Ако наистина матриците на Хитачи са Самсунг, това е супер.
Понеже Самсунг в България е 99% с матрица AU, а не Самсунг.
И между другото... матрицата е половината от историята... "софта" и изобщо управлението са не по-маловажни...
Гледане на живо се иска, защото голяма част от тия оценки са субективни!
Като например моето предубеждение към LG...
Търся TV LCD 40-42
Re: Търся TV LCD 40-42
Много си прав в изказването си.Матриците и техните характеристики са кажи-речи 4 5 вида - от тук нататък, всичко е в хората, които пишат софта за тях.
П.С.В частта за LG - не е твое предубеждение
П.С.В частта за LG - не е твое предубеждение

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Както писах и в тази тема лично се убедих каква голяма разлика има в управлението на матриците.
Дори в последствие във форума на сетком прочетох, че двата телевизора, които гледах един до друг са били с абсолютно същата матрица (TOSHIBA 40XV733G и SAMSUNG LE-40C530 - и двата с матрица LTA400HF11 на Samsung (S-LCD)).
Там на място разликата беше огромна и се виждаше дори от неспециалист като мен...
Дори в последствие във форума на сетком прочетох, че двата телевизора, които гледах един до друг са били с абсолютно същата матрица (TOSHIBA 40XV733G и SAMSUNG LE-40C530 - и двата с матрица LTA400HF11 на Samsung (S-LCD)).
Там на място разликата беше огромна и се виждаше дори от неспециалист като мен...
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Всичко опира до финанси предполагам. Аз лично предпочетох да взема нещо на изплащане, но да е по-качествено. Доверих се на колега от клуба и взех SHARP LC-40LE830E AQUOS Quattron Led 3D. Най-важните за мен неща - произведен в Япония, уникална матрица с допълнителен жълт цвят, FullHD, всички цифрови тунери, контраст 8 000 000:1, време за реакция 4 ms, 200 Hz. Има дори повече от това, което аз бих ползвал - 3D, DLNA, USB плеър, Wifi ...
Още не мога да му се нарадвам - с дигиталната ТВ на Нет1 и HD каналите картината за мен е уникално добра.
Още не мога да му се нарадвам - с дигиталната ТВ на Нет1 и HD каналите картината за мен е уникално добра.
Това се опитваме да обясним с още няколко "писачи" тук.Не е изгодно да си вземеш "на далавера" тушиба-туне, защото не получаваш нищо повече освен инчове.SHARP 50' (в домашна обстановка) го гледам, но не мога да разбера къде му е жълтото,
но това не означава, че технологията е лоша.Картината наистина е доста наситена с цвят и може би това си е лично мое субективно мнение.Всичко друго, което си изброил е истина и си заслужава всеки лев, който си вложил в него.

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
pensiq написа: но не мога да разбера къде му е жълтото,![]()
Взимаш фотоапарат със супер макро и ще разбереш.
Ето как изглежда екрана на Compaq 6510b през обектива на Lumix-a ми.

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
dobrin написа:...контраст 8 000 000:1, време за реакция 4 ms...
Сори, ама тия спецификации е по-добре да не се гледат на хартия, защото само объркват. Няма общоприет стандарт, който да определя в какви условия да се правят измерванията на контраст и време за реакция от производителите.

За справка - монитор с обещан контраст от порядъка на 50 млн. към 1 действително показа контраст по-нисък от монитор със спецификация 50 000:1.
По същият начин е и с времето за реакция - от сиво до сиво, от бяло до черно, от включено до изключено, латентност на входящия сигнал и т.н.
За всичко останало съм съгласен.

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
SHARP LC-40LE830E AQUOS Quattron Led 3D.
Това ли е най-доброто ??

radi_nrj мнението ми за жълтото бе по скоро заигравка с думи, а не липса на представа какъв тип е технологията.
Dead man най-добър във какво?
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Картината,независимо от какъв източник е...
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Тука го обърнахте съвсем на шопска салата
Докато правите задълбочени анализи, единственият извод от които се оказа, че всички били еднакви, мина и европейското и ново поколение ТВ-та излезе...!
Докато правите задълбочени анализи, единственият извод от които се оказа, че всички били еднакви, мина и европейското и ново поколение ТВ-та излезе...!
Ти сериозно ли? Шопска салта може би да, но че всичко било еднакво
.
Предположението ти за ново поколение се надявам да не визираш UHDTV, защото сме няколко години до навлизането на тази платформа.

Предположението ти за ново поколение се надявам да не визираш UHDTV, защото сме няколко години до навлизането на тази платформа.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък мисля да мина от CRT-то направо на холограмните прожектори като ги пуснат тия дни 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Dead man написа:SHARP LC-40LE830E AQUOS Quattron Led 3D.
Това ли е най-доброто ??
Съмнявам се.
Има и по-висок клас, например девета серия, отделно от това и повече инчове ...
За моите условия и възможности е това. Доволен много от картината до момента, включително всякакви видове HD филми и канали. Още не съм пуснал 3D-то, за да дам мнение, нещо не може да го плейне ...
- Syncro
- Автомобил: Passat 1.8T
- Двигател: ANB 1999
- Контакти:
Здравейте
Спрял съм се на 40-инчов телевизор SAMSUNG UE-40EH5450
Общо взето си има всичко което ми трябва, като SmartTV ми идва бонус.
Предполагам ще се гледа с HD приемник на Vivacom или с техен CAM модул (не мога да разбера дали ще докарва качеството на HD приемника)
Тъй като е нов модел и предназначен за Европа не мога да намеря ревюта или коментари, дори и пълната му спецификация (тук има, но на словенски). Повечето от малкото, които намирам са положителни.
Така по данни от каталога има ли причина да не го закупувам?
Спрял съм се на 40-инчов телевизор SAMSUNG UE-40EH5450
Общо взето си има всичко което ми трябва, като SmartTV ми идва бонус.
Предполагам ще се гледа с HD приемник на Vivacom или с техен CAM модул (не мога да разбера дали ще докарва качеството на HD приемника)
Тъй като е нов модел и предназначен за Европа не мога да намеря ревюта или коментари, дори и пълната му спецификация (тук има, но на словенски). Повечето от малкото, които намирам са положителни.

Така по данни от каталога има ли причина да не го закупувам?
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”