Пак проблем с ел стъкла-Голф 3-Решено

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Пак проблем с ел стъкла-Голф 3-Решено

Мнениеот stefarata » Вто 12 юни 2012 9:48

Преди време си ремонтирах предно дясно стъкло заради скъсано жило. Днес заден десен прозорец се свали и не иска да се вдигне. Свалих кората и жилото е здраво.Моторчето си работи,но водача(който отзад бил само един) се движи свободно на ръка. Предполагам има някакви застопоряващи щипки дето задържат и са се счупили или ....сега съм го подпрял с колче защото искам да се уверя че няма вариант за ремонт без да вадя целия механизъм

Последна промяна от stefarata на Сря 13 юни 2012 14:29, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
tot_1425
Автомобил: GOLF 3
Двигател: ABD 1994

Re: Пак проблем с ел стъкла-Голф 3

Мнениеот tot_1425 » Вто 12 юни 2012 17:22

Във тялото на водача има гнездо, в което влиза пъпката на жилото и се задържа от едни тънки зъбчета.С годините пластмасата старее,тези зъбчета се чупят и жилото тръгва свободно нагоре-надолу,а водача стои на място.Аз си реших проблема с "българска" скоба-медна тел около 1 мм стегната накръст около тази пъпка.Като огледаш водача ще видиш откъде да я прекараш.По здраво е от ново. Прочети и тази тема-вътре има снимки на проблемното място:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=94624&start=15Успех!

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Re: Пак проблем с ел стъкла-Голф 3

Мнениеот vucata » Вто 12 юни 2012 17:36

Да използвам темата на колегата. При мен задните стъкла не работят. Машинки има, жилата са здрави на пръв поглед, но при натискане на бутона да се вдигне или свали стъклото, машинката помръдва леко и спира...чудя се дали имат някъде реле и то се ебава...бушоните ги гледах всичките до един- здрави са.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Re: Пак проблем с ел стъкла-Голф 3-Решено

Мнениеот stefarata » Сря 13 юни 2012 14:23

tot_1425 написа:Във тялото на водача има гнездо, в което влиза пъпката на жилото и се задържа от едни тънки зъбчета.С годините пластмасата старее,тези зъбчета се чупят и жилото тръгва свободно нагоре-надолу,а водача стои на място.Аз си реших проблема с "българска" скоба-медна тел около 1 мм стегната накръст около тази пъпка.Като огледаш водача ще видиш откъде да я прекараш.По здраво е от ново. Прочети и тази тема-вътре има снимки на проблемното място:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=94624&start=15Успех!

точно това беше проблема. С клещите стесних зъбчетата и направих номера с телта и сега е пушка :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”