Здравейте на всички, ако някой може да ми каже цената на части и на инсталиране на климатика за passat b3 1992. 1.9TD AAZ при вас в България и за ръчeн и автоматичeн?
@h2o Знам, че не е лесно, но исках да знам цената на монтаж при вас в Бг, но виждам, че е приблизително също.
Цената на пасат б3 1.9тд е 1000 - 2500 евра в зависимост от колко е запазен....
при нас цената за фул инсталиране на климатика сас цифров дисплей за пасат б3 1.9тд 400e за автоматичeн (за ръчeн 200-250)
за бензинови двигатели е още по-малко...... Пълнене на климатика се плаща допълнително 30-50e.
тук са евтини vr6 i G60 двигатели и цяли кола поради скъпa регистрация, за vr6 i G60 570-900е. При нас гледват мощността на двигателя, аз имам 55kw, плащам 230e всичко, на следващата година, се дължи на намаляване на 160e за колата по-стари от 20 години.
Сложиш ли климатик на AAZ забравяш за нормален празен ход. Поради липсата на комп при включване на климатика се вдигат оборотите с един клапан, който се слага на помпата. Тоя клапан е като НЛО, всички сме чували за него но само 1-2 са го виждали.
По-добре намери двигател AFN или 1Z оборудван с клима и даже може да ти излезе по-евтино.
Не се занимавай с това - обречена кауза! Т.е. възможно е, но е неоправдано скъпо Досега не съм виждал чвоек, който безпроблемно да е сложил климатик на AAZ. А и два поста над мен колегата radi_nrj го е потвърдил от личен опит.
Едно време четях много за тази интервенция, защото се бях амбицирал да слагам дискови на AAZ-ката отзад и климатик, ама бързо се отказах (от второто особено)
@radi_nrj тук не е евтинo да замени двигател и канцеларска работа се усложнява
малко офтопик.... @velinsl @h2o да акцизни сборове и мита са скъпи. Колкото повече киловата така ще да плати, a автомобил, който не е регистриран е много по-евтино