Направи си сам: Отваряне на багажника с копче.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Направи си сам: Отваряне на багажника с копче.

Мнениеот Bai Sando » Вто 12 юни 2012 22:20

На стария ми алармата беше китайска от 35 лв....та имаше отделен бутон за багжника.Без значения откл/закл. трябваше да се задържи бутона за около 4-5 сек и едва тогава се отваряше багажника. :wink: Естествено алармата спираше за около 30 сек с цел да си натовариш там каквото имаш в багажника и да не се задейства излишно :да:

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Вто 12 юни 2012 22:41

Bai Sando написа:На стария ми алармата беше китайска от 35 лв....та имаше отделен бутон за багжника.Без значения откл/закл. трябваше да се задържи бутона за около 4-5 сек и едва тогава се отваряше багажника. :wink: Естествено алармата спираше за около 30 сек с цел да си натовариш там каквото имаш в багажника и да не се задейства излишно :да:

Тва е готино, тоест не трябва да отключваш колата?
Мен тепърва ми предстой да вържа машинката към алармата, за момента отварянето ми е с един висящ бутон до врата, с който прекъсвам + и съм го взел тоя плюс от някакъв бушон но не помня кой точно мисля че за плафоните който е :)
Та мисля за отварянето от дистанционното да процедирам по следния начин, едно реле вързано на свободния канал на алармата, и да ми пуска тоя плюс до машинката

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 12 юни 2012 23:20

А някой досега да е успявам да си направи от 2 дръжки(над номера на Г2) една?Разбрах,че тази пластмаса не се лепи грам ?Искам да си махна копчето като цяло.

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Сря 13 юни 2012 1:26

С какво се опитваш да я залепиш?

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 13 юни 2012 8:21

ZeroCool написа:С какво се опитваш да я залепиш?

Проблема е ,че не съм опитвал.Мислех с мрежа,кит и така...но бояджия ме разубеди... :)

Svetoslav@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetoslav@ » Сря 13 юни 2012 16:27

Добре де,тая по-яка пружина не пречи ли на машинката и сигурно я тормози?Мисля да се захвана пък ще му мисля в процес на работа.

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Сря 13 юни 2012 17:14

Не и пречи.Вземи си от по мощните мисля 7 кг. им даваха :да:

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Сря 13 юни 2012 22:06

mupk0 написа:
ZeroCool написа:С какво се опитваш да я залепиш?

Проблема е ,че не съм опитвал.Мислех с мрежа,кит и така...но бояджия ме разубеди... :)

С поялника и мрежа или тел или квато и да е арматура!

Потребителски аватар
katila88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katila88 » Пет 07 ное 2014 21:16

Здравейте колеги имам сления въпрос.Машинка от Audi B4 която е със вакум ще станели за третата врата или трябва да тарся машинка без вакум,

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Пет 07 ное 2014 23:38

Трябва ти ел.машинка :th_up

CrazyTo96
Автомобил: bmw
Двигател: 1990
Контакти:

Мнениеот CrazyTo96 » Пет 28 авг 2015 12:29

Със извинение че up-вам тема на някъде почти година от последния пост.. Мисля и аз да правя тази операция с централното, поради идващата зима и замръзването на бутона в "отворено" положение на моята кола - Peugeot 306 (и с мазане на бутона не се връща като замръзне..) Та четох тая тема незнам колко пъти, търсих, гледах схеми, какво ли още не, и вече се обърках тотално. След като хванем машинката за вратата, нагласим я, идва ред на токовете. Като натиснем бутона за отваряне, дава 12 волта на машинката и я мести в дадено положение. След като пуснем бутона машинката връща ли се в обратно положение, или трябва да се прави схема със реле за нейното връщане? Ако се прави схема, може ли да ми дадете предложение за компоненти и местоположението им, защото 2/3 от снимките в темата са изчезнали.. Не съм със 2 леви ръце, имам някакви умения за запояване, чаткам малко електроника, ама това връщане на машинката ми е много чудно как ще е.. :banghead Благодаря ви! :)

Edit: Оправих се.. Купих си машинка за централно с 2 кабела, бутон, кабел и бушон. На машинката излизат 2 кабела: зелен и син. Зеления го вързах на маса, а синия за плюс. Взимам 12 волта от бушониерата, минавам през 10А бушон, през бутона и тогава стига до машинката за централно. При натискане на бутона се активира машинката и се измества напред (при мен така трябваше, иначе ако се сменят + и - ще дърпа). При пускането на бутона машинката се връща в предходното състояние. Нямам снимки, но схемата е супер лесна за реализация при положение че машинката се връща сама. Надявам се да съм помогнал. :)

Върни се в “Направи си сам!”