скоростна кутия -спортроник?????
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
скоростна кутия -спортроник?????
преди месец и нещо си взех една бела на главата и последното което остана е скоростна кутия автоматик-спортроник;става въпрос за друга марка кола но все някои може да ми помогне .колата е алфа166 2001г 3.0 24 клапана с автомати4на кутия и проблема е 4е след като запаля колата след няколко минути кутията не реагира;нямаше масло ,смених го и сега 10-на минути работи и после пак я няма.нямам връзка с компа на колата(не дава достъп)даваите някакви идеи къде да търся при4ината за проблема,4е ми побеля главата от тоя трошляк : 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Виж Torque Converter-a между двигателя и скоростната кутия, едно такова като полусфера, равно от едната страна, виж дали е закрепено като хората и дали минава масло през него.
После виж на кутията клапана, той по принцип е електронно управляван и мести потока на масло вътре за да сменя скорости.... може да е счупено нещо по него, клапан да не се отваря/затваря, може да е заминало едно дето е като 3 зъбчатки една в друга( големи кръгове с няколко малки в него, въртят се на различни обороти и правят смяната на предавки според налягането от Torque Converter-a)
За сега тва се сещам.... не знам специално тази скоростна кутия как е устроена, но това са общите работи при автоматика.
Успех!
После виж на кутията клапана, той по принцип е електронно управляван и мести потока на масло вътре за да сменя скорости.... може да е счупено нещо по него, клапан да не се отваря/затваря, може да е заминало едно дето е като 3 зъбчатки една в друга( големи кръгове с няколко малки в него, въртят се на различни обороти и правят смяната на предавки според налягането от Torque Converter-a)
За сега тва се сещам.... не знам специално тази скоростна кутия как е устроена, но това са общите работи при автоматика.
Успех!
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Re: скоростна кутия -спортроник?????
кой те е карал да я взимаш при условие че си знаел горе долу какво и еniks76 написа:..даваите някакви идеи къде да търся при4ината за проблема,4е ми побеля главата от тоя трошляк :

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
ами наложи се да я взема вместо заплащане,а аз неизрядна кола не продавам;така 4е трябва да нещо да стане,за лицензираните гаражи не ми говори защото няколко такива ме търсят като не могат да оправят някоя кола(тук са по неуки от нашите бг разбира4и,знаят само да сменят 4асти и сменят докато решат загадката,ако не има други гаражи)
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”