Как да сваля до минимум разхода на пасат Б3 1,8 моно RP, 89
- monkataaaaaa
- Автомобил:
- Двигател:
Как да сваля до минимум разхода на пасат Б3 1,8 моно RP, 89
Здравейте знам че е глупав малко въпроса но какви съвети бихте ми дали за да сваля до минимум разхода на пасат Б3 1,8 моно RP,1989г. 90 коня.
- BasS_m_BasS
- Автомобил: Golf mk3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Как да сваля до минимум разхода на пасата !!?
То всеки това се чуди 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Като сведеш до минимум изминатите километри! 

- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Не мога да асимилирам въпроса.А иначе,ако искаш да не харчи изобще не го карай. 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
е,аз го асимилирах.Та отговора е плавно ускоряване,каране на 1500-2000 ооборота макс,зареждане на по-скъпо гориво/А98-100/.
- miro_hack
- Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
- Двигател: Cffb
Изправна горивна, запалителна система,чисти филтри,зареждане със високооктанови горива,оптимално бавно шофиране,fuel saver гуми..... И като разбереш на къде отиват нещата,МЕТАН! 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
е,тоз двигател извън града гори 6 до 7 на 100 бензин.Не знам точно какъв е проблема на човека и какъв му е разхода за да помогнем,но щом мисли че е от карането....
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
При така зададен въпрос бих затрил директно тая тема... Не виждам смисъла й в този й вид без сухи числа, посочени от автора 

- sp_konsulov
- Автомобил:
- Двигател:
Продават едни магнити които се слагат около бензинопровода - те реално не вършат работа.
Но човек се вторачва в разхода и му се струва че има 20% надолу
Но човек се вторачва в разхода и му се струва че има 20% надолу

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Плавно ускоряване, леко натискане на педала на газта и поддържане на ниски и средни обороти, като ниските обороти не означават нисък разход - на 1500 оборота като си натиснал педала до долу, за да поддържаш скоростта ... гони нисък разход
..., настройване стила на шофиране така, че да се ползват съвсем малко спирачките (както някой тук беше казал - спирачките изразходват най-много гориво), защото спирачките преобразуват енергията от горивото от движение в прах и топлина, което се опитваме да избегнем. При наклон да се кара на скорост - щадят се спирачките и разходът при над 1900 - 2000 оборота е нулев. Може би има и други съвети и техники, които не се сещам или не знам! 

Както за казали колегите, поне малко числа да имаше посочени, и какво разбира колегата под минимум, има теми за разхода, може да се направи съпоставка и чак тогава евентуално да се търси причината ако има повишен разход!
Ма тия гаражните съвети, не знам, на мен пък все ми втълпяват да не ускорявам бавно, а напротив, колкото по бързо се ускорява до 4 - 5 предавка, толкова по добре било! Кое е вярно, и аз не знам!
Да не говорим пък колко псувни ще отнесеш ако се моташ в някой натоварен трафик за да спестиш 100 грама бензин!
Ма тия гаражните съвети, не знам, на мен пък все ми втълпяват да не ускорявам бавно, а напротив, колкото по бързо се ускорява до 4 - 5 предавка, толкова по добре било! Кое е вярно, и аз не знам!
Да не говорим пък колко псувни ще отнесеш ако се моташ в някой натоварен трафик за да спестиш 100 грама бензин!
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
с ВОДОРОДНА КЛЕТКА
- BasS_m_BasS
- Автомобил: Golf mk3 GTI
- Двигател: 2E
Задкормилното устройство в икономичен режим 

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
ivo_555 написа:Както за казали колегите, поне малко числа да имаше посочени, и какво разбира колегата под минимум, има теми за разхода, може да се направи съпоставка и чак тогава евентуално да се търси причината ако има повишен разход!
Те псувните се ядат така или иначе, с причина и без!

ivo_555 - идеята е точно посредата - да се ускорява плавно с леко натискане на газта и достигане на оптималната скорост, съобразена със светофари, настилка и какво ли не още.

В крайна сметка усилията и опасностите от неадекватно бавното и мудно шофиране са по-големи от спестеното гориво, а да не говорим и за загубено време, което е безценно!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Олекотяване:
--------------
- като започнем от дребните работи като да махнем веригите за сняг от багажника и стигнем до оголване на купето до ламарината, махане на седалките и т.н. До къде е разумно да се стигне в посока олекотяване, всеки човек има различно виждане за това, що е то разумно. За едни е така, за други малко по-така.
Намаляване на триенето:
-------------------------
- контакт на автомобила с асфалта са гумите - Пренапомпване и избор на по-тесни гуми.
- някакви аеродинамични усъвършенствания по купето, за намаляване на съпротивлението от въздуха при движение.
Увеличаване на КПД-то:
------------------------
- водороден генератор
- качествен бензин
- не включване на дневни светлини, с които да "спасяваш" човешки животи.
Също промяната в предавателните числа на скоростната кутия би променила разхода. Дали надолу или нагоре - от много фактори зависи. Предполагам, че нямаш климатик, но включването му вдига разхода. Другия климатик (мексиканския) и той вдига разхода за съжаление, въпреки че на пръв поглед на човек му се струва че е безплатен.
Отворените прозорци, извънградско вдигат разхода. Другите работи са споменати - плавно шофиране, спускане на скорост. За друго не се сещам.
--------------
- като започнем от дребните работи като да махнем веригите за сняг от багажника и стигнем до оголване на купето до ламарината, махане на седалките и т.н. До къде е разумно да се стигне в посока олекотяване, всеки човек има различно виждане за това, що е то разумно. За едни е така, за други малко по-така.

Намаляване на триенето:
-------------------------
- контакт на автомобила с асфалта са гумите - Пренапомпване и избор на по-тесни гуми.
- някакви аеродинамични усъвършенствания по купето, за намаляване на съпротивлението от въздуха при движение.
Увеличаване на КПД-то:
------------------------
- водороден генератор
- качествен бензин
- не включване на дневни светлини, с които да "спасяваш" човешки животи.
Също промяната в предавателните числа на скоростната кутия би променила разхода. Дали надолу или нагоре - от много фактори зависи. Предполагам, че нямаш климатик, но включването му вдига разхода. Другия климатик (мексиканския) и той вдига разхода за съжаление, въпреки че на пръв поглед на човек му се струва че е безплатен.