Здравейте,колеги!От известно време ми изписва тази грешка СиДи-то,ако дай боже все пак тръгне диска,то качеството е ужасно.Сякаш съм пуснал много стара и надрана грамофонна плоча...
Ако някой има идея какво означава тази грешка,моля да сподели.

Pioneer error 14
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Re: Pioneer error 14
google казва,че може би става въпрос за грешка в сензора,или т.нар.четец на дисковото устройство. Най-вероятно е замърсен или дефектирал
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Добре е да споменеш и тоният модел на цд-то! 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
DEH-2330R,окото го чистих-ефект нулев.И аз проверих гугъла но ми се стори,че проблем с оптиката е грешка 11?
- Iezekil
Записах си нов диск,първата песен добре,втората се смени звука а на третата error 14
Добрата новина е,че вече ми вади и error 12.Доколкото ми схваща мозъка-има някакъв проблем СД-то и плаче за ново...
Добрата новина е,че вече ми вади и error 12.Доколкото ми схваща мозъка-има някакъв проблем СД-то и плаче за ново...
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Пробва ли с оригинален диск?
Според мен причината е лош диск/запис/записвачка...
Според мен причината е лош диск/запис/записвачка...
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
И запис на възможно най-ниската скорост на записвачката! 

- Iezekil
Дано сте прави,ама не тая надежди.По тая таблица горе и двете грешки са ел.проблеми....А и 10 години му правя записи на тази записвачка,изведнъж да реши че всички дискове са му проблемни??Утре ще пробвам с оригинален диск,но това не е решение,пък и те са ми старички...
- Iezekil
Развитието по темата е грешка 12 с оригинален диск.Всичко е ясно вече,сменя се устройството...По интересното е,че на хладно си работи няколко песни,но на жега или като загрее спира и вади тая грешка.Има нещо по електрониката,може и кондензатор да е щом е свързано с температурата,а?
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Колега аз го имах същият проблем, но с ЦД Sony и се оказа че оптиката се е преебала и ми искаха 100лв за нова - моята реакция беше
След това човека ми предложи да му дам моето ЦД и да си купя ново(ест. от него), като той ми направи 100лв. отстъпка и така се здобих с чистак бърсак ЦД за 120лв което струваше 240лв (по спомен не съм много сигурен дали беще точно толкова цената). Мисълта ми е че си плаче за ново ЦД дори и да му намерят дефекта няма да си струва да го оставяш на поправка, защото никой няма да ти даде гаранция за това колко ще работи. По добре купувай ново ЦД и да ти се решат проблемите.

- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
ако имаш сигурен човек дето разбира от електроника му го дай да го види,може дето казваш да е някое кондензаторче,спойка, и ремонта няма да е повече от 10-на лв. Поне да си каже мнението и ако не те устройва земай ново
- Iezekil
Значи дойде викате момента да се огледам за единственото СД дето ме кефи визуално...pioneer deh 4300ub,ако има някой да продава такова да свирка.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Може да мине и само с почистване, и смазване. Ако не стане се отваря, чете се модела на оптичната глава и се купува нова от ebay за половината от цената на ремонта.
- Iezekil
не си струва за моя модел,продава се ввъв форума за 60 лв. което е много наистина за модел,не четящ мп3.От и-бей с пътя едва ли ще дойде по-евтина,ако въобще я има тази оптика.Даже и ад дойде,някой пак трябва да вземе пари за да я монтира...
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”