Бавно ускорение на Голф 3 АБФ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GTI 16V ABF
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 2.8 VR6 - AAA

Re: Бавно ускорение на Голф 3 АБФ

Мнениеот GTI 16V ABF » Нед 10 юни 2012 19:32

Колегд така като гледам клипа спорет мен си върви прилично за стороков АБФ :да:
Най-вероятно още не си му увикнал както си трябва и за това другите ги дърпаш със толкува,заткурмилното устройство е от голямо значение :beer

Потребителски аватар
vw golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw golf » Нед 10 юни 2012 19:33

alex_7656 написа:Незнам дали е ок или не, но поддържам мнението ти.Аз също имах юби 20, и на мен не ми харесваше ускорението,за да се режеше сериозно все трябваше да я държа в червеното, а определено на мен това специално не ми харесва.Една позната има браво 1,6/103кс, и като го ръчках преди време кой знае каква разлика няма за 50кс по слаба кола.Сега за момента карам е39 520, и смея да твърдя за тази тежка кола че върви горе долу по същия начин.А разиката им е 500кг.
Но въпреки това бих си взел пак юби 20.Опитай да пипнеш скоростите.Имаше колега във форума, който се занимава с това.Не съм сигорен ама май от Елхово беше.
Успех

Дам и аз си мислех че трябва повече да върви точно защото разликата не е малка 50к.с.но на доста места четох че старите АБФ вървели повече от юби 20.

Потребителски аватар
vw golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw golf » Пон 11 юни 2012 18:39

Днес бях пак на диагностика само че при друг!Даде грешка дачик налягане на смукателен колектор.Напрежението на ламбда сондата е от 0,6 волта и пада до 0,2 това нормално ли е!

Потребителски аватар
Iago
Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
Двигател: B8444S

Мнениеот Iago » Пон 11 юни 2012 21:51

Е колега.. диагностика не го ли пита? Кога най-накрая ще стане ясно.. че четене на грешки с ВагКом и диагностика са мнооого различни понятия.

Ако е само да ти прочете колата.. по-добре да беше дал 30 лева за кабел и инсталационен диск и ще си я четеш когато пожелаеш.

Тоя мап дето го записва.. може да е спукан някъде шлауха към компа.. може да е стара грешка.... трябваше да се провери маркуча, да се изтрие грешката да се покара малко колата.. да се прочете пак и те така..

Ламбдата и да е заминала няма да влияе при каране на всичката газ.. А за напрежението и за съжаление не знам..

Аз не съм диагностик, занимавам се на някакво основно ниво с такива софтуери.. ама не бих се наел да си вадя хляба бачкайки това частно. И все пак ако по някаква линия беше дошъл при мен щях това да направя.. така като гледам момчето дето ти е взело пари за диагностика и това го в мързяло.. death

Потребителски аватар
vw golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw golf » Пон 11 юни 2012 22:00

Iago написа:Е колега.. диагностика не го ли пита? Кога най-накрая ще стане ясно.. че четене на грешки с ВагКом и диагностика са мнооого различни понятия.

Ако е само да ти прочете колата.. по-добре да беше дал 30 лева за кабел и инсталационен диск и ще си я четеш когато пожелаеш.

Тоя мап дето го записва.. може да е спукан някъде шлауха към компа.. може да е стара грешка.... трябваше да се провери маркуча, да се изтрие грешката да се покара малко колата.. да се прочете пак и те така..

Ламбдата и да е заминала няма да влияе при каране на всичката газ.. А за напрежението и за съжаление не знам..

Аз не съм диагностик, занимавам се на някакво основно ниво с такива софтуери.. ама не бих се наел да си вадя хляба бачкайки това частно. И все пак ако по някаква линия беше дошъл при мен щях това да направя.. така като гледам момчето дето ти е взело пари за диагностика и това го в мързяло.. death
Момчето не ми е взело никакви пари,грешката я даде,изтрия после покарах колата,след това нямаше никакви грешки но ще го видя това.А дали е ВагКом или диагностика идея си нямам че от това не разбирам mhihi

Потребителски аватар
Iago
Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
Двигател: B8444S

Мнениеот Iago » Пон 11 юни 2012 22:17

Е.. ако момчето се е постарало да разгледа колата.. нещата стоят по друг начин. Ама си мисля че няма какво повече да се каже по въпроса.. в смисъл че явно той е видял това/онова.. и едва ли някой тук от разстояние ще ти каже нещо което да не знаеш ти или твоя приятел. :да:

Покарай и отиди пак.. ама мен ми се струва че колата ти е здрава.. и ти го пожелавам :да:

Потребителски аватар
vw golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw golf » Пон 11 юни 2012 22:20

Благодаря но най-вече времето ще покаже :wink: .

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 12 юни 2012 7:12

Малко офф да попитам,къде му е ограничитела на обороти или заводско си няма?

spallding
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spallding » Съб 16 юни 2012 19:17

колега и аз да се намеса в темата,карам го сашия голф 97-а,еми така си е тромав и бавен и определено не варви като за конете си,ако искаш да варви трябеа да даржиш във високи обороти.това е положението и аз като теб преди хоих само по майстори и навсякаде едно и сащо колата е супер.не хварляй пари по майстори ами наливай в резервоара,а и между др.днеска си замервах с ваг-кома дюзите и дават стойности от 2.5 мили сек. а в аутодатата я дават 3.4 така че можи да е някакъв проблем ама колегите ще кажат

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”