1.6 TD
1.6 TD
Звравейте. Аз съм нов и не разбирам много, много(се пак си имам бегла представа) от двигатели. Не знам дали тук му е мястото, но ми се стори най- удачно. Та да минем по сещество: имам въпрос за този двигател, как да контролирам boost-a на турбото му (то е стоковото) целта ми е да го надуя. Вече си има хубав интеркулер и освен надуването как да разбера колко нафта му е нужна на по-високото налягане. Двигатела е от Passat 1992. Мерси предварително на всичко отзовали се! 

- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
Re: 1.6 TD
усещам,че темата ще е доста интересна и полезна.
Успех колега.
Успех колега.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Като за начало можеш да си купиш бууст метър ( http://racing-mania.com/browse/category/id/6/ ) , монтираш го и навиваш турбото на 1-1,1бар това е безопасния максимум.А при горивото работата е на изпробване,ако имаш обортомер пуснкаи гориво докато оборотите на празния ход се вдигнат с 100-150.
Ако помпата ти е с боост пин можеш по добре да регулираш горивото,колата хем няма да промени толкова разхода като я караш с ниски обороти ,хем като я ритнеш ще върви.
Ако помпата ти е с боост пин можеш по добре да регулираш горивото,колата хем няма да промени толкова разхода като я караш с ниски обороти ,хем като я ритнеш ще върви.
- svetliosabev
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: 1Z 1995
А на къде трябва да се завърти пина за увеличаване на порцията гориво? 

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Надясно и после стягаш контрагайката.
Върни се в “Дизелови агрегати”