Може ли неизправен дебитомер - вече с Log файл

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Може ли неизправен дебитомер - вече с Log файл

Мнениеот juve » Съб 09 юни 2012 21:47

Здравейте,
имам ALH, 90 коня, без чип, затапен механично и софтуерно EGR, с дебитомер който дава не съвсем нормални стойности ( според автоджамбаза още.. ;) ) както и да е;
колата вървеше подчертано пъргаво и добре докато не изпуснах едно парче свинска опашка в единия клапан и се наложи да свалям главата. След като беше свалена, така и така й се смениха водачи, клапани нови- пасване, ... а бе почти пълна програма
И тук започва странното:
след като я качиха, колата вървеше като "живи мощи":
Не пуши, даже и при рязко подаване на газ
турбината надува прилично до 1- 1,2 ( имам буустметър на таблото),
проверени са вакумите много педаЛстично mhihi
клапана Н75 при тестовете мести актуатора на турбото много енергично,
не пренадува,
няма грешки Никакви на vag-com ,

НО... и върви мудно и ускорява като чист дизел, че и по зле
Въпрос: Може ли след разглобяване, ей така, колата да върви изключително мижаво заради дебитомер? Всички така ми говорят, обаче не разбирам как така изведнъж започна да оказва влияние! А стойностите му не приличат да са се променили на пръв поглед..
Центровката я погледнах, беше лееко късна, бутнах я леко на предварение, съгласно "каноните" на форума и признатите майстори - Центровка малко над средната линия, група 4 -duty cycle 2,8%... но не е въобще както преди - не знам какво става! Пък и беше изчистен смукателния колектор, а EGR беше затапен и преди , а сега даже я няма и тръбата към изпускателя....
Каква е вероятността нещо да не е зацепено правилно при това положение или.... просто недоумявам.....

п.с Дебитомера дава 420 - 430 на празен ход но в движение не мога да направя лог - лаптопа не издържа..... :oops:

приемам всякакви насоки и съвети... :beer

pc: Сега се връщам от тестовете. :horror: :dummy: death :drinking:
на 5 скорост така и не можа да развие повече от 3000 оборота въпреки огромната отсечка която ползвах. На другия лог успях на 4 та да достигна 155 на 4000 оборота, обаче не знам за кого беше по голямото мъчение :bishop
на 3 лог компота забели очи, но мисля че и от тези 2 може да се извади някакво заключение... дебитомера не е добре, но дали е само той?
https://docs.google.com/open?id=0ByCrNWcho1L7Z3dEaTJ5UHpRTkk
и другия
https://docs.google.com/open?id=0ByCrNWcho1L7NDBrV2hqakNVY2s

Последна промяна от juve на Нед 10 юни 2012 16:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Special mk3
Автомобил: Vw Golf Mk3
Двигател: TDI
Контакти:

Re: Може ли неизправен дебитомер да окаже мигновенна промяна ?

Мнениеот Special mk3 » Съб 09 юни 2012 21:54

неизправен дебитомер веднага оказва влияние все едно колата става друга,имал съм същия проблем на TDI 1Z мотора колата вървеше все едно беше чист дизел както казваш ти от място тръгва боксува на първа до 40км и на 5та караш с 70 с газта до долу трагедия веднага майстора погледна турбото дали е наред беше супер след това проверихме дали е дебитомер сложихме друг от тди колата вървеше като луда за 1z прекрасно и ако слагаш друг хубаво е да го почистиш че след време прави пак мизерии ако не си си направил труда.
Успех :beer

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 09 юни 2012 22:01

Като чета ....всичко наред :oops: Дали не можеш ли да вземеш от аверче дебитомер за момент (ма да е здрав :) ) и да видиш как ще е :roll: Нещо МАП сензора да е :roll: дал фира :roll:

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Съб 09 юни 2012 22:02

:beer Обаче как така Изведнъж ? И то след разглобяване?
а иначе - труда си го направих, пръсках го (дебитомера) със спрей продухвах с въздух - няма промяна... :banghead:
МАП -a казваш ...ама поне една грешка да запише, а то не ...
Дебитомера МИ казаха че са го сменяли, ама понеже му нямаше мрежичката реших че джамбаза лъже ( то е сигурно де) но не се знае със сигурност че е скапан...ама пак питам - ако беше изгорял или нещо Тоталка - иди дойди , ама как така изведнъж? стават ли такива неща ? :drinking:

Потребителски аватар
kilara98402
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilara98402 » Съб 09 юни 2012 23:58

Колега, моят се скапа точно след смяна на ангренажен ремък и също вървеше като без турбо (Пасат АФН уж 110магарета :D), почистване не помогна, нов от ауто+ пиербург само патрон реши проблема... Лесен тест, ако извадиш буксата му и има положителна промяна във вървежа, или пък е без разлика е умрял на 100%. Ако си в София през седмицата пиши на лични може да ти сваля моя за тест. :)

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Нед 10 юни 2012 7:18

Благодаря за предложението колега :beer . В случая аз изсипах доста кинти в цялата постановка, ще се взема нов дебитомер, не че се циганя толкова, обаче не мога да си обясня процеса на "повредата" .... колата фурия ;) спираш, палиш и хоп - дебитомера заминал... но не дотолкова че "компота" да го обяви за мъртъв.... :bishop

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Нед 10 юни 2012 7:28

Ако се окаже дебитомер питай тези юнаци за цена viewtopic.php?f=45&t=317295&hilit=%D0%B4%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8
че официалния вносител ще ти отреже главата.
Като гледам сте и от един град.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Нед 10 юни 2012 8:49

juve написа:Благодаря за предложението колега :beer . В случая аз изсипах доста кинти в цялата постановка, ще се взема нов дебитомер, не че се циганя толкова, обаче не мога да си обясня процеса на "повредата" .... колата фурия ;) спираш, палиш и хоп - дебитомера заминал... но не дотолкова че "компота" да го обяви за мъртъв.... :bishop

Преди да смениш дебитомера, пробва ли да откачиш буксата на стария да видиш как върви така, ако е от дебитомера трябва да няма никаква разлика, ако е по-зле едва ли ще е пролема в дебитомера.

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Нед 10 юни 2012 12:59

ами пробвах, ама тя толкова лошо креташе, че не бях убеден има ли промяна или е мааалко по лошо... ама сега ще ида да направя един 2 лога и ще видим ... мисля на 1, 10 и 11 канал ... zaщото четоh че на 3 се гледа най вече за ЕГР а аз така или иначе нямам такъв ...
може би и 8 ...уф съвсем се забърках вече... :screwy

относно дебитомера от колегите - аз питах още преди време, цената не изглежда зле, само марката някак си ми изглежда непозната и ме хвърля в размисли.... иначе за ощр 10 - 20 лева върви стандартен pierburg :roll:

Върни се в “Дизелови агрегати”