Здравейте,колеги. Мразя да отварям глупави теми, но тази ще я използвам и за бъдещи въпроси по моя Seat Ibiza 1.4 TDI 2002година. Необходим ми е читав сервиз за диагностика и вашето мнение за тези консумативи,ако имате препоръки за други и дали нещо съм изпуснал.Мерси предварително
-ангр.ремък-dayko 60лв
-обтяжна ролка-Ina 126лв
-паразитна ролка-Ina 44лв
-водна помпа-Meteli 75лв
-маслен филтър-Henks 15лв
-горивен филтър-Champion 25лв/41лв-на друга марка, но не разбрах коя
-филтър купе-23лв
въздушен филтър-карбанов 27лв
На тези цени имам 30% на доло, така че ако някое знаете, че не е добър избор казвайте

Съвет за сервиз и консумативи за Seat Ibiza 2002 1.4 TDI
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Съвет за сервиз и консумативи за Seat Ibiza 2002 1.4 TDI
red.devilll написа:http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=11

- nikolov_ms
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
На мен само ремъка не ми харесва,защото е Dayko пробвай с нещо друго(лично мнение),иначе цените са добри:)
Успех
Успех

nikolov_ms написа:На мен само ремъка не ми харесва,защото е Dayko пробвай с нещо друго(лично мнение),иначе цените са добри:)
Успех
Коя марка препоръчваш?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
На мен марката на водната помпа, намират се кофти отзиви за тая евро07-ска марка
Сякаш Хепу или Колбеншмит са по-добър вариант, стига разбира се да ги има за твоя двигател. Ако можеш да вземеш ОЕМ пък е най-добре, преди имаше някаква врътка с даване на стара оригинална + доплащане и вземаш "нова" рециклирана оригинална помпа.
За ремък - не че Дайко са лоши, но аз лично бих предпочел Конти или Гейтс.
Маслен филтър - ползвам само Манн или МаЛе (Mahle) и бих предпочел тях пред другите.

Сякаш Хепу или Колбеншмит са по-добър вариант, стига разбира се да ги има за твоя двигател. Ако можеш да вземеш ОЕМ пък е най-добре, преди имаше някаква врътка с даване на стара оригинална + доплащане и вземаш "нова" рециклирана оригинална помпа.
За ремък - не че Дайко са лоши, но аз лично бих предпочел Конти или Гейтс.
Маслен филтър - ползвам само Манн или МаЛе (Mahle) и бих предпочел тях пред другите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
На колко километра е Сеата?
132000като знам на 1000%,че в България не е пипана.
- nikolov_ms
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Конти или Гейтс. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
k.iliev написа:132000като знам на 1000%,че в България не е пипана.
Аз доколкото знам ремъка се сменя на 90 или 120 хиляди. Би трябвало да го пише в оригиналната книжка. Така ,че 132 хиляди е малко наникъде. Не пише ли кога с сменен последния път ремъка? Моята Фабия(2006) е с такъв двигател ,ремъка се сменя на 120 хиляди.
ivand911 написа:k.iliev написа:132000като знам на 1000%,че в България не е пипана.
Аз доколкото знам ремъка се сменя на 90 или 120 хиляди. Би трябвало да го пише в оригиналната книжка. Така ,че 132 хиляди е малко наникъде. Не пише ли кога с сменен последния път ремъка? Моята Фабия(2006) е с такъв двигател ,ремъка се сменя на 120 хиляди.
Fabia-та е с верига. Ти сигурно за нея говориш,защото и аз знам, че е на 90000км. а аз ти говоря за Ангр. ремък
-
- Автомобил:
- Двигател:
и двете са в ремък колега.Моторите са еднакви-няма как фабията с ангренажна верига , а ибизата с ремък,но на мен лично ми се виждат множко 90 или 120 000км за смянатта им.Бих ти препоръчал на 60 000 км смяна за да ти е мирна главата."Вързан Поп мирно село" 

red.devilll написа:и двете са в ремък колега.Моторите са еднакви-няма как фабията с ангренажна верига , а ибизата с ремък,но на мен лично ми се виждат множко 90 или 120 000км за смянатта им.Бих ти препоръчал на 60 000 км смяна за да ти е мирна главата."Вързан Поп мирно село"
Моята е с ангренажен ремък на 1000%... даже днес накупих всички части 510лв с отстъпка от 22%...
Сега и работа още 110лв.
Днес и минах на тест в Хеед91 и колата не дава грешки, но имам да правя предни дискове, биалетки и тампони на стабилизиращи щанка, накладки, но ми казаха, че до зимата нямам проблем да карам с тях... другата седмица и тях ще взема, за да знам, че всичко по тази кола е наред и ще мога да си я карам още дълго време.
Днес смених всички консумативи(Ангр.ремък и всички ролки,водна помпа,външен ремък и обтегач, всички филтри и масло и червен антифриз).Цялото това удоволствие ми струваше 620лв с работата-510лв с отстъпка между 22% и 30% на частите и ми останаха биалетки и задни тампони, които мисля другата седмица да се сменят.
Имам питане. Има едно тропане, което идва от багажника, което ми наподобява все едно кората ми се удря в кората на багажника. Вадих кората, изкарах резервни гуми и всичко от там, но това тропане го няма, а вече втори месец от както съм я взел и ми скъсва нервите. Някой да е имал същия проблем и да ме посъветва.
Върни се в “Дизелови агрегати”