78
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе излъгали са го макетата,и с тях 100 приключение съм имал,добре че на са му казали разстрел следващия път
.За Румънията споко,а ако колегата се чувства гузен от извършеното,фиша може да си плати и в посолството в София

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
До колкото знам, ако не го платиш, неможеш да се върнеш, димек неможеш да минеш през границата! Но това не съм сигурен на 100%! Ма не пречи да пробваш и да ни пишеш после, ако можеш де
Мани майтапа настрани, плати го и не се занимавай с глупости!

Мани майтапа настрани, плати го и не се занимавай с глупости!

- empaher
- Автомобил:
- Двигател:
За същото нарушение в българия преди няколко месеца съм платил 150лв и стоях 1 месец без книжка.При мене беше с 39 ,но това няма значение то така или иначе е от 30 до 40.При положение че си сгрешил плащай и забравяй.Направо ми се виждат много мили законите в Румъния.Малко са хората който карат на 100процента по правилата,така че на няколко месеца ,понякога и веднъж на година да платиш за нещо което не е за 1ви път не мисля ,че е проблем.Ако можеше всяко едно нарушение да бъде наказвано ,тогава ще станеме хора,но няма как да се случи това.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Извън мненията по технически проблеми ,едно от най-смислените , които съм чел в този форум!
Момчета, реших да не го плащам и ще пиша какво и как ще се случи. Патувам често в Румъния така че бързо ще стане ясно. Поздрави