Ако има нещо което не правиа както триабва в форума моля правете ми забележка

Та значи проблемите са следните:
Колата е Passat 1.9 TDI, 10.1994. С компютър е,електронна помпа. Незнам как се води Б3 или Б4 ли там четох по форума, но не намерих никой с моя проблем.
1. Проблем номер едно.
- Фаровете ходих да ми ги регулират на Симеоновско шосе в този център FULDA . Човека сложи чудесията отпред и реши да почне да регулира, и в последствие ми каза че било развалено (червяк ли ....) незнам точно какво за реглажа. Но това и на двата фара. Значи фаровете са на две части. Едната част е късите, а другата са дългите. За всяко си има за регулиране такава врътка.
- има и едно треперене на левия фар на ниски обороти когато трепери повече купето.
** Та как мога да си реша проблема. Този ли чиляк не разбира или нещо неее наред в цялата система. Като Цяло ми се струват слабички крушките. Жълтее светлината. Четох в една тема за релета и чудесии. Че са по-тънки проводниците. Но все пак храня надежда че немеца е помислил по въпроса.

2. Проблем номер две:
- Преди месец колата го имаше следното нещо: Както си караш и то мисля повевече като позагрее. Почва да трака ниакакво реле и оборотомера удря към 0 и връща на 1000 и после пак и так но него прави винаги. Ходих при господата от Дизел центъра на околоврасното и след диагностики едно друго решиха че била електронната дюза. Един пич там нещо човърка и един месец нямаше проблеми. Тази сабота имах проблем с акомулатора и се наложи да се свали и да се зареди и след това пак почна да се проявява. Не така изразено но все пак.
**Кажете нещо по проблема, как може да се реши ?
- според мене неее проблема в електронната дюза за която ми казаха цена от рода на 1000 лв. Щом се оправи и работи толкова време без ядове.
***Благодаря предварително на отзовалите се !