Постоянно работеща перка на Поло. Помощ

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
boxer4eto
Автомобил:
Двигател:

Постоянно работеща перка на Поло. Помощ

Мнениеот boxer4eto » Съб 16 юни 2012 9:13

Колеги моля за помощ ето и моят проблем . От близо една седмица с идването на големите жеги нещо започна колата постоянно да се охлажда . Мислех че е нормално докато не забелязах че постоянно върти перката за охлаждане, не вдига повече от 70 градуса . Почнах да се ровя да чета да разпитвам . Проверих датчик не е от него , проверих бушони, проверих системи . Почнах да търся релета но едва намерих 6 на брой зад бушоните . Молбата ми е следната колата е VW POLO 1.4 APQ бензин 98г. някой може ли да каже къде може да има скрити още някъде релета или както четох модул за контрол на климатичната система или охлаждането на системата . Рових много , разглобявах къде ли не търсих нищо и когато и да подам ток на колата перката започва да върти и не спира . Някой имал ли е подобен проблем и можели да сподели опит .

п.п Колата има климатик който си работи без проблем. Единственото нещо което ме дразни е постоянно работещата перка

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Постоянно работеща перка на Поло. Помощ

Мнениеот Iezekil » Съб 16 юни 2012 11:34

а на изключен климатик ли работи,щото на включен е нормално...

boxer4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boxer4eto » Съб 16 юни 2012 11:48

На изключен климатик работи , просто исках да споделя че колата има и климатик . Мисля че някъде нещо е залепило но не мога да го намеря никъде релето за вентилатора

a.k.s.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот a.k.s. » Съб 16 юни 2012 11:50

провери зад перката мисля че има една навита прожина нещо за температурата е

boxer4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boxer4eto » Съб 16 юни 2012 14:11

Гледам колега излизат три кабела с букса и нищо друго

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Съб 16 юни 2012 15:21

В левият калник е блока за управление на климатика с релетата.Виж си датчика да не пуска постоянно намира се от страната на акомулатора влизат 3 жици извади буксата ако не спира е в климатика ако спре е датчика .Или го провери с мултицет.Нищо чудно и уреда на таблото да лъже сигорен ли си в това дето показва.

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Нед 17 юни 2012 23:09

Колега почти ти гарантирам, че е блока за управление на релетата. Имах същия проблем. По спомени имаше начин да се изключи този блок и да не ти работи климатика, но при загрял двигател перката ще се включва. Виж дали е от него. Като цяло има още 1 куп датчици, които може да са се скапали, но на комп би трябвало да се види грешката.

boxer4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boxer4eto » Пон 18 юни 2012 8:12

djshomi написа:В левият калник е блока за управление на климатика с релетата.Виж си датчика да не пуска постоянно намира се от страната на акомулатора влизат 3 жици извади буксата ако не спира е в климатика ако спре е датчика .Или го провери с мултицет.Нищо чудно и уреда на таблото да лъже сигорен ли си в това дето показва.

Колега това е първото което направих да проверя датчика. А блока за управление на климатика не мога да го намеря scare

boxer4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boxer4eto » Пон 18 юни 2012 17:54

Хайде колеги някой няма ли да помогне ?

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Вто 19 юни 2012 8:03

Блока за управление трябва да ти е около разширителния съд(под или до него) или около акумулатора(под или до него). Представлява една черна кутия с 2 букси една по голяма с дебели кабели и една по малка с повече тънки кабелчета.

boxer4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boxer4eto » Вто 19 юни 2012 8:34

grishitu написа:Блока за управление трябва да ти е около разширителния съд(под или до него) или около акумулатора(под или до него). Представлява една черна кутия с 2 букси една по голяма с дебели кабели и една по малка с повече тънки кабелчета.

Колега съгласен съм с теб къде трябва да е , но свалих и акумулатора и под него отворих , около разширителният съд всичко видях, половината табло разглобих и нищо . Толкова ли е шибан този модел на поло че не може да се намери. Ходих и на майстор и той вика ако ми го покажеш ще го свалим по принцип бил под акумулатора .

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Сря 20 юни 2012 13:57

Тогава виж къде ти е дехидратора(едно сиво с два маркуча) в него трябва да влиза букса с 4 кабела(може да е квадратна или правоъгълна) и проследи кабелите. Те 100% идват от блока за управление. Виж да не е под кората под чистачките.

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Сря 20 юни 2012 20:32

Възможно е да не го виждаш отгоре. Аз го свалям като легна под колата и блока за управление се вижа между предната броня и пластмнсовия калник на гумата. Виси закачен надолу а болтовете са отгоре и при мен са много трудни за отвиване. Буксите са насочени надолу към земята. Моята е с сходен двигател, същата година и съм почти сигурен, че там ще я намериш. Успех ;)

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Чет 21 юни 2012 12:39

Blizzarder-VW написа:Възможно е да не го виждаш отгоре. Аз го свалям като легна под колата и блока за управление се вижа между предната броня и пластмнсовия калник на гумата. Виси закачен надолу а болтовете са отгоре и при мен са много трудни за отвиване. Буксите са насочени надолу към земята. Моята е с сходен двигател, същата година и съм почти сигурен, че там ще я намериш. Успех ;)

Искаш да кажеш където е казачена свирката ли? ХМ интересно ако е там.

boxer4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boxer4eto » Пон 25 юни 2012 14:17

Евала на колегата едно добро напътствие а аз се счупих да търся та какво ли не развих и не погледнах . Ей хубави колици са полотата ама кат им стане нещо са кат жените само със ..... :P се оправят нещата heavy metal zork

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”