имам ALH, 90 коня, без чип, затапен механично и софтуерно EGR, с дебитомер който дава не съвсем нормални стойности ( според автоджамбаза още..

колата вървеше подчертано пъргаво и добре докато не изпуснах едно парче свинска опашка в единия клапан и се наложи да свалям главата. След като беше свалена, така и така й се смениха водачи, клапани нови- пасване, ... а бе почти пълна програма
И тук започва странното:
след като я качиха, колата вървеше като "живи мощи":
Не пуши, даже и при рязко подаване на газ
турбината надува прилично до 1- 1,2 ( имам буустметър на таблото),
проверени са вакумите много педаЛстично

клапана Н75 при тестовете мести актуатора на турбото много енергично,
не пренадува,
няма грешки Никакви на vag-com ,
НО... и върви мудно и ускорява като чист дизел, че и по зле
Въпрос: Може ли след разглобяване, ей така, колата да върви изключително мижаво заради дебитомер? Всички така ми говорят, обаче не разбирам как така изведнъж започна да оказва влияние! А стойностите му не приличат да са се променили на пръв поглед..
Центровката я погледнах, беше лееко късна, бутнах я леко на предварение, съгласно "каноните" на форума и признатите майстори - Центровка малко над средната линия, група 4 -duty cycle 2,8%... но не е въобще както преди - не знам какво става! Пък и беше изчистен смукателния колектор, а EGR беше затапен и преди , а сега даже я няма и тръбата към изпускателя....
Каква е вероятността нещо да не е зацепено правилно при това положение или.... просто недоумявам.....
п.с Дебитомера дава 420 - 430 на празен ход но в движение не мога да направя лог - лаптопа не издържа.....

приемам всякакви насоки и съвети...

pc: Сега се връщам от тестовете.

на 5 скорост така и не можа да развие повече от 3000 оборота въпреки огромната отсечка която ползвах. На другия лог успях на 4 та да достигна 155 на 4000 оборота, обаче не знам за кого беше по голямото мъчение

на 3 лог компота забели очи, но мисля че и от тези 2 може да се извади някакво заключение... дебитомера не е добре, но дали е само той?
https://docs.google.com/open?id=0ByCrNWcho1L7Z3dEaTJ5UHpRTkk
и другия
https://docs.google.com/open?id=0ByCrNWcho1L7NDBrV2hqakNVY2s