Засилване на Голф 2 ТД,вече ККК24

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
shanadjiqta
Автомобил: Audi 80 B4
Двигател: 1994 1z

Re: Засилване на Голф 2 ТД

Мнениеот shanadjiqta » Вто 12 юни 2012 23:35

stefan4o написа:Тоше, не зная тия Нм, които ги цитираш мерил ли си ги на стенд?

През зимата:

Изображение

Изображение

Изображение

И тва беше на бедна смес,пушеше само в ниските.А Боби(daywalker) беше с една идея по-бърз от мен заради по-добрата турбина -К14.Така че не се подлъгвайте по първоначалната ниска мощност на колата му-тя отдавна не е такава :wink:

Боби качи го най-накрая и ти на едно Дино да видим какво ще изкара,какви са смесите и къде трябва да се работи още :deal

Потребителски аватар
daywalker
Автомобил: VW Passat
Двигател: DS

Мнениеот daywalker » Сря 13 юни 2012 7:44

Мерси,Тошка :) Диното е показателно ,няма спор.За мен обаче не е толкова важно,защото предпочитам да знам на практика с какви коли върви.Никъде не съм казал ,че съм по-бърз от 130/150 коня ПД.Незнайно защо обаче доста хора повтарят да не се надъхвам,да не се надявам,все едно всеки пост ми е "аз съм най-бързия голф"...Нека да се намери една ПД да падна и тогава да си говорим.
Не ми е проблем да пусна клип в ,който губя от 130ка-само да се намери някой.Яки машини са,така е.Ако някой разполага с ПД -да каже.
:beer

Потребителски аватар
taku_s3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот taku_s3 » Сря 13 юни 2012 18:42

Мале,много се запалихте с моя коментар...
Нито са подмятания,нито заяждане :beer
А за "завист" кво да кажа....на 1,6тд 60 коня да завиждам facepalm
Попитах,понеже гледам че колега скача на ТТ което не мисля че е по-слабо от ПД 131 или 150 :?:
Иначе евала за ентусиазма,независимо колата каква е или колко е мощна,важното е човек да има желание и да си я прави с любов :да:
Все пак ако реши колегата имам под ръка Ауди А3 131 коня и Голф 4 150 коня.Може да заповяда Четвъртък на ОМВ Горубляне :да:

Айде поздрави,и не взимайте нещата толквоа навътре.Все пак това е форум в който да обсъждаме нешата

Потребителски аватар
daywalker

Мнениеот daywalker » Сря 13 юни 2012 20:19

taku_s3 написа:Мале,много се запалихте с моя коментар...
Нито са подмятания,нито заяждане :beer
А за "завист" кво да кажа....на 1,6тд 60 коня да завиждам facepalm
Попитах,понеже гледам че колега скача на ТТ което не мисля че е по-слабо от ПД 131 или 150 :?:
Иначе евала за ентусиазма,независимо колата каква е или колко е мощна,важното е човек да има желание и да си я прави с любов :да:
Все пак ако реши колегата имам под ръка Ауди А3 131 коня и Голф 4 150 коня.Може да заповяда Четвъртък на ОМВ Горубляне :да:

Айде поздрави,и не взимайте нещата толквоа навътре.Все пак това е форум в който да обсъждаме нешата

:beer благодаря за предложението,на лично ще уточним!

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Сря 13 юни 2012 21:46

mupk0 написа:Колега просто е смешно..и аз засилих моят асматик с железа и прочие,но е глупаво как кола 60коня(или 72 в моят случей) ще стане да кажем близка до тази с която се пускаш..тоест сега да ти е над 110кс колата.Знам какво е и аз се надъхвам доста,но няма смисъл да си мечтаем излишно.Да скачам на коли по 90кс или 110кс,но нищо повече.Къде са 60кс,къде 130/150.Твоят мотор спира да ускорява сигурно на 180 максимум,а другите си продължават и спора пак приключва.Дали ще е на късо или на дълго големият мотор ще си те бие....Засечи си за колко време правиш 0-100 и ще ти кажа дали има смисъл да се пускаш с нещо над 110кс читаво :D Защото при нас нямаш ли хубав старт 99% губиш

За ускорението ти отговарям аз...около 8сек,в зависимост от качеството на стартиране.И друго,гледам тука тия 60коня не ви излизат от устата,не разбрахте ли че голфи е повече.Има победа над перфектен АХФ в двойково купе,което поне за мен е неоспорим факт за качествено повишаване на коне.Относно торк,то той е гарантирано повече от на опонента,независимо от предкамерните си недостатъци.
Към Стефанчо:Не се залъгвай че тези 300нм решават играта,има и други аспекти,на които да се обърне внимание,а най-важният е кога е пика на въртящия момент и кога се срива кривата,при какви обороти се развива максимална мощност,скоростна кутия,кила и т.н.1В мотора е 60коня при 0.5 бара и супер бедна смес,110нм при 2400рпм,а я ми кажи какво се получава при максимално отворен дебит на сток помпата и около 1.4-1.6 бара налягане?

Потребителски аватар
judasss
Автомобил: neshto nezakonno
Двигател: 2.9 VR6
Контакти:

Мнениеот judasss » Чет 14 юни 2012 11:46

Че ти до 100 с тия 8 секунди ще гръмнеш и АБФ 8)

Потребителски аватар
maniaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maniaka » Чет 14 юни 2012 19:19

judasss написа:Че ти до 100 с тия 8 секунди ще гръмнеш и АБФ 8)

Незнам какво ще гръмне ама е глупаво хора дето даже не са я и виждали тая кола да говорят постоянно за това колко не върви.Мене ме бие прилично,на фона на разликите в моторите.А аз бия с малко перфектна 3ка с ADY мотор.Така че може и да се опъне и на някой абф според мен :)
Ама това са си мой разсъждения насън :063:

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пет 15 юни 2012 7:55

maniaka написа:
judasss написа:Че ти до 100 с тия 8 секунди ще гръмнеш и АБФ 8)

Незнам какво ще гръмне ама е глупаво хора дето даже не са я и виждали тая кола да говорят постоянно за това колко не върви.Мене ме бие прилично,на фона на разликите в моторите.А аз бия с малко перфектна 3ка с ADY мотор.Така че може и да се опъне и на някой абф според мен :)
Ама това са си мой разсъждения насън :063:

Ето такива неща обичам да чета във форума,обективни и ясни...без разни измислени оправдания и горчиви сълзи :Mr Green Fun .Повечето на твое място,колега,биха започнали с едни оправдания,че колата точно тогава не вървяла както трябва,горивото било шит,гумите били меки и т.н. дъра дъра.Затова ти правя евала :bowdown
Аз също бих се зарадвал да видя едно сравнение с една сток АБФ легенда,а съм сигурен че Боби не би отказал...

Потребителски аватар
daywalker

Мнениеот daywalker » Пет 15 юни 2012 9:50

а съм сигурен че Боби не би отказал...

добре познаваш Бобката :) Винаги готов :beer

Потребителски аватар
daywalker

Мнениеот daywalker » Съб 23 юни 2012 15:03

Ето малко снимков материал от днешното Дино в ХЕЕД: 86 к.с. 182 Нм :)
Прикачени файлове
IMG_4547.JPG
IMG_4541.JPG

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 23 юни 2012 15:08

Доста е далеч от цифрите, за които говорехме и се предполагаше... Но, въпреки това поздравления за:
1. Положения труд - изхождайки от 60те коня на двигател (нов при това) =>86 на колела (за стар автомобил) си е доста сериозно постижение.
2. Честта да си кажеш нещата така, както са 1:1

Последна промяна от stefan4o на Съб 23 юни 2012 15:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
daywalker

Мнениеот daywalker » Съб 23 юни 2012 15:10

stefan4o написа:Доста е далеч от цифрите, за които говорехме и се предполагаше... Но, въпреки това поздравления за:
1. Положения труд - изхождайки от 60те коня на двигател =>86 на колела си е доста сериозно постижение
2. Честта да си кажеш нещата така, както са 1:1

Благодаря! Разбира се,скоро ще се премеря пак с нещо.Стефанчо,никога не съм крил нещо по колата,и за напред няма-такова е диното :)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 23 юни 2012 15:15

Не че криеш, ами не увърташ и не се оправдаваш. Това имах предвид като казах 1:1. Още трябва да се потрудите с Емо, ако има мегдан - живот и здраве другият дино-тест да е с още по-впечатляващи цифри 8)

shanadjiqta
Автомобил: Audi 80 B4
Двигател: 1994 1z

Мнениеот shanadjiqta » Съб 23 юни 2012 18:13

хм,нютоните са малко а гледам е на по-богати смеси от моята като я мерих :roll: на графиката трябваше да има и стойности на колко бара ти е турбото

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Съб 23 юни 2012 23:24

Конете са в пика си около средата на оборотите.Ако е направена както трябва максималните коне трябва да са при около 5000rpm.Или турбината е малка или ограничителят на горивото не е махнат.

Върни се в “Силов тунинг”